• Roemenie8
  • Roemenie6
  • Roemenie2
  • Roemenie9
  • Route Roemenië indicatief
  • Roemenie4
  • Roemenie8
  • Roemenie7
  • Roemenie12

Roemenië – Individueel

 825,00

Sturen over Roemeense Bergpassen. Imponerende vergezichten, kloven en diepe dalen. Je bedwingt de Transfagarasan, beklimt de spectaculaire Transalpina in de Transsylvanische Alpen en brengt een bezoek aan het kasteel van Dracula.

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
9 dagen, 8 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

8x Hotelovernachting 8x ontbijt Alle routes vanaf Nederland en terug op GPS Hotels, luxe en bovengemiddeld

Special offer

Beschrijving

Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa. Het land is bijna zes keer zo groot als Nederland. Tweederde van de 3200 km lange grens bestaat uit water. De Donau vormt de grens met Bulgarije, De Prut met Moldavië, de Tisza met Oekraïne en de Zwarte Zee. In het noordoosten grenst het aan Moldavië, in het zuiden aan Bulgarije en in het zuidwesten aan Servië. In Centraal-Roemenië, oftewel Transsylvanië is veel cultuur-historie. Bijzonder zijn de weerkerken, kerken waar drie muren omheen zijn gebouwd, ter verdediging. Maar overal vind je er bezienswaardige gebouwen en kastelen. Een ervan komen we langs: Dracula-Castle in de nabijheid van Bran, dit sprookjesachtige slot is gelegen in de zuidelijke Karpaten, het kasteel is hooggelegen met de typerende spitse rode torens. Leuk is dat je het kan bezoeken als je tijd hebt.
Roemenië is een gevarieerd land. In het plateau van Transsylvanië, dat aan drie kanten door de Karpaten wordt omsloten, bevinden zich veel middeleeuwse stadjes. De strook tussen de Donau en de Zwarte Zee heeft een glooiend landschap met veel wijngaarden

Hoogtepunten van deze reis zijn de Transfagarasan, een 90 km lange weg door het Fagarasgebergte, onderdeel van de Transsylvanische Alpen (Karpaten). Maar ook doen we de spectaculaire Transalpina, deze weg slingert door de Parang Mountains. En de IJzeren Poort, de Donau vormt hier de grens tussen Roemenië in het noorden en Servië in het zuiden. De Donau scheidt op deze plaats de zuidelijke Karpaten met de uitlopers van het Balkangebergte. Portile de Fier betekent letterlijk IJzeren Poort, waarmee de hele reeks kloven wordt aangeduid. Het wordt ook wel de Donaukloof genoemd.

Programma:

Boek je de optionele overnachtingen vooraf aan de reis in Regensburg en Bad Fischau, dan vertrek je in de ochtend vanuit Slenaken naar Regensburg. Grotendeels gaat het via de snelweg naar Regensburg. De route naar en door Oostenrijk gaat ook voor het grootste gedeelte via de snelweg. Vanuit Bad Fischau naar Hongarije wordt de route aantrekkelijker en verloopt meer en meer binnendoor. De RoemeniëToer start in Baja, Hongarije. Van daaruit rijd je richting Roemenië. Eenmaal in Roemenië rijd je naar het eerste overnachtingshotel in Resita. Deze stad ligt aan de rivier de Bârzavel, een zijrivier van de Timis. Voorheen was Resita een belangrijke industriestad. Nu niet meer. De laatste 15 jaar is 30% van de inwoners uit Resita vertrokken. Dag 3 ga je de IJzeren Poort rijden, een kloofdalroute met een lengte van zo’n 134 km langs de Donau. De dag erna rijd je vanuit Resita naar Sibiu. Deze plaats is fantastisch, het is een middeleeuwse stadje in het hart van Roemenië. Gezellig om z’n velen terrassen in het centrum, waar je al een biertje drinkt rond één euro. Zo en zo zijn de consumpties in Hongarije en Roemenië laag. In Sibiu is het Leuk om naar de Bridge of Lies te wandelen, de oudste gietijzeren brug in Roemenië. Dag 5 staat de Transfagarasan op het motormenu. Het is één van de meest spectaculaire wegen ter wereld. Bij helder weer kan je vanaf de noordzijde het 73 kilometer verderop gelegen Sibiu zien liggen.

Dag 6 gaat het van Sibiu naar Deva, via de Transalpina. De weg loopt van Ciocadia via Novaci naar Sebes, en heeft een lengte van 148 km. Een zigzag weg en de hoogste weg in Roemenië. De weg kronkelt door dichte bossen, al op 1400 meter kom je boven de bomengrens uit en veranderen de flauwe bochten in scherpe en vooral ook in venijnige haarspeldbochten. In een bijzonder maanlandschap klimt de weg 20 km over nieuw asfalt, en bereik je na 35 haarspeldbochten de top op 2145 meter. Dag 7 rijd je van Deva weer terug naar het in Hongarije gelegen Baja. De dag erna rijd je naar het laatste hotel van de reis: Bad Fischau in Oostenrijk. De volgende dag, dag 9, na afscheid te hebben genomen van de groep kan je direct richting huis. Maar ook kan je de optionele overnachting boeken in Schwegenheim in Duitsland.

Overnachting op de heenreis in Regensburg, Duitsland (optionele overnachting)
Overnachting op de terugreis in Bad Fischau, Oostenrijk (optionele overnachting)

De Roemeniëreis:
Dag 1 Start Roemeniëreis in Bad-Fischau. Route naar Baja (H)
Dag 2 Baja – Resita (R)
Dag 3 Toer IJzeren Poort
Dag 4 Resita – Sibiu
Dag 5 Toer Transfagarasan
Dag 6 Sibiu – Deva via de Transalpina
Dag 7 Deva- Baja (H)
Dag 8 Baja – Bad Fischau (D) einde Roemeniëreis
Dag 9 huiswaarts, als je wilt met een optionele overnachting in Schwegenheim in Duitsland.