This tour has expired

1000 bochtentocht Eifel – Groepsreis

 209,00

Dat de Eifel een geliefd gebied is voor motorrijders is niet voor niets. De Eifel biedt veel ruige natuur, bergen, heuvels, haarspeldbochten en mooie panoramische uitzichten. De motorwegen kronkelen om al dat natuurschoon heen.

 

 

Discount:
Datum:
  • 3 juli 2020
Categorie: Tag:

Toer Info

Datum:
3 t/m 5 juli 2020
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x Diner en ontbijt Parkeerplaats op eigen terrein Alle routes op GPS vanuit Slenake Reisbegeleider Nico Vis

Special offer

Beschrijving

Heerlijke bochten, glooiende heuvels en witte Eifeldorpjes

Dat de Eifel een geliefd gebied is voor motorrijders is niet voor niets. De Eifel biedt veel ruige natuur, bergen, heuvels, haarspeldbochten en mooie panorama uitzichten. De motorwegen kronkelen om al dat natuurschoon heen. SoFun Motortoers heeft mooie routes uitgezet door het gebied waar vroeger de vulkanen actief waren.

 

 

Sturen door de vulkaaneifel

De reis start in Slenaken en je rijdt over mooie toeristische weggetjes door de Belgische Ardennen naar het vriendelijke hotelletje in Manderscheid. Vanaf Slenaken rijd je via het drielandenpunt in Vaals richt Moresnet. Daaar ga je de grens over en rijd je bovenlangs het natuurpark de Hoge Venen. De Hoge Venen liggen op een hoogvlakte, het grootste deel in de Ardennen en het kleinste deel in de Eifel. De Eifel mag dan dichtbij zijn, het is zeker niet het minste gebergte. Het landschap is heel divers. Soms waan je je in Frankrijk, dan weer in Schotland. Het barst er van de verborgen weggetjes en witte Eifeldorpjes. Over het algemeen is de asfaltkwaliteit redelijk. De tweede dag staat een rondrit door de Eifel op het motormenu. Vroeger was de Eifel een van de armste streken van Duitsland. Dat is niet meer. Het is nog wel het dunst bevolkte gebied van Duitsland. En daardoor heerlijk om rond te toeren. In Manderscheid staan twee prachtige burchtruïnes: de Niederburg en Oberburg uit 1173. Als je zin hebt in een fikse wandeling kan je in de avond de Oberburg bezoeken. De Burchten worden gescheiden door het riviertje de Lieser, die door Manderscheid loopt. De derde en tevens laatste dag gaat het richting huis. Vanuit Manderscheid gaat het door de Belgische Ardennen weer terug naar het startpunt in Slenaken.

Programma in het kort

Dag 1:  Heenreis, vanuit Slenaken via de Hoge Venen naar Manderscheid

Dag 2:  Een mooie toertocht door de Eifel. Je rijdt langs Burg Eltz: een van Duitslands mooiste kastelen, een bezoek waard

Dag 3:  De terugrijroute, gaat binnendoor via de Hoge Venen weer terug naar Slenaken

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.