Onze drive

Een onvergetelijke motorvakantie
 
Our storyThe team

Our Story

Nico heeft vanaf 2002, voor het Motormagazine van de ANWB, motorreizen georganiseerd en begeleid. Dat deed hij samen met Ton Edelman, routespecialist. Omdat Nico graag zelfstandig met motorreizen verder wilde gaan is SoFun Motortoers ontstaan. Het bedenken van de leukste motorvakanties staat voorop. Vandaar de naam SoFun: omdat plezier heel belangrijk is. Door ervaring heeft Nico een neus gekregen voor het uitzoeken van de leukste bestemmingen, hij doet dit in samenwerking met Ton. Maar ook speuren zij naar gezellige hotels. Waar kan je vanuit huis naartoe rijden en een onvergetelijke motorvakantie beleven. Dat is waar wij naar op zoek zijn.

  • Prima Hotels
  • Begeleiding uit en thuis
  • Ervaren reisleiders
  • Kleine groepen
  • Enerverende routes
Nico Vis

Nico Vis

Reisbegeleider

Als ANVR reisbegeleider begeleidde en organiseerde Nico samen met Ton Edelman per jaar zo'n dertien motorreizen voor het motormagazine van de ANWB: Promotor. Verder organiseerde hij de dagtochten, Primavera, LangsteDagTocht, Nachtrit en KouwePotenTocht. En deed hij de organisatie van de tanktastochten en de fotografie bij die tochten. Nico rijdt op een Yamaha XT1200 SuperTénéré, en is de trotse bezitter van een  Triumph Bonneville uit 2004.

Ton Edelman

Ton Edelman

Routespecialist

Al sinds jaar en dag de toerprofessor op het gebied van het secuur uitzetten en voorrijden van motorroutes. Ton maakte voor het motormagazine van de ANWB de routes voor de tanktastochten, de motorreizen en de dagtochten. Dit deed hij in samenwerking met Nico. Over GPS en routes hoef je hem niets te vertellen. Hij gaat regelmatig mee met motorreizen om eventuele bugs in routes direct te herstellen, of mooiere stuurweggetjes in de route op te nemen. Ton rijdt op een BMW R1200GSA.

Ton Brouwer

Ton Brouwer

Reisbegeleider

Omdat motorrijden lekker goedkoop was, is Ton op zijn 19e opgestapt en langzaam maar zeker verslingerd geraakt. Na meerdere Duitse motoren staat er nu een hyper moderne Honda Crosstourer te glimmen in zijn garage. Die is er om snelle reis deelnemers bij te kunnen benen. Maar ook is Ton in het bezit van een klassieke MotoGuzzi. Ton stopt veel vrije tijd in het motorrijden: naast motorreizen maakt hij ook diverse dagtochten en is hij bestuurslid van de Moto Guzzi Club NL. En vanaf z’n 53e reisbegeleider voor SoFun Motortoers.

Ilse de Jong

Ilse de Jong

Administratie

Het kan zijn dat je haar al eens hebt ontmoet bij het fotopunt van de tanktastochten van de ANWB. Administratief gezien is zij onmisbaar. Ilse beheert de agenda en doet de facturatie. Tijdens de motorreizen is zij het aanspreekpunt op het honk in Voorschoten, zeg maar een soort kleine alarmcentrale. Maar ook doet Ilse de afspraken en de boekingen voor de hotels. En natuurlijk is zij bijna altijd te vinden op de Motorbeurs Utrecht. Een motor heeft zij niet, maar als het mooi weer is stapt ze bij Nico achterop de Yamaha.

Marc Scholtis

Marc Scholtis

Reisbegeleider

Marc is laat opgestapt, en was direct gegrepen door het motorrijden. Inmiddels heeft hij al heel wat kilometers achter de rug en is gek op avontuurlijke verre motorreizen. Het reizen over mooie meanderende wegen, door prachtige natuur en oude steden, is zijn passie. Zijn idee: niet alles hoeft snel en vlug. Nieuw asfalt of oud, brede wegen of geitenpaadjes en zelfs off-road. Graag staat hij tijdens een toer even stil op een mooie plek, om het binnen te laten komen en het vast te leggen met zijn camera. Na drie jaar diverse SoFun motorreizen te hebben gereden, neemt Marc je geheel in SoFun-stijl mee op reis. Ontspannen, met voor ieder wat wils en af en toe iets leuks onverwachts.

