Vogezen – Groepsreis (Helaas niet meer te boeken)

Discount:
Categorie:

Toer Info

Special offer

Beschrijving

Ronde bergtoppen en donkere bossen

Op zo’n 500 kilometer rijden van Utrecht vind je fraaie motor stuurwegen in een heerlijk heuvelachtig landschap. Wat te denken van, Grand Ballon, Ballo d’Alsace, Col de la Schlucht en nog veel meer bekende bergen. Kortom, een lang weekend sturen in bochtenparadijs Vogezen.
De Vogezen zijn een middelgebergte in het oosten van Frankrijk. De bergketen begint aan de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal. De ronde toppen van de Vogezen worden ‘ ballons ‘ genoemd.
De Vogezen hebben een landelijke omgeving met prachtige landweggetjes. Motor rijden in de Vogezen is een unieke belevenis. De prachtige natuur, mooie vergezichten en geweldige bochten. In de Elzas volgen we de wijnroute.
Eén van de parels van het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges:
De Duizend Meren (eigenlijk 850) liggen verspreid van Lure tot Faucogney-et-la-Mer, via Mélisey, Servance, col Les Croix en Ballon de Servance. Dit natuurgebied ligt in het hart van de Saônoise Vogezen, omringd door prachtige landschappen bestaand uit weiden, heiden, plassen, beekjes en groene bossen.

Ballons

De Vogezen kent vele cols. De bekendste zijn de Grand Ballon, Ballon d’Alsace en de Routes des Crêtes. De hoge kammen zijn minder bebost. Dat is goed te zien op de Route des Crêtes, met als mooie punten de Col du Bonhomme en de Col de la Schlucht, bergtoppen rondom de Hohneck en de Grand Ballon.
Net ten zuiden van Remiremont strekken zich de Zuidelijke Vogezen uit. Lieflijke bergen, schone lucht en een blauwe horizon. Het plateau van de duizend meren, veenmoerassen, keteldalen uit de ijstijd, rivieren, meren en heuvels bedekt met gemengd bos.
Ten westen van Remiremont wordt het landschap meer open. Kersenboomgaarden in glooiend landschap met verstilde dorpjes. En overal in het landschap de Lotharingse kruizen, als stille getuigen van een roemrucht verleden. Niet ver van Remiremont ontspringt de Moezel bij de bron van Bussang.

Specialiteiten

In Ronchamp ligt de Notre Dame du Haut, een kapel voltooid in 1954 en beroemd vanwege de bijzondere vormgeving door de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier.
De streek van de Vogezen staat bekend om de overvloed aan zoete lekkernijen. Een voorbeeld hiervan is de beroemde madeleine, een eierkoekje met een speciale lepeltjesvorm. Op culinair vlak staan de Vogezen ook bekend om de kazen. Vooral de zachte en ronde Munster kaas is een lokale specialiteit. Maar ook bekend vanwege de wijnen: de belangrijkste druivensoorten in de Vogezen zijn Sylvaner, Pinot blanc, Riesling, Muscat d’Alsace, Tokay Pinot gris, Gewurztraminer en Pinot noir.
Daarnaast staat de regio ook bekend om zijn overheerlijke quiche Lorraine, die gemaakt wordt van spek en kaas. In elk lokaal restaurant kan je dit gerecht gaan proeven.

Dag 1 Slenaken – Barr
Dag2 Toer Vogezen
Dag3 Toer Vogezen
Dag4 Barr – Slenaken

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.