• Westerwald
  • westerwald2
  • westerwald3
  • westerwald1

Westerwald – Individueel

 245,00

Het Westerwald is een bebost laaggebergte dat ligt tussen het Sauerland en de Eifel. De hoogste top is de Fuchskauten van 656 meter. Het heuvelachtige landschap met vele kleine riviertjes en beken, dorpen met vakwerkhuizen en dichte bossen maken het een geliefde bestemming voor motorrijders uit de lage landen. Een heerlijk weekendje toeren met veel bochtenwerk.

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
3 dagen, 2 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x ontbijt Parkeerplaats in garage Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Toeren door het Westerwald

Slingeren door bossen en heuvels

Het Westerwald is een bosrijk laaggebergte tussen Rijn, Lahn, Dill en Sieg. De meeste steden liggen aan de randen van het Westerwald, aan de rivieren die vroeger de belangrijkste transportwegen waren. Je vindt er vulkanisch basaltgesteente. De hoogste bergtop is de Fuchskaute met 677 meter. Het is een streek met wijdse landschappen, uitstekend voor een weekendje heerlijk toeren. Het barst er van de rustige stuurweggetjes.

Je start in Slenaken. En direct zet je koers naar het zuid-oosten. En gaat het richting Remouchamps, daarna zwier je naar Lierneux, dit dorpje ligt in de buurt van de bronnen van het riviertje de Lienne. Vervolgens poekel je door Bleialf, Prum en Gerolstein naar het prachtig oude Koblenz. Koblenz heeft een prachtige historische binnenstad, die grenst aan de Moezel en de Rijn. Van Koblenz is het niet ver meer naar het driesterren hotel in Rettert.

 

Programma in het kort

Dag 1 Slenaken – Rettert

Dag 2 Toer door Westerwald

Dag 3 Richting huis naar Sevenum