This tour has expired
  • e7b41a1f-2727-4095-b32b-03cd5cb56663
  • Noord-Spanje 1
  • Noord-Spanje 2
  • Noord-Spanje 4
  • Noord-Spanje 5
  • Noord-Spanje 6
  • Noord-Spanje 7
  • Noord-Spanje

Noord-Spanje – Groepsreis

 1.599,00

Van de Picos de Europa door de Pyreneeën naar Catalonië. De Picos, ruig en indrukwekkend. De Pyreneeën, prachtig breed asfalt en bochten waar geen einde aan komt. Catalonië, motorstreek bij uitstek. Prachtige motorwegen, en heerlijk rustig.

Discount:
Datum:
  • 8 september 2019
Categorie:

Toer Info

Datum:
8 t/m 20 september 2019
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

12x Hotelovernachting 12x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS Reisbegeleider

Special offer

Beschrijving

Europa’s mooiste bergketens

Picos-Pyreneeën-Catalonië

8 t/m 20 september 2019

De ruige Picos de Europa verkennen, dan door de Pyreneeën en vervolgens toeren in Catalonië
We verzamelen in Breda, vandaar uit rijd je naar Bourges-Nord, waar je overnacht. Vanuit Bourges-Nord rijd je binnendoor over mooie stuurwegen naar Cahors. De dag erna voert de route je over rustige motorweggetjes langs de heerlijk geurende lavendelvelden naar Bera. De volgende dag rijd je door de glooiende heuvels naar de Picos de Europa, ruig en grillig. De zeker 2600 meter hoge toppen van de Picos, behoren tot de Cantabrische Cordillas in het noorden van Spanje. Zij strekken zich uit over de provincies, Asturië, Cantabrië en León. Weer terug in Bera rijd je van west naar oost via Ainsa door de Pyreneeën, zo’n 800 km bochten, bochten en nog eens bochten. Met een afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien. Deze bergketen mag niet op je motorlijstje ontbreken. Voor de laatste drie nachten staat Catalonië op het programma. Catalonië is een motorland bij uitstek. Het is bijna net zo groot als Nederland en heeft veel meer te bieden dan de Pyreneeën alleen. Eén en al bocht, goed voor dagenlang rijplezier. Dit in combinatie met het mediterraanse klimaat belooft deze Noord-Spanje Toer een droomreis te worden.

Ervaringen van deelnemers: Mooie reis in een fraaie omgeving. Heel afwisselend en lekker veel bochtenwerk. Veel kilometers in twee weken (5700 km voor mij). Groet Erik

Tijdens de routes door de Picos is er nog tijd om El Capricho te bekijken, een bouwwerk van de Catalaanse architect Antoni Gaudi in de omgeving van Comillas. En als je geïnteresseerd bent in moderne en experimentele kunst, dan mag je het Guggenheim museum in Bilbao niet links laten liggen. Het is een van de vier Guggenheim musea op de wereld. De anderen staan in Venetië, Berlijn en New York. Vanuit Prullans in Catalonië, kan je naar het Dali theatermuseum van de kunstenaar Salvador Dali in zijn geboortestad Figueres.

Maar ook is tijdens het verblijf in Catalonië tijd om een bezoek te brengen aan Barcelona. Met als hoogtepunten het Park Guell en Sagrada Familia, een basiliek naar een ontwerp van Antoni Gaudi.

 

Breed slingerasfalt met weinig verkeer

De reis start 8 september in de ochtend in Breda van daaruit rijd je naar Bourges-Nord, daarna naar Cahors en van Cahors naar Bera. De dag erna gaat het van Bera naar Cosgaya waar je twee nachten verblijft. De volgende dag doe je een onvergetelijke toer door het Parc de Picos de Europa. Daarna boender je naar Cosgaya. Van Cosgaya rijd je naar Cangas de Onis waar je in een heerlijk hotel overnacht. Daarna nog een overnachting in het middeleeuwse dorpje Santilliana del Mar, in de provincie Cantabrië, om vervolgens weer terug te komen in Bera. Via groene bergen, langs diepe kloven en grillige rotsen toer je door de Pyreneeën naar Catalonië. Catalonië is het motorland bij uitstek, geboortegrond van topcoureurs. Hier stonden veel Spaanse motorfabrieken. De wegen zijn supergoed voor motorrijders, breed en met weinig verkeer. In Catalonië blijf je dan ook drie dagen om van al dit moois te genieten. Wie wil kan een mooie uitgestippelde route rijden en wie een dagje bij wil komen kan dat prima doen in het heerlijke hotel in Prullans. Grote kamers met balkon en een gezellige bar en restaurant. En natuurlijk een zwembad voor een verfrissende duik. Vanuit Prullans rijd je weer richting huis. Diegenen die een overnachting op de terugweg bijgeboekt hebben overnachten in Orleans (reserveren: info@sofunmotortoers.nl) om daarna de reis naar huis te vervolgen.

Programma in het kort

Dag 1: Breda/Hazeldonk – Bourges-Nord
Dag 2: Bourges-Nord- Cahors
Dag 3: Cahors – Bera
Dag 4: Bera – Cosgaya
Dag 5: Toer Parc Picos de Europa
Dag 6: Cosgaya – Cangas de Onis
Dag 7: Cangas de Onis – Santilliana del Mar
Dag 8: Santilliana del Mar – Bera
Dag 9: Bera – Ainsa
Dag 10: Ainsa – Prullans
Dag 11: Prullans, toer Catalonië 1
Dag 12: Prullans, toer Catalonië 2
Dag 13: Richting huis, eventueel met een optionele overnachting in Orleans. (reserveren: info@sofunmotortoers.nl)