• Oostenrijk
  • Geknipt
  • Oostenrijk

VierlandenToer (Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Italië) – individueel

 725,00

We rijden vanuit Memmingen door de Allgau naar Oostenrijk, we doen de Nassfeldpass, de Loibi pass in de Karawanka keten. Maar ook het meer van Bled, de Vrsic pas, de hoogste bergpas van Slovenië met 50 haarspeldbochten, de Mangart, GrossGlockner, de zonnige plaats Lienz, Nockalmstrasse en Karinthië. Een enerverende toer met alles erop en eraan.

 

 

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
7 dagen, 6 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

6x Hotelovernachting 6x ontbijt Alle routes voor GPS, vanuit Slenaken en terug

Special offer

Beschrijving

Allgau

We gaan van start in Memmingen en zetten koers naar Ollarzried een dorpje op 78 meter hoogte. Weer door naar skigebied Bidingen en vervolgens naar kuuroord Bad Tolz in het zuiden van Beieren. Dan staat Stumm op het motormenu, een klein dorpje in het Zillertal, niet lang daarna kom je uit in het gemoedelijke Virgen, ook weer een wintersportplaats, daar doen we de overnachting.

Tirol

Virgen: een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Vanuit Virgen zet je koers naar Lienz, de hoofdstad van Oost Tirol, waar we op dag 3 overnachten. Mooi om te zien, als je tijd hebt, Kasteel Bruck uit de 13e eeuw. Bij Sonnenalpe Nassfeld rijden we over de Nassfeldpas een 1530 meter hoge bergpas die Oostenrijk met Italië verbindt. Een stuk rijden we door Italië. Bij Coccau Valico duiken we Oostenrijk, Karinthie  weer in. Over de Kärnterstrasse rijden we naar de Loibi Pass of Ljubeij Pas, een hoge bergpas in de Karawanks keten, maar daar nemen we de tunnel die Oostenrijk met Slovenië verbindt. Een maal in Slovenië rijden we via Trzic naar Bled, wat ligt aan het meer van Bled.

Hoogste pas van Sloveniè

Vanuit het hotel rijd je naar de Vrsic pas, de hoogste bergpas van Slovenië. De pas ligt in de Julische Alpen en heeft 50 haarspeldbochten, werken geblazen dus. Na al dit moois rijd je weer verder en sla je net voor Bovec rechts, de 203 op. Een paar honderd meter verder moet je bij een tolhuisje 5 euro aftikken. Maar die weg is echt de moeite waard. Je stijgt naar zo’n 2072 meter hoog. Via steile wegen, tunnels en smalle paden rijd je in 11 kilometer naar de top van de berg. Eenmaal op de top kan je genieten van een spectaculair uitzicht over Slovenië, maar een stukje klimmen naar boven ook zicht op Oostenrijk en Italië. Weer terug en verder rijd je via Kobarid, Kolovrat en Bohinjska Bistrica weer terug naar Bled, waar we nog 1 keer overnachten.

Karawankagebergte

Al snel kom je uit bij de grens met Oostenrijk, daar nemen we de Ljubeltunnel of Loibtunnel, de tunnel op de grens van Slovenië en Oostenrijk die voert je door het Karawankengebergte. Boven de tunnel zie je pieken tot 1900 meter. Via Ferlach en langs Wörthersee zetten we koers naar het volgende meer: MillstätterSee. De weg volgt vandaag veel over provinciale wegen naar Lienz.  Lienz is een zonnige en pittoreske stad in Tirol. Het ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Italië, dat merk je aan de mediterraanse sfeer die er hangt. Schloss Bruck is een bezienswaardigheid.

Mooiste bergwegen ter wereld

Vanuit Lienz rijd je naar de Gross Glockner. Deze 48 kilometer lange panoramische tolweg brengt je naar Oostenrijks hoogste bergtop. De Grossglockner Hochalpenstrasse wordt door velen gezien als een van de mooiste bergwegen ter wereld. De weg verbindt de Oostenrijkse deelstaten Salzburg met Karinthië. De weg bevat zo’n 36 bochten en stijgt tot zo’n 2504 meter. De toegangsprijs is niet gering, €27, maar daar krijg je wel wat voor. Daarna doe je ook nog de Sölkpass, een 1790 meter hoge bergpas, die verbindt het Murtal met het Ennstal. Een mooie panoramaweg. Uiteindelijk kom je uit bij St. Margarethen im Lunga. Waar we twee nachten verblijven.

Nockalmstrasse

Je rijdt over de Murta Bundesstrasse naar het plaatsje Eselsberg daarna tuf je over de Glattjochstrasse naar Osslachersee, daar rijd je een stuk omheen. Via de Krastaler Strasse staat de Nockalmstrasse op je te wachten. De Nockalmstrasse is één van de mooiste Alpenwegen van Karinthië. De weg verbindt de plaatsen Innerkrems met Ebene Reichenau. Via een 35 kilometer lange weg door de bergen. Tijdens de 52 haarspeldbochten word je continu getrakteerd op indrukwekkende uitzichtpunten en  schitterende natuur. Kortom een waar feest voor ons motorrijders. Niet al te lang daarna kom je weer uit bij het hotel In St. Margarethen im Lungau.

Vanuit St.Margarethen doen we een stukje snelweg en daarna pakken we provinciale wegen. Bij Flachau de snelweg op en daarna rijden we weer binnendoor via Zell am See naar Raubling, waar we weer wat snelweg doen, daarna weer binnendoor. We doen plaatsjes als Kufstein, Landsberg am Lech aan en via Memmingen rijden we naar ons overnachtingshotel in Germersheim..

Aanrijroute Slenaken – Memmingen (optioneel)

Dag 1 Memmingen – Matrei 325 km

Dag 2 Matrei – Bled, 290 km

Dag 3 Rondje Bled, 254 km

Dag 4 Bled – Lienz, 245 km

Dag 5 Lienz – St.Margarethen, 308 km

Dag 6 Rondrit St.Margarethen, Nockalmstrasse, 298 km

Dag 7 St. Margarethen – Germersheim 625 km (optioneel)

Dag 8 Germersheim naar huis