• Luxemburg
  • Luxemburg2
  • Luxemburg3

Luxemburg – Individueel

 299,00

Met zijn strakke wegen en fraaie landschappen is Groothertogdom Luxemburg een heerlijk land voor de motorrijder. De wegen zijn er rustig en het landschap biedt prachtige groene heuvels en kleine knusse dorpjes.

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
3 dagen, 2 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x ontbijt Parkeerplaats op eigen terrein of in parkeergarage Alle routes op GPS vanuit Slenaken

Special offer

Beschrijving

Strakke wegen langs fraaie landschappen

Luxemburg is een heerlijk land voor de motorrijder. De wegen zijn er rustig en het landschap biedt prachtige groene heuvels en kleine dorpjes. Doordat de meeste Luxemburgers in Luxemburg stad wonen is het platteland stil en vind je er de mooie vergezichten. Natuurlijk ontbreekt een route door ‘Klein Zwitserland’. Het Muhlerthal doet je echt aan Zwitserland denken met zijn glooiende groene heuvels en ontzaglijke rotsformaties. De Sure vormt de grens met Duitsland en is tevens de ingang van het Muhlertal en het Duits-Luxemburgs Natuurpark.

De Luxemburgtoer start in Slenaken. Je rijdt via de Hoge Venen en het plaatsje Wiltz naar het driesterren hotel in Vianden. Wiltz behoort tot een van de mooiste plaatsjes van Luxemburg. In de historische bovenstad vind je het kasteel van Graven. Maar ook gezellige terrasjes voor een rustpauze. Het hotel in Vianden is een gezellig driesterrenhotel, gelegen in een romantische vallei van de Ardennen, één van de mooiste regio’s van het land, Bijzonder schilderachtige ligging links en rechts van de Our, omgeven door natuurpracht. Het reusachtige kasteel, waarvan de bouw teruggaat tot de 9e eeuw, was de wieg van de graven van Vianden. De opmerkelijke middeleeuwse constructie ging later bij erfenis over naar de Oranje-Nassaus. Het gerestaureerde geheel is een bouwkundige parel, het mooiste kasteel in de Ardennen en Eifel. Dag 2 start in Vianden en via het pittoreske plaatsje Useldange wat beheerst wordt door de schilderachtige toren van de burchtruïne. Vervolgens La Rochette, gelegen aan de rand van een natuurgebied met rotsen en bossen, ook wel Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. En nog voordat je weer in het hotel aankomt doe je Bourscheid aan met het prachtige kasteel uit de 10e eeuw. De laatste dag, dag 3, rijd je via een mooie binnendoorroute koers naar Slenaken.

Programma in het kort

Dag 1: Heenreis, vanuit Slenaken via de Hoge Venen naar Vianden

Dag 2: Rondrit door Luxemburg (Wiltz, Useldange, Lo Rochette, Beaufort, Bourscheid)

Dag 3: De terugrijroute, gaat via de Eifel en de hoge Venen terug naar Slenaken