This tour has expired
  • eifel
  • Eifel3
  • Eifel2

Eifel – Groepsreis

 269,00

Dat de Eifel een geliefd gebied is voor motorrijders is niet voor niets. De Eifel biedt veel ruige natuur, bergen, heuvels, haarspeldbochten en mooie panoramische uitzichten. En dat allemaal op een steenworp afstand van Nederland.

 

 

Discount:
Datum:
  • 5 juli 2024
Categorie: Tag:

Toer Info

Datum:
5 t/m 7 juli 2024
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x Diner en ontbijt Parkeerplaats op eigen terrein Alle routes op GPS vanuit Slenaken Reisbegeleider Nico Vis

Special offer

Beschrijving

Witte Eifeldorpjes, heerlijke bochten en glooiende heuvels

Dat de Eifel een geliefd gebied is voor motorrijders is niet voor niets. De Eifel biedt veel ruige natuur, bergen, heuvels, haarspeldbochten en mooie panorama uitzichten. De motorwegen kronkelen om al dat natuurschoon heen. SoFun Motortoers heeft mooie routes uitgezet door het gebied waar vroeger de vulkanen actief waren

Sturen door de vulkaaneifel

De reis start in Slenaken en je rijdt over mooie toeristische weggetjes door de Belgische Ardennen naar het hotel in Winterspelt. Vanaf Slenaken rijd je via het drielandenpunt in Vaals richt Moresnet. Daar ga je de grens over en rijd je bovenlangs het natuurpark de Hoge Venen. De Hoge Venen liggen op een hoogvlakte, het grootste deel in de Ardennen en het kleinste deel in de Eifel. De Eifel mag dan dichtbij zijn, het is zeker niet het minste gebergte. Het landschap is heel divers. Soms waan je je in Frankrijk, dan weer in Schotland. Het barst er van de verborgen weggetjes en witte Eifeldorpjes. Over het algemeen is de asfaltkwaliteit redelijk.

De tweede dag staat een rondrit door de Eifel op het motormenu. Vroeger was de Eifel een van de armste streken van Duitsland. Dat is niet meer. Het is nog wel het dunst bevolkte gebied van Duitsland. En daardoor is het er heerlijk om rond te toeren. We komen ook nog door Manderscheid net daarbuiten staan twee prachtige burchtruïnes: de Niederburg en Oberburg uit 1173. De Burchten worden gescheiden door het riviertje de Lieser, die door Manderscheid loopt.

De derde en tevens laatste dag gaat het richting huis. Vanuit Winterspelt gaat het door de Belgische Ardennen weer terug naar het startpunt in Slenaken.

Programma in het kort

Dag 1:  Heenreis, vanuit Slenaken via de Hoge Venen naar Winterspelt (5 juli)

Dag 2:  Bochten draaien door de Eifel (6 juli)

Dag 3:  De terugrijroute, gaat binnendoor via de Hoge Venen weer terug naar Slenaken (7 juli)