This tour has expired
  • Andalusie (2)
  • alhambra.jpg
  • thumbnail_IMG_2271
  • thumbnail_IMG_2287

Andalusië – groepsreis / op eigen motor vanuit Nederland

 1.149,00

Voor kilometervreters! Vanuit Nederland naar Andalusie. Andalusië staat bekend om de flamenco, de troubadours met hun Spaanse gitaren. Maar ook dromerige dorpjes in afgelegen berggebieden. En dan die fantastisch kronkelende en bochtige wegen door de sierra´s.

 


Discount:
Datum:
  • 2 november 2024
Categorie:

Toer Info

Location:

Deze reis is inclusief:

7x Hotelovernachting 7x ontbijt, Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Acht dagen bochten rijden in Andalusië

De combinatie van zee en bergen, prachtige motorwegen met veel zon en nauwelijks regen maakt dit gebied tot een geweldige motorbestemming. Andalusië is groot, van oost naar west zo’n 530 km.

Info over de huurmotor

In de motorhuur van de verhuurder HertzRide zijn de belangrijkste verzekeringen CDW (Collision Damage Waiver) en TP (Theft Protection) inbegrepen.  Ook inbegrepen is de huur van een navigatiesysteem, alle kilometers vrij. Niet inbegrepen zijn brandstof, en extra’s.

Borg

Ter plaatse dien je een borg te voldoen. De hoogte van de borg hangt af van het gekozen eigen risico (zie afkoop eigen risico). Het eigen risico + alle ter plaatse gehuurde extra’s zullen als reservering van je credit card worden gehaald. Je dient in het bezit te zijn van een VISA of MASTERCARD creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De borg betaal je voor het dekken van eventuele extra’s, schade en voor de brandstofkosten, indien je de motor niet met een volle tank inlevert. (Bij aanvang van de huurperiode heeft de motor een volle tank benzine).

CDW en TP / Afkoop eigen risico

Voor de BMW F750GS, Honda Africa Twin 1100 of Ducati Multistrada V2 S geldt een standaard eigen risico van € 1.500,-. Je kunt voor € 19,- per dag  het eigen risico verminderen tot € 750,- of voor € 35,- per dag tot € 375,-.
Voor een BMW R1250GS of een Ducati Multistrada V4 S 1185 geldt een standaard eigen risico van € 2.000,- Je kunt voor € 19,- per dag het eigen risico verminderen tot € 1.000,- of voor € 35,- per dag tot € 500,-.

* Wil je een tweepersoonskamer voor motorrijder + duo + huurmotor boeken? Stuur dan een mail naar info@sofunmotortoers.nl of bellen met Nico: 06 23892225

Prijzen:

2-pk + 1x Huurmotorfiets: BMW F750GS, Honda Africa Twin 1100 of Ducati Multistrada V2 S. Een BMW R1250 GS of een Ducati Multistrada V4 S 1185 (toeslag €200). Bestuurder + duo €2298 (€1149 p.p.) *

2-pk + 2x Huurmotorfiets: BMW F750GS, Honda Africa Twin 1100 of Ducati Multistrada V2 S. Een BMW R1250GS of een Ducati Multistrada V4 S 1185 (toeslag €200) €3298 (€1649 p.p.) 

1-pk + 1x Huurmotorfiets: BMW F750GS, Honda Africa Twin 1100 of Ducati Multistrada V2 S. Een BMW R1250GS of een Ducati Multistrada V4 S 1185 (toeslag €200): €2099.

Alle motorfietsen zijn van 2023 + navigatie!

Een BMW R1250 GS en een Ducati Multistrada V4 S 1185 hebben een toeslag van €200 per motor, voor het hele verblijf (8 dagen)

Sierra de Grazalema

Van Malaga rijden we langs de kust naar Marbella, daarna naar San Pedro, en daar gaan we het binnenland in, het bochten rijden gaat beginnen, we nemen de 49 kilometer lange A397 naar Rondo. Tussendoor een drankje doen in het witte plaatsje Coin is een aanrader. Niet lang daarna komen we aan in het hotel net buiten Ronda. Ronda het stadje dat door een kloof in tweeën gedeeld wordt. De brug over deze kloof werd wereldberoemd en het stadje was decor voor menige speelfilm. De dag erna doen we de Sierra de Grazalema, een onverwacht groen bergland in het hart van Andalusië, met fraaie witte dorpjes zoals Grazalema en Montejaque, Als je goed kijkt zie langs de loodrechte rotswanden nesten van de imposante vale gier.

Parque Natural Sierra de Hornachuelos

De volgende dag rijden we van Ronda naar het hotel buiten Cordoba. Hier verblijven we ook weer twee nachten. De betoverende Mezquita, de grote moskee van Cordoba waarin meer dan 850 pilaren met rood witte bogen staan. Voor 1523 waren er dat 400 meer. Deze pilaren werden verwijderd om midden in de moskee een kerk te kunnen bouwen. Toen de bouw klaar was kreeg Karel de Vijfde er spijt van dat hij er toestemming voor gegeven had. Maar de betovering is er niet minder door en het bouwwerk is er nog specialer door geworden. De volgende dag staat Sierra de Hornachuelos op het motormenu. Parque Natural Sierra de Hornachuelos is een gebied van 600 vierkante kilometer in de Sierra Morena, ten noordwesten van Almodóvar del Rio. De sierra is dicht bebost en bevat een aantal riviervalleien. Het park staat bekend om zijn adelaars en andere roofvogels, waaronder een kolonie van zeldzame zwarte gieren.

Sierra Nevada

De dag erna rijden we van Cordoba naar Orgiva. Na een een nacht geslapen te hebben gaat het naar Sierra Nevada. De hele Sierra Nevada omvat 16 bergtoppen die allen hoger zijn dan 3000 meter, waarvan de berg Mulhacen met een hoogte van 3482 meter de hoogste berg van het vasteland van Spanje is.  in de winter kan er geskied worden maar wij hebben ook kans dat op de toppen sneeuw ligt. Zorg die dag voor warme onderkleding want hoog in de bergen daalt de temperatuur. Door de Mulhacén 3482 meter en de Veleta 3392 meter behoort de Sierra Nevada samen met de Alpen en de Pyreneeën tot de hoogste bergketens van Europa. Verder leeft er in het reservaat een grote populatie berggeiten welke luisteren naar de naam Ibex.

Dag 1 Malaga – Ronda (2 november)

Dag 2 Rondrit Ronda, Sierra de Grazalema of Gibraltar en Tarifa

Dag 3 Ronda – Cordoba

Dag 4 Rondrit Cordoba, Sierra de Hornachuelos

Dag 5 Cordoba – Granada

Dag 6 Rondrit Granada, Sierra Nevada

Dag 7 Granada – Monda

Dag 8 van Monda een toer naar Malaga, motor inleveren en naar huis

Prijzen zijn exclusief vlucht. Zelf boeken bij Transavia/Vueling, prijsidee €150 – €195. Neem als je wiltde vroegste  vlucht naar malaga, ca 07.00 uur. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper. Luchthavens: Eindhoven, Schiphol, Rotterdam-Den Haag airport. Maar wacht met het boeken van de vliegtickets totdat zeker is dat de reis doorgaat.