• IMG_4129 (2)
  • thumbnail_f358274d-2fc2-4483-bdd4-48a750326ae6

Sauerland – Groepsreis

 365,00

Sauerland wordt ook wel het land van de duizend bergen genoemd. Niet zo gek, want de hoogste berg schiet over de 840 meter. En waar bergen liggen schakelt het motorhart in een hogere versnelling. Kronkelende wegen, haarspeldbochten en mooie vergezichten, wat wil je nog meer?

Discount:
Datum:
  • 26 april 2024
Categorie:

Toer Info

Datum:
26 t/m 28 april 2024
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Nico Vis 2x Hotelovernachting 2x ontbijt + diner Alle routes vanaf Nederland en terug op GPS

Special offer

Beschrijving

Tijdens deze reis logeer je in een echt motorhotel. Vanuit het hotel heb je uitzicht op de hoogste en bekendste berg van het Sauerland ‘de Kahler Asten’. Verder is er een verwarmd binnen zwembad , sauna en zonnebank en massageruimte.

Het Sauerland is een bosrijke, heuvelachtige en dunbevolkte streek in het zuidoosten van Noordrijn-Westfalen. Niet zomaar iets, maar een waar mekka voor motorrijders, met prachtige stuurwegen en golvende landschappen. De kronkelende wegen voeren je door het land van de duizend bochten.
Om precies te zijn telt het Sauerland meer dan 2700 bergen van meer dan 400 meter. In het Sauerland zijn 17 stuwdammen, die zorgen voor drink- en irrigatiewater, maar ook voor schone energie. De indrukwekkendste is de Biggesee. In de Atta-Höhle in Attendorn, het grootste met elkaar verbonden grottensysteem in Duitsland, zijn in meer dan vier miljoen jaar prachtige kleurige werelden uit druipstenen ontstaan.

Specialiteit: de aardappelschotel Posthucke past helemaal in de traditionele keuken van Sauerland. Deze schotel bestaat uit aardappelen, room, eieren, spek en worst. Wat je ook veel op de menukaart tegenkomt is Sauerbraten, gemarineerd stoofvlees.
Sauerland staat niet bekend om de wijnen, en is eerder een bierstreek te noemen. Het beroemdste bier uit Sauerland is Warsteiner.

Dag 1 Duiven – Winterberg 317 km (26 april)
Dag 2 Route Sauerland 266 km (27 april)
Dag 3 Winterberg – Duiven 296 km (28 april)