This tour has expired
  • scotland-skye
  • scotland-3640186_1920
  • eilean-donan-castle-3029523_1920
  • point-2399939_1920
  • Trossachs
  • Kaartje Schotland def

SCHOTLAND – GROEPSREIS (Helaas niet meer te boeken)

 1.349,00

Op de motor naar Schotland? Dan ben je bij SoFun Motortoers aan het goede adres. Schotland is een droom bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar geschiedenis en ruige natuur: imposante bergen, sprookjesachtige Lochs, steencirkels, kastelen en ruïnes.

 

 

 

 

Discount:
Datum:
  • 10 september 2019
Categorie:

Toer Info

Datum:
10 t/m 17 september 2019
Toer type:
Groepsreis
Groepsgrootte:
15

Deze reis is inclusief:

5x Hotelovernachting + 2x overnachting op Ferry 7x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS Reisbegeleider Nico Vis & Ilse de Jong

Special offer

Beschrijving

10 t/m 17 september 2019

Schotland bestaat naast het vasteland uit bijna achthonderd eilanden, die je kan onderverdelen in vier groepen. De Binnen-Hebriden, de Buiten-Hebriden, de Orkney-eilanden en de Shetlandeilanden. De meeste eilanden zijn onbewoond. De hoogste berg van Schotland is de Ben Nevis met 1344 meter.

Hadrians Wall

Hadrians Wall is in 122 na christus in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus gebouwd. Langs de muur vind je talloze overblijfselen zoals forten en milecastles. De wall staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Gretna Green. Vanaf 1753 moesten ouders toestemming geven als hun kinderen jonger dan 21 wilden trouwen. Maar de wet gold niet voor Schotland en daar profiteerde het net over de grens gelegen Gretna Green van. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd Gretna Green ook een toevluchtsoord voor Nederlandse minderjarigen stellen. Boze ouders en Interpol hadden het nakijken als een paar de Engels-Schotse grens was gepasseerd.
Trossacks, Trossacks National Park is een uniek woord voor een unieke plaats. Het verwijst naar de romantische streek van glinsterende lochs, golvende heuvels en dromerige wouden.

Applecross

Tussen de bergmassieven op het vasteland en het eiland Skye ligt het schiereiland Applecross. Tot de 20e eeuw was Applecross alleen te bereiken via Zee en via een van de meest verraderlijke bergpassen van Schotland: Bealach na Ba, met hellingen van om en nabij de 20%. Tegenwoordig kan je Applecross ook bereiken via een kustweg. Smalle en steile wegen langs afgronden, zonder vangrail. En schitterende vergezichten.

Eilean Donan Castle

Eilean Castle is een dertiende -eeuws kasteel dat gebouwd werd als bescherming tegen de Vikingen. Begin van de achttiende eeuw werd het kasteel opgeblazen. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de ruïne geheel in oude stijl herbouwd.
Whisky is zonder twijfel het bekendste exportproduct van Schotland. De Schotten staan bekend om hun zogenaamde peated whisky. De typische peated smaak aan de whisky krijg je door turf toe te voegen aan het vuur waarmee de gemoute gerst wordt gedroogd.

Het betoverende Isle of Skye

Het eiland Skye is het grootste en noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden, volgens velen een van de mooiste eilanden van Europa. Speciaal is Old Man of Storr. Een indrukwekkende rotspartij aan de oostkant van het eiland en is onderdeel van Trotternish Ridge. In de buurt van Carbost kan je een whiskey-distilleerderij bezoeken.

Nessie

Loch Ness, natuurlijk rijden we ook langs het meer van Loch Ness, 37 km lang en het breedste deel is 1,6 kilometer. Je weet wel, van het monster.
Fort August is een nederzetting in de Schotse Hooglanden. Gelegen aan het meer van Lochness.

Ben Nevis

De Ben Nevis is onderdeel van het Grampaen gebergte en is met zijn 1344 meter het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk. Het plaatsje Fort William ligt aan de voet van de berg.

• Overtocht IJmuiden- New Castle v.v.
• 2x overnachtingen in tweepersoons binnenhut
• 5x hotelovernachtingen
• 7x ontbijt en diner
• Routes voor GPS (GPX – GDB)

Programma
1.Ferry IJmuiden- New Castle
2.New Castle – Ayr
3.Ayr – Fort William
4.Fort William – Kyle of Lochalsh
5.Rondrit Skye
6.Kyle of Lochalsh – Pitlochry
7.Ferry New-Castle – IJmuiden
8.IJmuiden naar huis