This tour has expired
  • Tsjechie
  • Ertsgebergte
  • Felsenformation im Nationalpark Gory Stolowe (Heuscheuergebirge).
  • Praag
  • Jawa 175 cc 1933

Tsjechië – Groepsreis

 725,00

Tsjechië is een land om te ontdekken. Een smeltkroes van natuur, cultuur en prachtige oude steden. We rijden over de toppen van het ertsgebergte, bedwingen het Reuzengebergte, bezoeken Praag aan en scheuren door het Boheemse Woud.

Discount:
Datum:
  • 15 juni 2024
Categorie:

Toer Info

Datum:
15 t/m 21 juni 2024
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleiders Ron en Alena van der Linden 6x Hotelovernachting 6x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Tsjechië is een veelzijdig en prachtig motorland vol schilderachtige landschappen op slechts een dag rijden van Nederland. Je kan genieten van verrassende vergezichten, bergen, meren en rivieren. In het glooiende landschap liggen pittoreske dorpjes met huizen die in heldere, vrolijke pasteltinten geschilderd zijn. We slingeren door het ertsgebergte, meanderen door Het Reuzengebergte, doen Praag aan en rijden door Zuid- Bohemen.


Het ertsgebergte

Het Ertsgebergte is een middengebergte in Duitsland (Saksen) en Tsjechië die over een lengte van 150 kilometer over de grens van beide landen loopt.
De hoogste pieken bevinden zich in het westelijke gedeelte van het Ertsgebergte. De Klínovec (1244 m) is de hoogste aan de Tsjechische kant en de Fichtelberg (1214 m) is de hoogste aan de Duitse zijde van het gebergte. Naar het westen toe gaat het Ertsgebergte over in het veel lagere Elstergebergte en het Beierse Fichtelgebergte.
Tijdens de middeleeuwen was het gebergte dicht bebost, maar de ontdekking van zilver- en tinertsen in de 15e eeuw zorgde ervoor dat het gebergte bewoond werd. Het dankt zijn naam aan de rijkdom aan ertsen die er lange tijd gedolven werden. Heden ten dage is het gebied vooral een populair wintersportgebied.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte ligt aan de noordrand van Tsjechië, op de grens met Polen. Het is één van de grootste Nationale Parken van Europa. De hoogste berg van Tsjechië, de Snežka (1602 m), ligt er in. Dicht daarbij ontspringt de Elbe in een uitgestrekt hoogveen. De bergtoppen zijn afgerond en golvend, met diepe en steile dalen ertussen. In het Reuzengebergte vind je als motorrijder alles wat je zoekt. Een prachtige omgeving en natuur, een heuvel en bergachtig gebied, mooie uitzichten, schitterende weggen met geweldige bochten, verrassende routes, oude stadjes met veel historie, en heerlijk eten.

 

Praag

Er zijn maar weinig steden die in schoonheid kunnen concurreren met Praag. De ‘Gouden’ Stad biedt een schitterend panorama, met de rivier de Moldau, de sprookjesachtige Karelsbrug en de imposante burcht als beroemdste hoogtepunten.

Zuid-Boheemse Woud

In het Boheemse Woud vindt je de mooiste plekjes die de natuur te bieden heeft: het Lipnostuwmeer. Ook de rivier Moldau ontspringt hier en verbreedt zich tot het prachtig gelegen Lipnomeer. Het Lipnomeer is 50 km lang en op sommige plaatsen 16 km breed. Het Boheemse Woud is bezaaid met eeuwenoude stadjes en pittoreske dorpjes.

Aanrijroute Duiven – Ohrdruf (optioneel hotel) (14 juni)

Dag 1 Ohrdruf – Chomutov (15 juni)

Dag 2 Chomutov – Spindleruv Mlyn (16 juni)

Dag 3 Rondrit Spindleruv Mlyn (Reuzegebergte) (17 juni)

Dag 4 Spindleruv Mlyn – Praag (18 juni)

Dag 5 Rondrit Praag of bezoek historisch Praag (19 juni)

Dag 6 Praag – Hradek (20 juni)

Dag 7 direct naar huis of via optionele overnachting in Margetshöchheim in Duitsland (21 juni)