• durbuy-4582896_1280
  • bouillon-2412822_1280 (1)

Ardennen – Individueel

 249,00

De Ardennen een prachtige streek op nog geen twee uur rijden van Nederland. Indrukwekkende natuurschoon met mooie riviertjes en slingerende wegen staan garant voor een geslaagd motorweekend.

 

 

 

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
3 dagen, 2 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Een weekendje heerlijk sturen op een steenworp afstand van Nederland. De Ardennen, een bosrijk middelgebergte met prachtig landschap, hoge massieve rotspartijen, rivieren, pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en heerlijke motorwegen.

De Ardennen en Wallonië bieden je niet ver van huis kilometers heerlijk kronkelend asfalt, geweldige natuurgebieden en een schat aan culturele en culinaire pareltjes. Helm op, druk in die startknop en geniet van drie heerlijke dagen toeren.

Dag 1 Vanuit Slenaken duiken we na het drielandenpunt al snel België in. Na luik begint het er al op te lijken. Bij het plaatsje Esneux ga je de Hoge Venen in, dwars door de Ardennen verder richting zuid, via bekende plaatsjes als Hamoir en Durbuy. Uiteindelijk komen we aan in Saint Hubert waar we twee nachten verblijven. Het Hotel is gelegen in een bosrijke omgeving diep in de Belgische Ardennen en ligt aan beide kanten van de Lhomme, verbonden door een loopbrug en in het gehucht Poix Saint-Hubert.

Dag 2 Vandaag doen we een lus door de Ardennen. En we doen ook nog een stukje Frankrijk aan. We slingeren over de mooiste motorwegen van de Belgische en Franse Ardennen. In Montmedy kan je de citadel bezoeken We gaan richting noord, en als snel bereiken we de grotten van Han. Als je zin hebt hebt kan je de grotten bezoeken. En ook heel leuk, in Stenay kan je het biermuseum bezoeken en een flesje voor in de avond meenemen. Daarna staat Sedan op het program met het gelijknamige chateau. De route wordt afgewisseld met leuke Belgische dorpjes, waar je genoeg mogelijkheden tegenkomt voor een kopje koffie en een lunch.

Dag 3 Het zit er weer op. Vandaag rijden we weer terug naar Slenaken. We zetten het kompas richting Bastogne, gelegen in het land van Bastogne. Dit plaatsje telt vele winkels. Bastogne staat ook bekend om de Slag om de Ardennen die in de winter van 1944-1945 plaatsvond. De Amerikaanse legers wisten hier het Duitse leger tot stoppen te brengen. je kan ook het Memorial van Mardasson, een monument in de vorm van een Amerikaanse ster bezoeken. Dit is een eerbetoon aan de Amerikaanse slachtoffers. Op vele plekken in en rondom Bastogne wordt je herinnerd aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. In het Bastogne War Museum, dat het Bastogne Historical Center heeft vervangen, kan je op een interactieve manier deze veldslag herbeleven. Na al dit indrukwekkends rijden we weer verder.  Langs de Ourthe en La Roche gaan we weer terug naar het eindpunt van deze driedaagse toer in Slenaken.