Le Marche is niet zo’n bekende provincie. Het ligt op dezelfde hoogte als Umbrië en Toscane. Het wordt daarom ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Le Marche ligt ingeklemd tussen de Adriatische kust en de bergketens van de Apennijnen. Le Marche heeft mooie bergdorpjes. Het doet in alles denken aan Toscane, maar hier is het minder toeristisch en echt een gebied waar voornamelijk veel Italianen zelf op vakantie gaan.

Abruzzo

Hoewel de regio Abruzzo nog geen honderd kilometer van Rome vandaan ligt, is deze regio een van de minst bezochte gebieden van Italië, samen met buurregio Molise. Hier ontdek je het echte, ongerepte Italië. Abruzzo, het hoogste gebied van de Apennijnen. De naam Abruzzo zou zijn afgeleid van het Latijnse woord aprutium, ‘land van de zwijnen.

Puglia

Puglia is de hak van de Italiaanse laars: een ongerepte streek met schilderachtige kustplaatsjes, witgewassen bergdorpen, bruingroene valleien met duizenden olijfgaarden, en een heerlijke lokale keuken. Puglia behoort tot de grootste olijvenproducent van het land. Twee producenten hebben zelfs een plekje weten te bemachtigen in de top 10 van beste olijfproducten van de wereld! Naast de olijven staat de Puglia bekend om de wijnen, verschillende bekende wijnnamen komen uit deze regio. Een bezoekje aan de wijn- en olijfgaarden mag dus eigenlijk niet overgeslagen worden tijdens een toer door Puglia.

  

Sicilië

Het eiland waar sinaasappels en citroenen in overvloed groeien. Op de landkaart is Sicilië te herkennen als de voetbal naast de laars van Italië. Het eiland is het grootste eiland van de Middellandse Zee en net iets kleiner dan België. Met een kustlijn van ruim 1000 kilometer, is het strand in Sicilië nooit ver weg. Uitgestrekte stranden, diepe kloven en hoge bergtoppen domineren het eiland. Met als hoogtepunt de actieve vulkaan Etna en de woeste lavastromen van Stromboli. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië.

Amalfikust

Het mooiste van wat Italië te bieden heeft ontdek je op de motor aan de Amalfikust. De regio in het zuiden van Italië wordt gezien als één van de mooiste kustgebieden ter wereld. En rijdend op de motor over de kronkelige wegen en door de kleurrijke stadjes snap je wel waarom. Bekende badplaatsen als Positano en Amalfi zijn niet voor niks geliefd bij filmsterren die er graag flaneren over de boulevard. De pastelkleurige huizen die tegen rotswanden zijn opgebouwd en de baaien vol zeilschepen is mooi om te zien.

Umbrië

Umbrië is een regio in het midden van Italië en wordt wel het groene hart van Italië genoemd. De glooiende heuvels, vele olijf- en wijngaarden en de mooie middeleeuwse dorpjes en steden maken het tot een waar motorfeest. Een heuvelachtig gebied als Umbrië is gemaakt voor ons motorrijders. Zeker de bochtige wegen met weinig verkeer met veel stijgingen en dalen. Maar als je een keer echt hard wilt rijden met de knieën aan de grond? Maak dan even een uitstapje naar het circuit in Magione, niet ver van Perugia.

Toscane

Glooiende heuvels, kronkelende weggetjes en een okergeel landschap vol pijnbomen, zonnebloemen en cipressen. Schilderachtige dorpen, en eindeloze vergezichten. Historische steden als Florence en Siena. In Toscane vier je een motorvakantie om van te dromen.

Emilia Romagna

Emilia-Romagna is een gastvrije, bruisende en smaakvolle regio tijdens de Grande Giro d’Italia. Al eeuwenlang wordt op het vruchtbare land van de Po-vallei allerlei voedsel geteeld waarmee het hele land gevoed wordt. Verder is de regio het thuis van ’s werelds grootste snelheidsduivels Ferrari, Ducati, Maserati en Lamborghini. Op de achtergrond hoor je de opera’s van Verdi en Pavarotti, die beiden in de regio werden geboren.

Apennijnen

De Apennijnen zijn een langgerekt gebergte in Italië en strekt zich uit over bijna heel het schiereiland. Het noorden en zuiden liggen aan de westkust , maar de rest van het gebergte ligt voornamelijk in het oostelijk deel. De Apennijnen zijn het hoogst in Abruzzen bij de Gran Sasso. De hoogste top is de Carno Grande  met een hoogte van 2912 meter.