• pyrenees-g3bc4eddb1_1920
  • Pyreneeen
  • Pyreneeen9
  • Pyreneeen6
  • Pyreneeen5
  • Pyreneeen2

Pyreneeën – Individueel

 799,00

Een afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien. Als motorrijder mag deze bergketen niet op je lijstje ontbreken. 1200 kilometer bochten, bochten en nog eens bochten.

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
6 dagen, 5 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

5x Hotelovernachting 5x ontbijt Parkeerplaats op eigen terrein of in parkeergarage Alle routes op GPS vanuit Slenaken

Special offer

Beschrijving

De spectaculaire Pyreneeën.

Een afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien. Als motorrijder mag deze bergketen niet op je lijstje ontbreken. Van oost naar west zo’n 1200 kilometer bochten, bochten en nog eens bochten. Enige rijervaring is gewenst.
Ervaringen van deelnemers: Super bedankt voor deze bijzonder mooie verzorgde Adventure Pyreneeën, Gerrit en Joop Scheffer

Deze bergketen mag je niet missen

De Pyreneeën liggen op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Je kunt genieten van steile bergtoppen, glooiende groene hellingen, bossen, watervallen en valleien. Kortom een zeer boeiend landschap. Even iets over het weer. De Pyreneeën geven een grens aan, de meeste regen blijft aan de Franse kant hangen. In het westen van de Pyreneeën kan het ook vaak regenen, terwijl in het zuiden bijna altijd de zon schijnt.

Je start in Slenaken. Vanuit Slenaken gaat de route grotendeels over de snelweg naar een leuk hotelletje in Decize. De officiële Pyreneeëntoer start de volgende dag in het hotel in Decize. De voorovernachting in Decize kan je bijboeken. Vanuit Decize rijd je over prachtige doorlopende binnenwegen door het zuiden van Frankrijk, afgewisseld met stukjes snelweg naar Laissac, waar je overnacht. Vanuit Laissac zet je koers naar Prullans, en rijd je langs het imposante viaduct van Millau. Zoals iedere dag in de Pyreneeën is het genieten geblazen, geweldige bochten, prachtige vergezichten, mooi landschap, en regelmatig koeien, paarden en ezels op de weg. Om op adem te komen doe je in Prullans twee overnachtingen. Dag een komen je in de middag aan in Prullans. Dag twee maak je een prachtige rondrit (285 km) die voor de liefhebber door Andorra gaat. Maar ook doen je het natuurgebied Valle de Tor aan.

Vanuit Prullans boender je over Port d’Envalira en zet je het kompas richting Argeles. En knal je over de Col del Canto, Col D’Aspin, Col du Tourmalet en Col de Peyresourde, de overnachting doe je in Argeles. De volgende dag rijd je van Argeles naar Larrau, als eerste doen je de Col d’Aubisque aan, daarna de Col de Portalet en Col de Somport, hier kan je als je wilt een verlaten station bezoeken bij Confranc –Estacion, ook prima geschikt voor een koffiestop. Daarna staan nog Col de La Pierre St.Martin en Port de Larrau op het motorprogram. De laatste etappe gaat van Larrau naar Bera. De routes zijn en blijven in een woord adembenemend. De AdventurePyreneeën eindigt in Bera, een plaatsje niet heel ver van de Atlantische Oceaan, waar het hotel staat. De dag erna kan je als je genoeg energie hebt direct naar huis rijden, maar we hebben een hele mooie route gemaakt door de Dordogne naar Loches, waar je kan overnachten. Dit plaatsje ligt ongeveer op de helft van Frankrijk.

Slenaken – Decize 616 km (optioneel)
Decize – Laissac 410 km (optioneel)
Dag 1 Laissac – Prullans 396 km
Dag 2 Prullans, rondrit van 285 km
Dag 3 Prullans- Argeles 302 km
Dag 4 Argeles – Larrau 298 km
Dag 5 Larrau – Bera 232 km
Dag 6 Bera naar huis, of via een optionele overnachting in Loches 573 km.
(Loches –Minderhout ) nabij Antwerpen 650 km.