This tour has expired
  • Karinthiâ5
  • Karinthiâ4
  • Karinthiâ2

Alpentoer – Individueel

 499,00

Karinthië is de meest zuidelijke en zonnige deelstaat van Oostenrijk. Diepe valleien, bergmeren en middeleeuwse steden en dorpen zijn omgeven door de hoogste Alpen van het land. De Alpen van Karinthië staan garant voor ongekend motorplezier.:

Discount:
Datum selecteren:
Categorie:

Toer Info

Datum:
6 dagen, 5 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

5x Hotelovernachting 5x ontbijt Parkeergarage voor de motorfiets Heenreis op GPS vanuit Slenaken Dagroute op GPS, Terugreis op GPS

Special offer

Beschrijving

Toeren over de mooiste passen in de Alpen

6-daagse Alpentoer

Zes dagen toeren in het zonnigste deel van Oostenrijk

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Diepe valleien, bergmeren en middeleeuwse steden en dorpen zijn omgeven door de hoogste Alpen van het land. De Alpen van Karinthië staan garant voor ongekend motorplezier. De Nockalmstrasse is indrukwekkend mooi. Het is een van de mooiste Alpenwegen van Karinthië. De weg verbindt de plaatsen Innerkrems in het noorden en Ebene Reichenau in het zuiden, via een 35 km lange weg door de bergen. Tijdens de 52 haarspeldbochten word je continue getrakteerd op spectaculaire uitzichten.


De Hochalpenstrasse, deze 48 km lange route is er een van de buitencatagorie. Door kleine plaatsjes stuur je naar de uitlopers van de Gross Venediger (3674m). Naast de Glockner (3798m) de tweede geweldenaar in de Hohe Tauern. De Hochalpenstrasse is een combinatie van haarspeldbochten en ontspannen rijden wat je nergens tegenkomt, omdat de bochten zijn vergroot van 10 naar 15 meter. Nergens een korrel grind in de bocht en een waanzinnig landschap. Maar ook rijd je door de tunnel van de Fuschler. De apotheose is de Franz Josef Höhe, waar je bovenop de gletsjer in het ijskoude blauwe gletsjermeer kan kijken.


Je overnacht 5 nachten in St.Margarethen. Het hotel is een luxe viersterrenhotel, met een uitgebreid ontbijtbuffet, bikers middag-snack, 4-gangen diner, welnessoase met Sauna, aanhangerparkeerplaats, parkeergarage voor de motor, droogplaats voor motorkleding, motorwasplaats, uniek zonneterras met de grootste après biker bar van Langau. Maar ook kan je er alle BMW-motorfietsen huren/proberen vanaf €69 per dag.

Ervaringen van deelnemers

De weg naar Karinthië en de dagroutes in Slovenië, Italië en Oostenrijk

De reis start in Slenaken en je rijdt voor het grootste gedeelte over de snelweg naar het optionele hotel in Memmingen. De dag erna rijd je vanuit Memmingen binnendoor naar het hotel in St. Margarethen. Dag 2 t/m 5 staat er veel moois op het motorprogramma. Natuurlijk doe je de Grossglockner Hochalpenstrasse, de Nockalmstrasse, maar ook een mooie route door Slovenië, met de Vršič-pas op 1611 meter hoogte, de hoogste bergpas van Slovenië. Over de pas loopt de R206 tussen Kranjska Gora en Trenta. De Vršič-pas heeft maar liefst 50 haarspeldbochten. Daarna doe je nog een klein stukje Italie. Ook rijd je de de Obertauern met een stuk over de B99, een motorbelevenis op de legendarische Bundesstrasse. We rijden tot Bischofshofen. Maar ook de Turracher Höhe staat op het program: Bergen en Bergmeren, een hoogplateau met drie bergmeren (Turracher See, Grünsee en Schwarzsee) met Oosterijks grootste alpendenbosgebied, omringd door de imposante Nockberge, dit is in het kort de Turracher Höhe. Op dag 6 gaat het huiswaarts. Optioneel kan op weg naar huis een overnachting worden bij geboekt in Memmingen.

Programma in het kort

Optioneel op de heen- als terugreis een overnachting in Memmingen

Dag 1 Memmingen – St. Margarethen

Dag 2 Vršič-pas in Slovenië, en door Italië

Dag 3 Obertauern

Dag 4 Grossglockner

Dag 5 Turracher Höhe

Dag 6 St.Margathen richting huis.