Hans en Yvonne

Hans en Yvonne

Reisbegeleiders

Hans rijdt vanaf zijn 18e motor. Hij rijdt op een ouwe trouwe luchtgekoelde BMW1200GS Adventure en Yvonne op een Suzuki DL650 V-Strom Adventure. Reizen is hun passie, en het lijstje groeit nog steeds: Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Tsjechië, Andorra, Spanje, Ierland, Engeland, Schotland, Faeröer eilanden, IJsland, Noorwegen, Zweden en Finland. Hun favoriete reisgebieden zijn de Scandinavische landen en vooral de Britse eilanden waarin zij al vele reizen als reisbegeleider voor het motormagazine van de ANWB gemaakt hebben. Naast de begeleiding willen zij je vooral thuis laten komen met leuke enthousiaste verhalen en vooral veel informatie over de natuur, cultuur en historie van het land waar je geweest bent. Ze hopen dat je een keer meegaat op avontuur!

Bert Borger

Bert Borger

Reisbegeleider

Bert wist als jochie al dat hij ging motorrijden en ruim voor z’n 18e verjaardag stond er een Honda 500F te glimmen in zijn schuur. Met motoren heeft hij heel Europa doorkruist, zowel in zomer als winter. Het liefst over lekkere stuurwegen. Daarnaast gebruikt Bert de motor voor veel woon werk kilometers. Heel blij was Bert dat de navigatie systemen ontdekt werden om nog mooiere routes te maken en rijden. Met SoFun Motorreizen heeft Bert veel reizen gemaakt en vanaf nu ook doet hij dat ook als reisleider. Bert heeft als motto vooral plezier hebben en dat voor iedereen in de groep. Lekker rijden, op tijd een bak koffie of hapje eten, maar ook is hij van een cultureel uitstapje. Bert rijdt de laatste 25 jaar BMW ’s en is een rustige rijder, maar verandert in een kwajongen als het asfalt begint te slingeren.
Cock van der Velden

Cock van der Velden

Reisbegeleider

Motorrijden is meer dan een hobby voor Cock. Het is een passie voor hem. In de afgelopen 32 jaar heeft hij er heel wat kilometers op zitten. Ondanks dat Cock een avontuurlijk type is, houdt hij zijn motor het liefst op het asfalt. Het veilig thuiskomen staat hoog in het vaandel voor hem, maar ook voor de deelnemers. Daarnaast wil Cock graag genieten van de omgeving. Hij rijdt het liefst over binnenwegen en in de bergen. Maar om ergens te komen vindt hij het niet vervelend om de motor over de snelweg te sturen om kilometers te maken. Cock geniet graag van de cultuur en historische binnensteden. Het liefst in landen die nog niet door het massa toerisme zijn ontdekt. In het onbekende zitten vaak de mooiste verrassingen.
Alena en Ron van der Linden

Alena en Ron van der Linden

Reisbegeleiders

Alena is geboren in Praag, was geïnspireerd doordat haar vader altijd aan de gang was met een Royal Enfield en een Jawa Oilmaster, die pa in de garage had staan. Tsja en daar komt dat motorvirus dan ook vandaan. Motorrijden werd echt een passie voor Alena. En wat ga je als man doen als je vrouw besmet is met het motorvirus? Juist ja, dus Ron, schipper van beroep, en eigenaar van een binnenvaartschip genaamd ‘Alena’ kon natuurlijk niet motorloos blijven. Ondertussen hebben ze samen al veel landen verkend in Europa. De eerste motor van Ron was een Yamaha FZ1. Fijne fiets, alleen dorstig en niet zo’n grote tankinhoud. In 2017 kocht Ron een Yamaha Tracer 900. Alena had eerst een Yamaha FZ6n maar rijdt nu al jaren een Honda CB600.

Elly en Dennis Hoogendonk

Elly en Dennis Hoogendonk

Reisbegeleiders

Dennis en Elly zijn altijd al een onafscheidelijk duo geweest op de motor. Beiden rijden al sinds beginjaren 90 en waar Dennis de BMW R1150RT vollaadt met bagage houdt Elly het lekker leeg op haar nieuwe Ducati Monster 797. Reden ze vroeger met de kaart op tank, tegenwoordig is navigatie hun vriend. Naast het rijden van georganiseerde tochten maakt Dennis zelf de meest uiteenlopende tochten voor henzelf. Hiervoor wordt alles uit de kast gehaald om de tochten zo boeiend en gevarieerd mogelijk te maken. Basecamp, Streetview, Openstreetmap én Wikipedia. Want we willen wel weten waar we precies zijn en wat er te zien is.