Onze drive

Een onvergetelijke motorvakantie
 
Our storyThe team

Our Story

Nico heeft vanaf 2002, voor het Motormagazine van de ANWB, motorreizen georganiseerd en begeleid. Dat deed hij samen met Ton Edelman, routespecialist. Omdat Nico graag zelfstandig met motorreizen verder wilde gaan is SoFun Motortoers ontstaan. Het bedenken van de leukste motorvakanties staat voorop. Vandaar de naam SoFun: omdat plezier heel belangrijk is. Door ervaring heeft Nico een neus gekregen voor het uitzoeken van de leukste bestemmingen, hij doet dit in samenwerking met Ton. Maar ook speuren zij naar gezellige hotels. Waar kan je vanuit huis naartoe rijden en een onvergetelijke motorvakantie beleven. Dat is waar wij naar op zoek zijn.

  • Prima Hotels
  • Begeleiding uit en thuis
  • Ervaren reisleiders
  • Kleine groepen
  • Enerverende routes
Nico Vis

Nico Vis

Reisbegeleider

Als ANVR reisbegeleider begeleidde en organiseerde Nico samen met Ton Edelman per jaar zo'n dertien motorreizen voor het motormagazine van de ANWB: Promotor. Verder organiseerde hij de dagtochten, Primavera, LangsteDagTocht, Nachtrit en KouwePotenTocht. En deed hij de organisatie van de tanktastochten en de fotografie bij die tochten. Nico rijdt op een Yamaha XT1200 SuperTénéré, en is de trotse bezitter van een  Triumph Bonneville uit 2004.

Ton Edelman

Ton Edelman

Routespecialist

Al sinds jaar en dag de toerprofessor op het gebied van het secuur uitzetten en voorrijden van motorroutes. Ton maakte voor het motormagazine van de ANWB de routes voor de tanktastochten, de motorreizen en de dagtochten. Dit deed hij in samenwerking met Nico. Over GPS en routes hoef je hem niets te vertellen. Hij gaat regelmatig mee met motorreizen om eventuele bugs in routes direct te herstellen, of mooiere stuurweggetjes in de route op te nemen. Ton rijdt op een BMW R1200GSA.

Ton Brouwer

Ton Brouwer

Reisbegeleider

“Het tempo is wel wat rustiger geworden in de loop van 40 jaar maar de liefde voor het motorrijden is dat zeker niet. Mijn eerste motoren waren Honda’s, gevolgd door Yamaha, Kawasaki en weer terug naar Honda. Daarna een vijftal BMW’s gehad en diverse Moto Guzzi’s. Sinds 2017 is het toch weer Honda. Momenteel heb ik twee Honda’s: een NSS 750 Forza motorscooter (de toerversie van de X-ADV) en een guilty pleasure: de Honda Supercub C125. In 2023 heb ik de Oostenrijk reis begeleid. Ik ben klaar voor de volgende reis en hoop je daar te mogen ontmoeten!

Ilse de Jong

Ilse de Jong

Administratie

Het kan zijn dat je haar al eens hebt ontmoet bij het fotopunt van de tanktastochten van de ANWB. Administratief gezien is zij onmisbaar. Ilse beheert de agenda en doet de facturatie. Tijdens de motorreizen is zij het aanspreekpunt op het honk in Voorschoten, zeg maar een soort kleine alarmcentrale. Maar ook doet Ilse de afspraken en de boekingen voor de hotels. En natuurlijk is zij bijna altijd te vinden op de Motorbeurs Utrecht. Een motor heeft zij niet, maar als het mooi weer is stapt ze bij Nico achterop de Yamaha.

Marc Scholtis

Marc Scholtis

Reisbegeleider

Marc is laat opgestapt, en was direct gegrepen door het motorrijden. Inmiddels heeft hij al heel wat kilometers achter de rug en is gek op avontuurlijke verre motorreizen. Het reizen over mooie meanderende wegen, door prachtige natuur en oude steden, is zijn passie. Zijn idee: niet alles hoeft snel en vlug. Nieuw asfalt of oud, brede wegen of geitenpaadjes en zelfs off-road. Graag staat hij tijdens een toer even stil op een mooie plek, om het binnen te laten komen en het vast te leggen met zijn camera. Na drie jaar diverse SoFun motorreizen te hebben gereden, neemt Marc je geheel in SoFun-stijl mee op reis. Ontspannen, met voor ieder wat wils en af en toe iets leuks onverwachts.

