• Luxemburgtoer
  • Luxemburg2
  • Luxemburg3
  • Luxemburg1
  • thumbnail_8982247f-1f42-43c5-8e0a-048242df92dd

Luxemburg – Groepsreis

 345,00

Ondanks dat het groothertogdom klein is, vind je er veel geweldige motorroutes. De fraaie landschappen en strakke wegen maken Luxemburg een top land voor de motorrijder. De wegen zijn er rustig en het landschap biedt prachtige groene heuvels en knusse dorpjes.

 

 

Discount:
Datum:
  • 23 augustus 2024
Categorie: Tag:

Toer Info

Datum:
23 t/m 25 augustus 2024
Toer type:
Groepsreis
Groepsgrootte:
13
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x Diner en ontbijt Begeleid vanuit Slenaken en weer terug naar Slenaken Parkeerplaats op eigen terrein of in parkeergarage Alle routes op GPS vanuit Slenaken
Reisbegeleider Nico Vis

Special offer

Beschrijving

Strakke wegen langs fraaie landschappen

De fraaie landschappen en strakke wegen maken Luxemburg een heerlijk land voor de motorrijder. De wegen zijn rustig en het landschap biedt prachtige groene heuvels en knusse dorpjes. Deze toer mag je niet missen.

Luxemburg is een heerlijk land voor de motorrijder. De wegen zijn er rustig en het landschap biedt prachtige groene heuvels en kleine dorpjes. Doordat de meeste Luxemburgers in Luxemburg stad wonen is het platteland stil en vind je er de mooie vergezichten. Natuurlijk mag een route door ‘Klein Zwitserland’ niet ontbreken. Het Muhlerthal doet je echt aan Zwitserland denken met zijn glooiende groene heuvels en ontzaglijke rotsformaties. De Sure vormt de grens met Duitsland en is tevens de ingang van het Muhlertal en het Duits-Luxemburgs Natuurpark.

De Luxemburgtoer start vrijdagmorgen 23 augustus om 09.00 uur in Slenaken. We rijden in kleine groepjes via de Hoge Venen en het plaatsje Wiltz naar het driesterren hotel in Vianden. Wiltz behoort tot een van de mooiste plaatsjes van Luxemburg. In de historische bovenstad vind je het kasteel van Graven. Maar ook gezellige terrasjes voor een rustpauze. Het hotel in Vianden is een gezellig driesterrenhotel, gelegen in een romantische vallei van de Ardennen, één van de mooiste regio’s van het land, Bijzonder schilderachtige ligging links en rechts van de Our, omgeven door natuurpracht. Het reusachtige kasteel, waarvan de bouw teruggaat tot de 9e eeuw, was de wieg van de graven van Vianden. De opmerkelijke middeleeuwse constructie ging later bij erfenis over naar de Oranje-Nassaus. Het gerestaureerde geheel is een bouwkundige parel, het mooiste kasteel in de Ardennen en Eifel. Dag 2 start in Vianden en via het pittoreske plaatsje Useldange wat beheerst wordt door de schilderachtige toren van de burchtruïne. Vervolgens La Rochette, gelegen aan de rand van een natuurgebied met rotsen en bossen, ook wel Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. En nog voordat je weer in het hotel aankomt doe je Bourscheid aan met het prachtige kasteel uit de 10e eeuw. De laatste dag zet je via een mooie binnendoorroute koers naar Slenaken. Dag 3, de terugrijroute. Als je zondag direct naar huis wil rijden is dat natuurlijk prima. Niets moet alles mag. 

Programma in het kort

Dag 1: Heenreis, vanuit Slenaken via de Hoge Venen naar Vianden (23 aug)

Dag 2: Rondrit door Luxemburg (Wiltz, Useldange, Lo Rochette, Beaufort, Bourscheid) (24 aug)

Dag 3: De terugrijroute, gaat via de Eifel en de hoge Venen terug naar Slenaken (25 aug)