This tour has expired
  • latvia-g6cea72672_1920

Baltische Staten – Groepsreis / niet meer te boeken

 1.595,00

De Baltische Staten, drie kleine landen tussen Polen en Rusland. Groen, vlak en dunbevolkt. Tegelijkertijd spannend en ontspannend. Met sporen van Duitse en Russische geschiedenis. De hoogtepunten zijn de hoofdsteden: Vilnius, Riga en Tallinn.
Discount:
Datum:
  • 8 juli 2023
Categorie:

Toer Info

Datum:
8 t/m 18 juli 2023
Location:

Deze reis is inclusief:

8x Hotelovernachting 8x Diner en ontbijt in de hotels 2x overnachting met ontbijt op Ferry Kiel - Klaipeda v.v. (2-persoonshut) Alle routes voor GPS, vertrek Oldenzaal Reisbegeleider n.n.b.

Special offer

Beschrijving

Een verborgen parel in Europa. De Baltische Staten, drie kleine landen tussen Polen en Rusland. Groen, vlak en dunbevolkt. Tegelijkertijd spannend en ontspannend. Met sporen van Duitse en Russische geschiedenis. Bergen, passen en spektakel zijn de Baltische Staten volkomen vreemd. Het rustige platteland en de levendige oude steden zijn de grootste troeven van Estland, Letland en Litouwen. Toeren op je motor in het midden-oosten van Europa, incl ferry v.v. Kiel-Klaipeda in tweepersoons hut.

Estland

Grillige baaien, schiereilanden met bossen, watervallen en meertjes vind je in het mooiste natuurgebied van Estland; het nationale park van Lahema. Maar de grootste toeristische trekpleisters zijn de grote steden Tallinn en Tartu. Estland kent een rijke geschiedenis. In 1560 nam Zweden Estland in, en de Russische machthebbers namen het begin van 1700 over. In de Tweede Wereldoorlog kwam Estland opnieuw onder invloed van Duitsland, ditmaal waren het de nazi’s. Uiteindelijk werd het land op 20 augustus 1991 onafhankelijk.

Letland

Letland, de middelste van de drie Baltische Staten, ook in grootte. De hoofdstad is Riga met het historische centrum en de prachtige natuur van de Gauja Vallei behoren tot de mooiste plekjes van Letland. Door de eeuwen heen regeerden verschillende landen over Letland: Polen, Zweden, Rusland en ook Duitsland. In de Tweede Wereldoorlog werd het land door de Duitsers ingenomen en na de overgave van de Nazi’s namen de Russen het over. Vanaf 1987 wilde Letland onafhankelijk worden, na tegenstribbelen van de Sovjet-Unie – werd het op 21 augustus 1991 onafhankelijk.

Litouwen

Litouwen is de grootste van de drie Baltische Staten,  Estland, Letland en Litouwen. Vilnius is de meest aantrekkelijke stad van deze staten. Litouwen kent een rijke historie en dat is ook te zien in het land. Tijdens de overheersing van Rusland na de tweede wereldoorlog heeft de nadruk niet gelegen op het vasthouden van deze historische rijkdom maar gelukkig is er sinds de onafhankelijkheid van Litouwen in 1991 veel hersteld.

Wegen
De wegen in de Baltische staten verschillen in kwaliteit. De hoofdwegen tussen de grote steden in Letland zijn vrij goed, maar de provinciale wegen in het land zijn soms nog onverhard of bevatten veel gaten.
Geld
Net als bij ons in Nederland wordt er in Estland, Letland en Litouwen betaald met de euro. In de grote steden kan je over het algemeen pinnen bij geldautomaten, alleen met pinpas van Visa of Maestro.
Aanrijroute Oldenzaal – Kiel (8 juli)
Ferry Kiel – Klaipeda 1 nacht (8 juli)
Dag 1 Klaipeda – hotel (9 juli)
Dag 2 Klaipeda – Riga (10 juli)
Dag 3 Riga – Tallinn (11 juli)
Dag 4 Tallinn – Tartu (12 juli)
Dag 5 Tartu – Sigulda (13 juli)
Dag 6 Sigulda – Vilnius (14 juli)
Dag 7 Vilnius – Druskininkai (15 juli)
Dag 8 Druskininkai – Klaipeda (16 juli)
Ferry Klaipeda  – Kiel 1 nacht (17 juli)
aankomst (18 juli)