Onze drive

Een onvergetelijke motorvakantie

 

Our storyThe team

Our Story

Nico heeft vanaf 2002, voor het Motormagazine van de ANWB, motorreizen georganiseerd en begeleid. Dat deed hij samen met Ton Edelman, routespecialist. Omdat Nico graag zelfstandig met motorreizen verder wilde gaan is SoFun Motortoers ontstaan. Het bedenken van de leukste motorvakanties staat voorop. Vandaar de naam SoFun: omdat plezier heel belangrijk is. Door ervaring heeft Nico een neus gekregen voor het uitzoeken van de leukste bestemmingen, hij doet dit in samenwerking met Ton. Maar ook speuren zij naar gezellige hotels. Waar kan je vanuit huis naartoe rijden en een onvergetelijke motorvakantie beleven. Dat is waar wij naar op zoek zijn.

  • Prima Hotels
  • Begeleiding uit en thuis
  • Ervaren reisleiders
  • Gezellige sfeer
  • Enerverende routes
Nico Vis

Nico Vis

Reisbegeleider

Als ANVR reisbegeleider begeleidde en organiseerde Nico samen met Ton Edelman per jaar zo'n dertien motorreizen voor het motormagazine van de ANWB. Verder organiseerde hij de dagtochten, Primavera, LangsteDagTocht, Nachtrit en KouwePotenTocht. En deed hij de organisatie van de tanktastochten en de fotografie bij die tochten. Nico rijdt op een Yamaha XT1200 SuperTénéré, en is de trotse bezitter van een Triumph Thunderbird 900 uit 2003 en een Triumph Bonneville uit 2004.

Ilse de Jong

Ilse de Jong

Administratie

Het kan zijn dat je haar al eens hebt ontmoet bij het fotopunt van de tanktastochten van de ANWB. Administratief gezien is zij onmisbaar. Tijdens de motorreizen is zij het aanspreekpunt op het honk in Voorschoten, zeg maar een soort kleine alarmcentrale. Maar ook doet Ilse de afspraken en de boekingen voor de hotels. Een motor heeft zij niet, maar als het mooi weer is stapt ze bij Nico achterop de Yamaha.

Ton Edelman

Ton Edelman

Routespecialist

Al sinds jaar en dag de toerprofessor op het gebied van het secuur uitzetten en voorrijden van motorroutes. Ton maakte voor het motormagazine van de ANWB de routes voor de tanktastochten, de motorreizen en de dagtochten. Dit deed hij in samenwerking met Nico. Over GPS en routes hoef je hem niets te vertellen. Hij gaat regelmatig mee met motorreizen om eventuele bugs in routes direct te herstellen, of mooiere stuurweggetjes in de route op te nemen. Ton rijdt op een BMW R1200GSA.

Marc Scholtis

Marc Scholtis

Reisbegeleider

Marc is laat opgestapt, en was direct gegrepen door het motorrijden. Inmiddels heeft hij al heel wat kilometers achter de rug en is gek op avontuurlijke verre motorreizen. Het reizen over mooie meanderende wegen, door prachtige natuur en oude steden, is zijn passie. Zijn idee: niet alles hoeft snel en vlug. Nieuw asfalt of oud, brede wegen of geitenpaadjes en zelfs off-road. Graag staat hij tijdens een toer even stil op een mooie plek, om het binnen te laten komen en het vast te leggen met zijn camera. Na drie jaar diverse SoFun motorreizen te hebben gereden, neemt Marc je geheel in SoFun-stijl mee op reis. Ontspannen, met voor ieder wat wils en af en toe iets leuks onverwachts.

Ton Brouwer

Ton Brouwer

Reisbegeleider

Omdat motorrijden lekker goedkoop was, is Ton op zijn 19e opgestapt en langzaam maar zeker verslingerd geraakt. Na meerdere Duitse motoren staat er nu een hyper moderne Honda Crosstourer te glimmen in zijn garage. Die is er om snelle reis deelnemers bij te kunnen benen. Maar ook is Ton in het bezit van een klassieke MottoGuzzi. Ton stopt veel vrije tijd in het motorrijden: naast motorreizen maakt hij ook diverse dagtochten en is hij bestuurslid van de Moto Guzzi Club NL. En op z’n 53e reisbegeleider voor SoFun Motortoers.