• Karinthie2
  • Karinthiâ4
  • Karinthiâ2
  • IMG_4051
  • IMG_4042
  • IMG_4056
  • IMG_3952
  • IMG_3920
  • Knipsel

Salzburgerland – Groepsreis

 749,00

Oostenrijk is een paradijs voor de motorrijder. Diepe valleien, bergmeren, bergpassen met haarspeldbochten, middeleeuwse steden en dorpen  omgeven door de hoogste Alpen van het land. De Alpen staan garant voor ongekend motorplezier.

Discount:
Datum selecteren:
  • 21 juli 2024
Categorie: Tag:

Toer Info

Datum:
21 t/m 26 juli 2024
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

5x Hotelovernachting 5x Diner en ontbijt Parkeerplaats in ondergrondse parkeergarage Alle routes op GPS Reisbegeleiding heenreis, dagroutes en terugreis
Reisbegeleider Renee Koster

Special offer

Beschrijving

Zes dagen toeren over de mooiste passen in de Alpen

In de Oostenrijkse Alpen vind je diepe valleien, bergmeren en middeleeuwse steden en dorpen zijn omgeven door de hoogste Alpen van het land. De Alpen staan garant voor ongekend motorplezier. De Nockalmstrasse is indrukwekkend mooi. Het is een van de mooiste Alpenwegen van Karinthië. De weg verbindt de plaatsen Innerkrems in het noorden en Ebene Reichenau in het zuiden, via een 35 km lange weg dor de bergen. Tijdens de 52 haarspeldbochten word je continue getrakteerd op spectaculaire uitzichten.

                 

De Hochalpenstrasse, deze 48 km lange route is er een van de buitencatagorie. Door kleine plaatsjes stuur je naar de uitlopers van de Gross Venediger (3674m). Naast de Glockner (3798m) de tweede geweldenaar in de Hohe Tauern. De Hochalpenstrasse is een combinatie van haarspeldbochten en ontspannen rijden wat je nergens tegenkomt, omdat de bochten zijn vergroot van 10 naar 15 meter. Nergens een korrel grind in de bocht en een waanzinnig landschap. Maar ook rijd je door de tunnel van de Fuschler. De apotheose is de Franz Josef Höhe, waar je bovenop de gletsjer in het ijskoude blauwe gletsjermeer kan kijken.

Je overnacht 5 nachten in St.Margarethen. Het hotel is een luxe viersterrenhotel, met een uitgebreid ontbijtbuffet, bikers middag-snack, 4-gangen diner, welnessoase met Sauna, aanhangerparkeerplaats, parkeergarage voor de motor, droogplaats voor motorkleding, motorwasplaats, uniek zonneterras met de grootste après biker bar van Langau. Maar ook kan je er alle BMW-motorfietsen huren/proberen vanaf €70 per dag.

De weg naar Salzburgerland en de dagroutes in Slovenië, Italië en Oostenrijk

De reis start op zaterdagmorgen 20 juli om 09.00 in Slenaken en we rijden in groepjes van een man of 4/5 voor een groot gedeelte over de snelweg naar het optionele hotel in Memmingen. De dag erna rijd je vanuit Memmingen binnendoor naar het hotel in St. Margarethen. Waar je bij binnenkomst wordt getrakteerd op een welkomstdrankje. Dag 2 t/m 5 staat er veel moois op het motorprogramma. Natuurlijk doe je de Grossglockner Hochalpenstrasse, de Nockalmstrasse, maar ook een mooie route door Slovenië, met de Vršič-pas op 1611 meter hoogte, de hoogste bergpas van Slovenië. Over de pas loopt de R206 tussen Kranjska Gora en Trenta. De Vršič-pas heeft maar liefst 50 haarspeldbochten. Daarna doe je nog een klein stukje Italie. Maar ook rijd je de de Obertauern met een stuk over de B99, een motorbelevenis op de legendarische Bundesstrasse. We rijden tot Bischofshofen. De Turracher Höhe staat ook op het program: Bergen en Bergmeren, een hoogplateau met drie bergmeren (Turracher See, Grünsee en Schwarzsee) met Oostenrijks grootste alpen bosgebied, omringd door de imposante Nockberge, dit is in het kort de Turracher Höhe. Op dag 6 rijden we in groepjes naar huis of naar het optionele hotel in Germersheim.

Programma in het kort

Optioneel 2x overnachtingen: 1x Memmingen op de heenweg en 1x Germersheim op de terugweg.

Aanrijroute: Slenaken Memmingen (20 juli) optioneel

Dag 1 Memmingen – St. Margarethen (21 juli)

Dag 2 Vršič-pas in Slovenië, en door Italië (22 juli)

Dag 3 Obertauern (23 juli)

Dag 4 Grossglockner (24 juli)

Dag 5 Turracher Höhe (25 juli)

Dag 6 St.Margarethen richting huis. Optioneel een overnachting in Germersheim.(26 juli)