This tour has expired
  • Slovenie
  • Small Balkan (4)
  • Small Balkan
  • Small Balkan (2)
  • SmallBalkan55

Small Balkan: Slovenië + Kroatië + Bosnië en Herzegovina – Groepsreis

 699,00

Een prachtige reis door drie Balkanlanden: langs beroemde steden, fraaie monumenten en imposante natuurgebieden. Een reis met grote verschillen: van lieflijk groen in Slovenië en het ruige Bosnië en Herzegovina tot de pure natuur en mooie kustlijn van Kroatië.

 

 

 

Discount:
Datum:
  • 20 juni 2022
Categorie:

Toer Info

Datum:
13 t/m 18 augustus 2022
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Nico 5x Hotelovernachting 5x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Het mooie Slovenië

Slovenië is een divers land, met bergen, smaragdgroene rivieren en watervallen, witte én rode wijngebieden, kilometerslange grotten, een Mediterrane kust en landschappen die op Toscane lijken. Daarom wordt het vaak Europa in het klein genoemd. En dat voor een land dat kleiner is dan België. Het landschap: van hoge bergen tot vlakke agrarische gronden en van sfeervolle stadjes tot groene oerbossen, het is er allemaal te vinden.

Kroatië

Kroatië is een nog relatief onbekend dus nog niet overstelpd door massatoerisme. Maar het wordt de laatste jaren wel steeds populairder. Zo vind je er schitterende natuurparken, vele historische steden, mooie baaien en kliffen. De belangrijkste regio is zonder twijfel het schiereiland Istrie, ook wel het Toscane van Kroatië genoemd. In het zuidelijke deel van het land vind je de regio’s Noord-Dalmatie, Midden-Dalmatie en Zuid-Dalmatie.

Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is een prachtig land in de Balkan. De Bosnische oorlog heeft tot 1995 gewoed en sinds het vredesverdrag is het land bezig met heropbouw  af. Het is dan ook een prachtig land met veel leuke stadjes en mooie natuur.

In het kort:

Vanuit Nederland, Slenaken rijden we via Virgen (optioneel) naar Portoraz. De officiële start is in Virgen, Oostenrijk. We rijden naar Portoraz. Portoroz ligt in het zuidwesten van Slovenië aan de Adriatische Zee of zoals je wilt aan de Sloveense Riviera. In het Sloveense deel van Istrië. Het stadje Portoroz ligt in een mooie groene omgeving en wordt daarom ook wel ‘Haven van de Bloemen’ genoemd. Daarna rijden we naar Rijeka, de grootste havenstad van Kroatië, een drukke industriële stad die de meeste toeristen links laten liggen. Maar wij niet. Hier heb je de kans om het dagelijkse leven van de Kroaten op te snuiven. Vanuit Rijeka rijden we naar Vodice. Als je zin hebt kan je over de Mali Alan Pas, echt geweldig, is wel een grindweg. Maar als je het rustig aan doet prima te doen. De Mali Alan Pas in de Velebit mountains. Daar zijn in vroegere tijden Karl Marx films opgenomen van Winnetou. De dag erna rijden we naar Banja Luka. Banja Luka wordt ook wel de minst bekende hoofdstad van Europa genoemd. Hoewel Sarajevo de hoofdstad is van Bosnië-Herzegovina, is Banja Luka de hoofdstad van de Republiek Srpska, oftewel het Servische gedeelte van het land.
De stad ligt verscholen in de Banja Luka vallei en dwars door de stad stroomt de Vrbas rivier, waar lokale mensen tijdens de hete zomerdagen verkoeling zoeken. Doordat het water uit de bergen stroomt, stijgt de watertemperatuur niet boven de 17 graden in de zomer. Banja Luka – Zagreb. Het hotel staat wat aan de buitenkant van Zagreb. Twee kilometer van het centrum. Met de benenwagen een half uurtje doorstappen. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en ligt in het noorden van het land, niet ver van de grens met Slovenië, in de provincie Zagreb. Het is de enige Kroatische stad waar meer dan 1 miljoen mensen wonen. De stad ligt langs de oever van de Sava rivier en op de helling van de Medvednica berg. De dag erna rijden we naar huis of via de optionele hotels in Virgen en Germersheim.

 

Slenaken – Memmingen (optioneel) (11 aug)

Memmingen – Virgen (optioneel) (12 aug)

Dag 1 Virgen – Portoraz (13 aug)

Dag 2 Portoraz – Rijeka (14 aug)

Dag 3 Rijeka – Vodice (15 aug)

Dag 4 Vodice – Banja Luka (16 aug)

Dag 5 Banja Luka – Zagreb (17 aug)

Dag 6 naar huis of via een of twee optionele overnachting(en) in Virgen en Germersheim (18 aug)