This tour has expired
  • grand-lake-2823199_1920
  • Frankrijk Franse Alpen1
  • Frankrijk Grand Canyon du Verdon1
  • Franse Alpen4
  • Franse Alpen3
  • Franse Alpen2
  • Frankrijk Lac de St.Croix

Franse Alpen / Provence – Groepsreis

 799,00

Toeren over de cols en bergpassen van de Franse Alpen is een groot feest. Maar ook de Provence is indrukwekkend: bergen, vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden. De Grand Canyon du Verdon, de grootste en mooiste kloof van Europa. Een onvergetelijke motortoer.

Discount:
Datum:
  • 20 juni 2022
Categorie:

Toer Info

Datum:
28 augustus t/m 4 september 2022
Toer type:
Groepsreis
Groepsgrootte:
8-13
Location:

Deze reis is inclusief:

7x Hotelovernachting 7x Ontbijt Parkeerplaats op eigen terrein Alle routes op GPS Reisbegeleider Nico Vis

Special offer

Beschrijving

Diepe dalen en kloven

De Franse Alpen zijn een van de grootste bergketens van Europa, ook wel het dak van West-Europa genoemd. Het gebied strekt zich uit van de Franse zuidkust tot aan de Middellandse Zee tot aan Zwitserland. Het uitzicht is overweldigend mooi. Rijdend over kronkelende wegen door de bergen word je na elke bocht getrakteerd op geweldige panorama’s. Woeste valleien snijden de rotsen doormidden, daar tussendoor slingeren wegen omhoog van de ene in de andere bochtencombinatie. Col de La Colombieres, Col de La Madeleine, Col du Galibier, Col d’Izard en de vele andere bergpassen laten niets te wensen over. Ze behoren tot de meest spectaculaire passen van de Alpen. Het asfalt is om van te smullen, het beste wat de Alpen te bieden hebben. Op de Grandes Alpes in het zuiden rijd je ook hier weer van bocht naar bocht. Uitzonderlijk mooi zijn de Gorges waaronder de Gorges du Verdon meteenzame wegen in de prachtige Haute Provence. Gorges du Verdon is de bekendste en grootste kloof van Europa. Uitgesleten door een rivier met een lengte van 25 kilometer. De rotswanden zijn 700 meter hoog en imposant. De kloof eindigt in het prachtig groen gekleurde stuwmeer van Sainte Croix du Verdon.

 

Programma

Je start in Slenaken en zet koers naar het zuiden, via de A60 langs de Hoge Venen, bij Sankt Vith binnendoor naar Luxemburg. Daarna naar Metz, Thionville. Vanaf Nancy gaat alles binnendoor naar Belfort. Dag 2 gaat naar Albertville, deze route gaat helemaal binnendoor. Hier begint het leukere rijden. Je gaat door de Doubs. De Doubs herbergt verscheidene landschappen, valleien, watervallen, meren en beboste bergen. Maar ook heel veel mooie motorweggetjes. Dag 3 rijd je van Albertville naar Mont Dauphin. Een route met veel bochten. Bij deze trip doe je aan: Val d’Isere, Col de l’Iseran, Col du Telegraphe, Col du Galibier, Co de Lauteret, Col d’Izoard. De volgende dag. Dag 4 rijd je van Mont Dauphin naar Castellane, ook deze route weer met heel veel bochten. Col du Van, Col du Cayolle, Toutes Aures. Maar ook de Georges du Verdon. Dag 5 doe je een rondje Mediterranee, via Grasse (parfumstad) naar Cannes, dan een schitterende slingerweg langs de kust naar Frejus. Dag 6 van Castellane naar Aix Les Bains, via de N85 (route Napoleon) naar Digne les Bains, Col du Labouret en stukje snelweg van 65 km naar Gap. Maar ook de Gorges de La Blanche. Deze weg is een van de beroemdste balconyroads in Frankrijk. Een balconyroad is een huiveringwekkende weg die is uitgehouwen uit de zijkant van een berg. Dag 7 van Aix Les Bains naar Epinal. De laatste dag boender je van Gap naar Epinal. De volgende dag, dag 8 rijd je via een mooie route naar Slenaken.

In de hotels zijn de restaurants in deze tijd van het jaar vaak niet open. In dat geval hebben wij restaurants uitgezocht op loopafstand van het hotel..

Dag 1 Slenaken – Belfort

Dag 2 Belfort – Albertville

Dag 3 Albertville – Mont Dauphin

Dag 4 Mont Dauphin – Castellane

Dag 5 Rondje Mediterranee

Dag 6 Castellane – Aix Les Bains

Dag 7 Aix Les Bains – Epinal

Dag 8 Epinal — Slenaken