Elly en Dennis Hoogendonk

Elly en Dennis Hoogendonk

Reisbegeleiders

Dennis en Elly zijn altijd al een onafscheidelijk duo geweest op de motor. Beiden rijden al sinds beginjaren 90 en waar Dennis de BMW  vollaadt met bagage houdt Elly het heel lang vol op diverse Ducati Monsters. Maar tegenwoordig mag ze zelf haar bagage meenemen op haar BMW F750 GS. Reden ze vroeger met de kaart op de tank, tegenwoordig is navigatie hun vriend. Naast het rijden van georganiseerde tochten maakt Dennis zelf de meest uiteenlopende tochten voor henzelf. Hiervoor wordt alles uit de kast gehaald om de tochten zo boeiend en gevarieerd mogelijk te maken. MyRouteApp, Streetview, Openstreetmap én Wikipedia. Want ze willen wel weten waar ze naar toe gaan en wat er te zien is. En de GoPro gaat dan altijd mee.

Bert Borger

Bert Borger

Reisbegeleider

Bert wist als jochie al dat hij ging motorrijden en ruim voor z’n 18e verjaardag stond er een Honda 500F te glimmen in zijn schuur. Met motoren heeft hij heel Europa doorkruist, zowel in zomer als winter. Het liefst over lekkere stuurwegen. Daarnaast gebruikt Bert de motor voor veel woon werk kilometers. Heel blij was Bert dat de navigatie systemen ontdekt werden om nog mooiere routes te maken en rijden. Met SoFun Motorreizen heeft Bert veel reizen gemaakt en vanaf nu ook doet hij dat ook als reisleider. Bert heeft als motto vooral plezier hebben en dat voor iedereen in de groep. Lekker rijden, op tijd een bak koffie of hapje eten, maar ook is hij van een cultureel uitstapje. Bert rijdt de laatste 25 jaar BMW ’s en is een rustige rijder, maar verandert in een kwajongen als het asfalt begint te slingeren.
Cock van der Velden

Cock van der Velden

Reisbegeleider

Motorrijden is meer dan een hobby voor Cock. Het is een passie voor hem. In de afgelopen 32 jaar heeft hij er heel wat kilometers op zitten. Ondanks dat Cock een avontuurlijk type is, houdt hij zijn motor het liefst op het asfalt. Het veilig thuiskomen staat hoog in het vaandel voor hem, maar ook voor de deelnemers. Daarnaast wil Cock graag genieten van de omgeving. Hij rijdt het liefst over binnenwegen en in de bergen. Maar om ergens te komen vindt hij het niet vervelend om de motor over de snelweg te sturen om kilometers te maken. Cock geniet graag van de cultuur en historische binnensteden. Het liefst in landen die nog niet door het massa toerisme zijn ontdekt. In het onbekende zitten vaak de mooiste verrassingen.
Alena en Ron van der Linden

Alena en Ron van der Linden

Reisbegeleiders

 Alena is geboren in Praag, was geïnspireerd doordat haar vader altijd aan de gang was met een Royal Enfield en een Jawa Oilmaster, die pa in de garage had staan. Tsja en daar komt dat motorvirus dan ook vandaan. Motorrijden werd echt een passie voor Alena. En wat ga je als man doen als je vrouw besmet is met het motorvirus? Juist ja, dus Ron, schipper van beroep, en eigenaar van een binnenvaartschip genaamd ‘Alena’ kon natuurlijk niet motorloos blijven. Ondertussen hebben ze samen al veel landen verkend in Europa. De eerste motor van Ron was een Yamaha FZ1. Fijne fiets, alleen dorstig en niet zo’n grote tankinhoud. In 2017 kocht Ron een Yamaha Tracer 900. Sinds kort rijdt Ron een KTM 890 Adventure. Alena had eerst een Yamaha FZ6n maar rijdt nu al jaren een Honda CB600.

Zuid-Spanje – Valencia- Alicante/Albir

Zuid-Spanje – Valencia- Alicante/Albir

Laat de kou een weekje achter je, en ga mee naar Zuid-Spanje. Alicante/Albir 2 t/m 9 maart op eigen motor vanuit Nederland of op huurmotor. Ook de nieuwe R1300GS zit in de verhuur. voor meer info kijk op de website onder groepsreizen.