• Zwarte Woud (2)

Zwarte Woud – Groepsreis (Midweek)

 499,00

Het bochtenaanbod in het Zwarte Woud is om van te watertanden, het grootste en hoogste middelgebergte van Duitsland. De Feldberg (1493 m) is het hoogste punt. Duitslands grootste bossen strekken zich uit over de natuurparken Schwarzwald Süd, Mitten en Nord. (inclusief overnachting in Vianden op de terugweg)

Discount:
Datum selecteren:
  • 8 juli 2024
Categorie: Tag:

Toer Info

Datum:
8 t/m 12 juli 2024
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

4x Hotelovernachting 4x Diner en ontbijt Begeleid vanuit Slenaken en weer terug naar Slenaken Parkeren in garage of buiten op parkeerplaats Alle routes op GPS
Reisbegeleider Nico Vis

Special offer

Beschrijving

Het bochtenaanbod in het Zwarte Woud is fabelachtig

Het Zwarte Woud heeft het hoogste en grootste middelgebergte van heel Duitsland. Het hoogste punt is de Feldberg (1493 m). De grootste bossen van Duitsland strekken zich uit over de natuurparken Süd Schwarzwald en Schwarzwald Mitten en Nord. Het noordelijk Zwarte Woud loopt van Karlsruhe-Pforzhein tot Freudenstadt. De stad Calw, de geboorteplaats van de beroemde schrijver Herman Hesse ligt in het oosten van dit gebied. Het landschap van het noordelijk Zwarte Woud wordt gekenmerkt door naaldbossen, moerassige hoogveengebieden, afgelegen meren, diepe rivierdalen en oude vakwerkstadjes. Op de grens van het dal van de Rijn ligt Baden-Baden. De Badische Weinstrasse loopt, zoals de naam al zegt, door wijnbouwdorpen en schilderachtige wijngaarden, de Schwarzwald Panorama Strasse laat je genieten van adembenemende uitzichten over bergen en dalen. Omstreeks 1900 was Het Zwarte Woud de belangrijkste producent van klokken ter wereld.

De Zwarte Woudtoer start maandag 12 juli om ca 09.00 uur in Slenaken, we rijden in kleine groepjes van een man of 4/5 via de Hoge Venen door Luxemburg en onderlangs de Vogezen naar het viersterrenhotel in Fischerbach. Het grootste gedeelte binnendoor, met zo nu en dan een stuk snelweg. Dag 2 rijd je via de Schwarzwaldhochstrasse naar de watervallen van Schaffhausen in Zwitserland. De grootste waterval van Europa. Dag 3 Gaat na een heerlijk ontbijtbuffet van start. De route voert je langs de grootste koekoeksklok ter wereld. Als je zin hebt kan je ‘m even bezoeken. Als ook de Hexenlochmuhle. Deze route voert je over de mooiste wegen van het Zwarte Woud. Onderweg moet je zeker doen: bij een restaurantje de heerlijke Schwarzwälder kirschtorte uitproberen. Dag 4 Gaat het via de Vogezen en de Eifel naar Vianden in Luxemburg. Dag 5 ook weer helemaal binnendoor naar Slenaken.

Programma in het kort

Dag 1: Heenreis, vanuit Slenaken naar Fischerbach (8 juli)

Dag 2: Rondje Zwarte Woud over schitterende wegen (9 juli)

Dag 3 Route door het Zwarte Woud naar de watervallen van Schaffhausen (10 juli)

Dag 4: Via de Eifel naar Vianden in Luxemburg (11 juli)

Dag 5 Terugreis van Vianden naar Slenaken (12 juli)