• Pyreneeen
  • andorra-3516800_1920
  • Pyreneeen1
  • Pyreneeen3
  • Pyreneeen2

Pyreneeën – Groepsreis

 899,00

Een afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien. Als motorrijder mag deze bergketen niet op je lijstje ontbreken. 1200 kilometer bochten, bochten en nog eens bochten.

Discount:
Datum:
  • 4 augustus 2024
Categorie:

Toer Info

Datum:
4 t/m 9 augustus 2024
Toer type:
Groepsreis
Groepsgrootte:
15
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleiders Dennis en Elly Hoogendonk 5x Hotelovernachting 5x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

De spectaculaire Pyreneeën

Een afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien. Als motorrijder mag deze bergketen niet op je lijstje ontbreken. Van oost naar west zo’n 1200 kilometer bochten, bochten en nog eens bochten. Enige rijervaring is gewenst.

Deze bergketen mag je niet missen. De Pyreneeën liggen op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Je kan er genieten van steile bergtoppen, glooiende groene hellingen, bossen, watervallen en valleien. Kortom een zeer boeiend landschap. Even iets over het weer. De Pyreneeën geven een grens aan, de meeste regen blijft aan de Franse kant hangen. In het westen van de Pyreneeën kan het ook vaak regenen, terwijl in het zuiden bijna altijd de zon schijnt.

Je start in Slenaken. Vanuit Slenaken gaat de route grotendeels over de snelweg naar een leuk hotelletje in Decize. De officiële Pyreneeëntoer start de volgende dag in Decize. De voorovernachting in Decize kan je bijboeken. Vanuit Decize rijd je over prachtige doorlopende binnenwegen door het zuiden van Frankrijk, afgewisseld met stukjes snelweg, naar Laissac, waar je overnacht. Vanuit Laissac zet je koers naar Prullans, en rijd je langs het imposante viaduct van Millau. Zoals iedere dag in de Pyreneeën is het genieten geblazen, geweldige bochten, prachtige vergezichten, mooi landschap, en regelmatig koeien, paarden en ezels op de weg. Om op adem te komen doe je in Prullans twee overnachtingen. Dag een kom je ergens in de middag aan in Prullans. Dag twee maak je een prachtige rondrit (285 km) door de Pyreneeën, die voor de liefhebber door Andorra gaat. Maar ook doe je het natuurgebied Valle de Tor aan.

Vanuit Prullans boender je over Port d’Envalira en zet je het kompas richting Argeles. Tussendoor knal je over de Col del Canto, Col D’Aspin, Col du Tourmalet en Col de Peyresourde, de overnachting doe je in Argeles. De volgende dag rijd je van Argeles naar Larrau, de eerste col is de Col d’Aubisque, daarna de Col de Portalet en Col de Somport, hier kan je als je wilt een verlaten station bezoeken bij Confranc –Estacion, een prima plek voor een koffiestop. Daarna staan Col de La Pierre St.Martin en Port de Larrau op het motorprogram. De laatste etappe gaat van Larrau naar Bera. De routes zijn en blijven in een woord adembenemend. De Adventure Pyreneeën eindigt in Bera, een plaatsje niet heel ver van de Atlantische Oceaan, waar het hotel staat. De dag erna kan je als je genoeg energie hebt direct naar huis rijden, maar we hebben een hele mooie route gemaakt door de Dordogne naar Loches, waar je kan overnachten. Dit plaatsje ligt ongeveer op de helft van Frankrijk.

Optionele overnachting op de heenreis in Decize en Laissac
Optionele overnachting op de terugreis in Loches

Slenaken – Decize 616 km (optioneel) (2 augustus)
Decize – Laissac 410 km (optioneel) (3 augustus)
Dag 1 Laissac – Prullans 396 km (4 augustus)
Dag 2 Prullans, rondrit van 285 km (5 augustus)
Dag 3 Prullans- Argeles 302 km (6 augustus)
Dag 4 Argeles – Larrau 298 km (7 augustus)
Dag 5 Larrau – Bera 232 km (8 augustus)
Dag 6 Bera naar huis, of via een optionele overnachting in Loches 573 km.(9 augustus)
(Loches –Minderhout ) nabij Antwerpen 650 km Terugrijroute (10 augustus)