This tour has expired
  • thumbnail_IMG_5644
  • Kotor
  • Kotor Montenegro
  • Meteora 2
  • macedonia-1002174_1920
  • IMG_5647 (002)

Big Balkan – GROEPSREIS (niet meer te boeken)

 1.999,00

Door de Balkan naar Meteora in Griekenland.

Je ontdekt de ongereptheid van Servië, de vriendelijkheid van de bewoners van Albanië, de warmte van Griekenland, de uitgestrekte berglandschappen van Bulgarije, het adembenemende Kotor in Montenegro, het nog onontdekte Macedonië en de oude stadjes van Bosnië en Herzegowina.

Discount:
Datum:
  • 25 april 2022
Categorie:

Toer Info

Datum:
19 mei t/m 2 juni 2022
Toer type:
Groepsreis
Groepsgrootte:
15

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Marc Scholtis Alle routes voor GPS, vanuit Slenaken en terug 15x Hotelovernachting 15x Diner en ontbijt

Special offer

Beschrijving

Big Balkan: van Zagreb in Kroatië naar Meteora in Griekenland en terug

Zwerven over de Balkan. Een reis vol Zuid-Europese cultuur. De Balkan is een regio in het zuidoosten van Europa. Balkan betekent ‘bosrijk gebergte’. De Balkan is een smeltkroes van volkeren met hun eigen cultuur en traditie. Je ontdekt op de motor de ongereptheid van Servië, de vriendelijkheid van de bewoners van Albanië, de warmte van Griekenland, de uitgestrekte berglandschappen van Bulgarije, het adembenemende Kotor in Montenegro, het nog onontdekte Macedonië en de oude stadjes van Bosnië en Herzegowina. Heen: Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegowina, Servië, Bulgarije, Macedonië, Griekenland Terug: Griekenland, Albanië, Macedonië, Montenegro, Bosnië en Herzegowina, Kroatië.

 

Betoverend Meteora

Ons doel is Meteora: de kloosters op de puntrotsen in Griekenland. Vanuit Kroatië gaan we door Servië, Bosnië en Bulgarije naar Noord-Griekenland. Terug over Macedonië, Albanië, Montenegro en Bosnië-Herzegowina met de hoofdstad Sarajevo. Maar ook rijden we door Jayce een lieflijk stadje met een waterval in het centrum. Onderweg naar Griekenland kan je genieten van bochtenrijke wegen door het Balkangebergte. In Bosnië Herzegowina zien we in Visegrad de wereldberoemde brug over de Drina. In Servië beklimmen we de hoogste pas en in Bulgarije bezoeken we het imposante Rila klooster. Hierna gaan we naar de Meteora in Griekenland. Hier zie je hoog op de rotsformaties de Orthodoxe kloosters. Een heel bijzonder gebied ten Noorden van Athene. Natuurlijk slaan we de hoogste berg van Griekenland niet over: Olympus, 2917 meter hoog.

 

Meer van Ohrid

Op de terug weg gaan we via Albanië naar Macedonië en komen we langs het klooster Sveti-Naum aan het meer van Ohrid. Het wondermooie landschap om de Ohrid See is echt om van te genieten. Daarna weer verder door Albanië: een en al bocht, met adembenemende vergezichten. Maar ook een bezoek aan de magische stad Berat, welke op de Werelderfgoedlijst staat, slaan we niet over. En natuurlijk bezichtigen we de beroemde Burcht van Kotor in Montenegro. In Bosnië en Herzegowina bezoeken we de stad Mostar met de wereldberoemde brug over de Neretva. Van Zadar naar Rijeka rijden we over de Mali Alan Pass, waar de films van Winnetou indertijd zijn opgenomen, jeweetwel van de hand van Karl May. Maar ook velen spaghetti-westerns zijn daar gedraaid. Niet lang daarna komen we uit in Rijeka het eindhotel van deze reis.

Geld en betaalmiddelen

Voor drankjes en lunch, is het het beste om €200 in contanten mee te nemen. In grotere steden kan je genoeg pin-automaten vinden. Houd er rekening mee dat je bij benzinestations in Bulgarije, Macedonië, Servië, Albanië en Bosnië niet overal met een creditcard of bankkaart kunt betalen. Met geld in lokale valuta ben je altijd aan de veilige kant!

Valuta en wisselkoersen

Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Griekenland en Montenegro: EURO.

Kroatië: KUNA 1 € = 7,50 HRK

Servië: DINAR 1 € = 118 RSD

Bulgarije: LEV 1 € = 1,96 BGN

Macedonië DENAR 1 € = 61,5 MKD

Albanië: LEK 1 € = 124,7 ALL

Bosnië en Herzegowina: MARK 1 € = 1,81 BAM

 

Deze Balkanreis is een niet tot in detail voorgekauwde reis. Wel een groepsreis met avontuur en gezelligheid. In verband met de lengte van de routes is zelfredzaamheid een pré

Programma:

Slenaken – Memmingen (Optioneel)

Memmingen – Virgen (Optioneel)

1.Virgen (Oostenrijk) – Zagreb

2.Zagreb (Kroatië) – Banja Luka (Bosnië en Herzegowina)

3.Banja Luka – Sarajevo (Bosnië en Herzegowina)

4.Sarajevo – Nis (Servië)

5.Nis- Sandanski (Bulgarije)

6.Sandanski – Pavalia (Griekenland)

7.Pavalia – Ioannina

8.Ioannina- Sarande(Albanië)

9.Sarande – Tirana (Albanië)

10.Tirana – Shkodër (Albanië)

11.Shkodër – Meljine (Montenegro)

12.Meljine – Mostar (Bosnië en Herzegowina)

13.Mostar – Vodice (Bosnië en Herzegowina)

14.Vodice – Lovran (Kroatië)

15.Richting huis, eventueel met twee optionele overnachtingen in Virgen en Germersheim

Parkeren: in alle hotels is een garage of beveiligde parkeerplaats voor de motorfiets.