• e32035a0-5aa4-4d17-991e-2b859761291e
  • alhambra.jpg
  • thumbnail_IMG_2271
  • thumbnail_IMG_2287

Andalusië – Fly & Ride – groepsreis / Met motortransport

 1.075,00

Spaanser dan Andalusië wordt het niet. Andalusië, staat bekend om de flamenco, de troubadours met hun Spaanse gitaren. Maar ook dromerige dorpjes in afgelegen berggebieden. En dan die fantastisch kronkelende en bochtige wegen door de sierra´s. Kortom een reis die je niet snel zal vergeten.

 


Discount:
Datum:
  • 27 oktober 2024
Categorie:

Toer Info

Datum:
27 oktober t/m 3 november 2024
Groepsgrootte:
12

Deze reis is inclusief:

7x Hotelovernachting 7x ontbijt, Alle routes voor GPS Reisbegeleider Nico Vis/Bert Borger

Special offer

Beschrijving

Acht dagen bochten rijden in Andalusië

De combinatie van zee en bergen, prachtige motorwegen met veel zon en nauwelijks regen maakt dit gebied tot een geweldige motorbestemming. Andalusië is groot, van oost naar west zo’n 530 km.

Prijzen:

2-pk + 1x transport motorfiets:  €2150 (€1075 p.p.). 

2-pk + 2x transport motorfiets: €2900 (€1450 p.p.). 

1-pk + 1x transport motorfiets €1998. 

-De motoren dienen te worden aangeleverd in Hoensbroek

-Afhalen motorfiets in Malaga 27/10

-Inleveren motorfietsen in Malaga op 3/11

-Aansprakelijkheidsverzekering tor een maximale waarde van €70.000 (AVCM-condities) per motorfiets

-Afhalen / retourneren motorfiets thuis / op je werk tegen meerprijs mogelijk

Sierra de Grazalema

Van Malaga rijden we langs de kust naar Marbella, daarna naar San Pedro, en daar gaan we het binnenland in, het bochten rijden gaat beginnen, we nemen de 49 kilometer lange A397 naar Rondo. Tussendoor een drankje doen in het witte plaatsje Coin is een aanrader. Niet lang daarna komen we aan in het hotel net buiten Ronda. Ronda het stadje dat door een kloof in tweeën gedeeld wordt. De brug over deze kloof werd wereldberoemd en het stadje was decor voor menige speelfilm. De dag erna doen we de Sierra de Grazalema, een onverwacht groen bergland in het hart van Andalusië, met fraaie witte dorpjes zoals Grazalema en Montejaque, Als je goed kijkt zie langs de loodrechte rotswanden nesten van de imposante vale gier.

Parque Natural Sierra de Hornachuelos

De volgende dag rijden we van Ronda naar het hotel buiten Cordoba. Hier verblijven we ook weer twee nachten. De betoverende Mezquita, de grote moskee van Cordoba waarin meer dan 850 pilaren met rood witte bogen staan. Voor 1523 waren er dat 400 meer. Deze pilaren werden verwijderd om midden in de moskee een kerk te kunnen bouwen. Toen de bouw klaar was kreeg Karel de Vijfde er spijt van dat hij er toestemming voor gegeven had. Maar de betovering is er niet minder door en het bouwwerk is er nog specialer door geworden. De volgende dag staat Sierra de Hornachuelos op het motormenu. Parque Natural Sierra de Hornachuelos is een gebied van 600 vierkante kilometer in de Sierra Morena, ten noordwesten van Almodóvar del Rio. De sierra is dicht bebost en bevat een aantal riviervalleien. Het park staat bekend om zijn adelaars en andere roofvogels, waaronder een kolonie van zeldzame zwarte gieren.

Sierra Nevada

De dag erna rijden we van Cordoba naar Orgiva. Na een een nacht geslapen te hebben gaat het naar Sierra Nevada. De hele Sierra Nevada omvat 16 bergtoppen die allen hoger zijn dan 3000 meter, waarvan de berg Mulhacen met een hoogte van 3482 meter de hoogste berg van het vasteland van Spanje is.  in de winter kan er geskied worden maar wij hebben ook kans dat op de toppen sneeuw ligt. Zorg die dag voor warme onderkleding want hoog in de bergen daalt de temperatuur. Door de Mulhacén 3482 meter en de Veleta 3392 meter behoort de Sierra Nevada samen met de Alpen en de Pyreneeën tot de hoogste bergketens van Europa. Verder leeft er in het reservaat een grote populatie berggeiten welke luisteren naar de naam Ibex.

Dag 1 Malaga – Ronda (27 okt)

Dag 2 Rondrit Ronda, Sierra de Grazalema of Gibraltar en Tarifa (28 okt)

Dag 3 Ronda – Cordoba (29 okt)

Dag 4 Rondrit Cordoba, Sierra de Hornachuelos (30 okt)

Dag 5 Cordoba – Granada (31 okt)

Dag 6 Rondrit Granada, Sierra Nevada (1 nov)

Dag 7 Granada – Antequera (2 nov)

Dag 8 van Antequera een toer naar airport Malaga, motor inleveren en naar huis (3 nov)

Prijzen zijn exclusief vlucht. Zelf boeken bij Transavia/Vueling, prijsidee €175 – €250. Neem op zaterdag 27 okt de vroegste vlucht naar malaga, ca 07.00 uur. Dan heb je de van aankomst een hele dag. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper. Luchthavens: Eindhoven, Schiphol, Rotterdam-Den Haag airport. Maar wacht met het boeken van de vliegtickets totdat zeker is dat alles geregeld is.