This tour has expired
  • IMG_2526
  • westerwald2
  • westerwald3
  • westerwald1
  • IMG_2512
  • IMG_2526

Westerwald – Groepsreis

 209,00

Het Westerwald is een bebost laaggebergte dat ligt tussen het Sauerland en de Eifel. Het heuvelachtige landschap met vele kleine riviertjes en beken, dorpen met vakwerkhuizen en dichte bossen maken het een geliefde bestemming. Een heerlijk weekendje toeren met veel bochtenwerk.

Discount:
Datum:
  • 17 mei 2019
Categorie: Tag:

Toer Info

Datum:
17 t/m 19 Mei 2019
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x Diner en ontbijt Parkeerplaats in garage Alle routes voor GPS Reisbegeleider Ton Brouwer

Special offer

Beschrijving

Toeren door het Westerwald

17 t/m 19 Mei
Slingeren door bossen en heuvels

Het Westerwald is een bosrijk laaggebergte tussen Rijn, Lahn, Dill en Sieg. De meeste steden liggen aan de randen van het Westerwald, aan de rivieren die vroeger de belangrijkste transportwegen waren. Je vindt er vulkanisch basaltgesteente. De hoogste bergtop is de Fuchskaute met 677 meter. Het is een streek met wijdse landschappen, uitstekend voor een weekendje heerlijk toeren. Het barst er van de rustige stuurweggetjes.

Je start vrijdagmorgen 17 mei in Slenaken. In kleine groepjes zetten we het kompas richting zuid-oost. Je rijdt richting Remouchamps, daarna zwier je naar Lierneux, dit dorpje ligt in de buurt van de bronnen van het riviertje de Lienne. Vervolgens poekel je door Bleialf, Prum en Gerolstein naar het prachtig oude Koblenz. Koblenz heeft een prachtige historische binnenstad, die grenst aan de Moezel en de Rijn. Van Koblenz is het niet ver meer naar het driesterren hotel in Rettert.

Programma in het kort

Dag 1 Slenaken – Rettert

Dag 2 Toer door Westerwald

Dag 3 Richting huis naar Sevenum