This tour has expired
 • IMG_0379
 • IMG_0189
 • IMG_0072
 • Alicante1
 • IMG_0102
 • Alicante2

Alicante/Albir – op eigen motor vanuit Nederland – Groepsreis

 495,00

Voor kilometervreters! Vanuit Nederland naar Albir. En dan acht dagen toeren in het achterland van Alicante. Het hotel ligt aan de boulevard in Albir. Geurende bloesems met een temperatuur van 20 graden. Een week genieten van spectaculaire dagtochten met bochten, bochten en nog eens bochten.

Discount:
Datum:
 • 2 maart 2024
Categorie:

Toer Info

Datum:
2 t/m 9 maart 2024
Toer type:
Groepsreis
Groepsgrootte:
10
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleiders Elly en Dennis Hoogendonk Alle routes voor GPS 7x Ontbijt 7x Hotelovernachting

Special offer

Beschrijving

Spanje – Alicante/Albir is een motorparadijs, gemaakt voor motorrijders. Om te beginnen schijnt de zon er meer dan 320 dagen per jaar. In het binnenland vind je aantrekkelijke dorpjes en berggebieden, van de Sierra d’Aitana (1580 m) en de Sierra de Mariola.

Albir

Je verblijft in een viersterren hotel in Albir, een kleine rustige badplaats. Het strand wordt overspoeld door turkoois en kristalhelder water. Het is gelegen aan de voet van het natuurpark Sierra Helada waar je vanaf de Faro de Albir, de vuurtoren kan genieten van een spectaculair uitzicht op de Peñon de Ifach in Calpe. En als je geluk hebt kan je er ook nog dolfijnen spotten.

De Penon de Ifach is een massieve kalkstenen rots, die uit de zee omhoog komt. De top is via een wandelpad te bereiken.
Langs het strand van Albir vind je een veelheid aan gezellige restaurantjes die het gehele jaar open zijn. ‘s Avonds kan je gezellig wandelen over de boulevard naar het dorpje Altea,. Sinds de 18e eeuw is Altea een toevluchtsoord voor kunstenaars en schrijvers, waardoor het stadje een Boheemse uitstraling heeft.

Motormuseum Valle de Guadalest
We bezoeken het motormuseum Vehiculos Historicus Valle de Guadalest, waar je opvallend veel Spaanse motorfietsen vindt, zoals Bultaco, Ossa en Montessa en nog meer andere merken. Naast het museum zit een restaurantje, gezellig voor een lunch of een kopje koffie.

Stuwmeer Guadalest
Guadalest één van de mooiste dorpjes van Spanje, doen we natuurlijk ook aan. Het ligt als een soort kraaienest in de bergen en is alleen te bereiken via een tunnel in de rotsen. Rijdend vanuit Guadalest word je getrakteerd op een imposant uitzicht op de bergen en het iets lager gelegen stuwmeer. Als je wilt kan je op het meer een boottocht maken.

Jalonvallei
Niet ver van de kust ligt Vall de Pop, ook wel de Jalon-vallei genoemd. Met een lengte van zo’n 30 km kan je tijdens het rijden genieten van wijngaarden, olijf, citrus – en amandelbomen. De rivier Rio Jalón slingert langs de dorpen. De vallei staat bekend om de wijn. De beroemde Moscatel en Mistella.

Toren van Alcalà
Peñon de La Alcala is een bijzondere rotsachtige plek. De originele toren was een strategisch punt om over de vallei uit te kijken en eenvoudig te verdedigen. Via haarspeldbochten rijd je van het ene adembenemende dorpje door prachtige bergketens naar het andere witte dorpje.

Acht dagen, zeven nachten in een viersterren(stand) hotel in Albir met ontbijt, zonder diner maar wel direct aan de boulevard met uitzicht op de baai van Albir. Het hotel beschikt over een garage onder het hotel.

Het diner zit niet bij de reis inbegrepen, het voordeel is dat je niet aan een vast menu vastzit. Dineren doen we in Restaurant La Cena by Nola in Albir, een uitstekend restaurant: een diner kost rond €15, excl drankjes. Maar je kan ook dineren in een ander restaurantje in de buurt.

 

 • Programma

  Aanrijroute (29 februari) Hazeldonk (Breda) – Orleans (Frankrijk)
  Aanrijroute (1 maart) Orleans  – Jaca (Spanje)
  Aanrijroute (2 maart) Jaca – Albir (Spanje)
  Dag 1 (Zaterdag 2 maart) aankomst in Albir,
  Dag 2 (Zondag 3 maart) dagtoer: Castell de Guadalest 219 km
  Dag 3 (Maandag 4 maart) dagtoer: Castello de Rugat 209 km
  Dag 4 (Dinsdag 5 maart) dagtoer: Castalla 203 km
  Dag 5 (Woensdag 6 maart) dagtoer: Margarido/Denia 196 km
  Dag 6 (Donderdag 7 maart) dagtoer: Muro de Alcoy 235 km
  Dag 7 (vrijdag 8 maart) dagtoer: Benilloba 211 km
  Dag 8 (zaterdag 9 maart) naar huis of een paar dagen langer blijven
 • Heen: Brussel – Charleroi – Reims – Troyes – Orleans – Bordeaux – Pau – Jaca – Albir
 • Terug: Albir – Andorra – Toulouse – Limoges – Vierzon – Orleans – Troyes -Reims – Sedan- Bouillon – Brussel

 

 

Minimum aantal deelnemers: 10