This tour has expired
  • alhambra.jpg
  • alhambra.jpg
  • thumbnail_IMG_2271
  • thumbnail_IMG_2287

Andalusië – Fly & Ride – groepsreis / niet meer te boeken

 1.549,00

Spaanser dan Andalusië wordt het niet. Andalusië, staat bekend om de flamenco, de troubadours met hun Spaanse gitaren. Maar ook dromerige dorpjes in afgelegen berggebieden. En dan die fantastisch kronkelende en bochtige wegen door de sierra´s. Kortom een reis die je niet snel zal vergeten.

 


Discount:
Datum:
  • 20 juli 2023
Categorie:

Toer Info

Datum:
14 oktober t/m 21 oktober 2023
Groepsgrootte:
12
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Nico Vis 7x Hotelovernachting 7x ontbijt, 5x diner (geen diners in Cordoba) Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Acht dagen bochten rijden in Andalusië

De combinatie van zee en bergen, prachtige motorwegen met veel zon en nauwelijks regen maakt dit gebied tot een geweldige motorbestemming. Andalusië is groot, van oost naar west zo’n 530 km

Prijzen:

2-pk, 1 motorfiets: bestuurder + duo €2199 *
2-pk, 2 motorfietsen: €3098
1-pk, 1 motorfiets: €2150

* Wil je een tweepersoonskamer boeken voor een motorrijder + duo voor €2199? Stuur dan een email naar: info@sofunmotortoers.nl of bel met Nico, 06 23892225.

Sierra de Grazalema

Van Malaga rijden we langs de kust naar Marbella, daarna naar San Pedro, en daar gaan we het binnenland in, het bochten rijden gaat beginnen, we nemen de 49 kilometer lange A397 naar Rondo. Tussendoor een drankje doen in het witte plaatsje Coin is een aanrader. Niet lang daarna komen we aan in het hotel net buiten Ronda. Ronda het stadje dat door een kloof in tweeën gedeeld wordt. De brug over deze kloof werd wereldberoemd en het stadje was decor voor menige speelfilm. De dag erna doen we de Sierra de Grazalema, een onverwacht groen bergland in het hart van Andalusië, met fraaie witte dorpjes zoals Grazalema en Montejaque, Als je goed kijkt zie langs de loodrechte rotswanden nesten van de imposante vale gier.

Parque Natural Sierra de Hornachuelos

De volgende dag rijden we van Ronda naar het hotel buiten Cordoba. Hier verblijven we ook weer twee nachten. De betoverende Mezquita, de grote moskee van Cordoba waarin meer dan 850 pilaren met rood witte bogen staan. Voor 1523 waren er dat 400 meer. Deze pilaren werden verwijderd om midden in de moskee een kerk te kunnen bouwen. Toen de bouw klaar was kreeg Karel de Vijfde er spijt van dat hij er toestemming voor gegeven had. Maar de betovering is er niet minder door en het bouwwerk is er nog specialer door geworden. De volgende dag staat Sierra de Hornachuelos op het motormenu. Parque Natural Sierra de Hornachuelos is een gebied van 600 vierkante kilometer in de Sierra Morena, ten noordwesten van Almodóvar del Rio. De sierra is dicht bebost en bevat een aantal riviervalleien. Het park staat bekend om zijn adelaars en andere roofvogels, waaronder een kolonie van zeldzame zwarte gieren.

Sierra Nevada

De dag erna rijden we van Cordoba naar Orgiva. Na een een nacht geslapen te hebben gaat het naar Sierra Nevada. De hele Sierra Nevada omvat 16 bergtoppen die allen hoger zijn dan 3000 meter, waarvan de berg Mulhacen met een hoogte van 3482 meter de hoogste berg van het vasteland van Spanje is.  in de winter kan er geskied worden maar wij hebben ook kans dat op de toppen sneeuw ligt. Zorg die dag voor warme onderkleding want hoog in de bergen daalt de temperatuur. Door de Mulhacén 3482 meter en de Veleta 3392 meter behoort de Sierra Nevada samen met de Alpen en de Pyreneeën tot de hoogste bergketens van Europa. Verder leeft er in het reservaat een grote populatie berggeiten welke luisteren naar de naam Ibex.

Dag 1 Malaga – Ronda (14 okt)

Dag 2 Rondrit Ronda, Sierra de Grazalema of Gibraltar (15 okt)

Dag 3 Ronda – Cordoba (16 okt)

Dag 4 Rondrit Cordoba, Sierra de Hornachuelos (17 okt)

Dag 5 Cordoba – Granada (18 okt)

Dag 6 Rondrit Granada, Sierra Nevada (19 okt)

Dag 7 Granada – Monda (20 okt)

Dag 8 van Monda een toer naar airport Malaga, motor inleveren en naar huis (21 okt)

Prijzen zijn exclusief vlucht. Zelf boeken bij Transavia, prijsidee €100 – €195. Neem zaterdag 14 oktober de vroegste vlucht naar malaga, ca 07.00 uur. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper. Luchthavens: Eindhoven, Schiphol, Rotterdam-Den Haag airport. Maar wacht met het boeken van de vliegtickets totdat zeker is dat de reis doorgaat.

Motortransport:

Bagage, helm, motorpak en laarzen kunnen met de motor mee.

In het kort: ca één week voor vertrek kunnen de motorfietsen afgeleverd worden in Kerkrade of Bodegraven.

De motorfietsen worden afgeleverd bij Malaga airport. Eenmaal geland op Malaga pikken we de motorfiets(en) op vlakbij Hotel Holiday Inn en maken een schitterende toer naar het prachtige hotel net buiten Ronda. Terug: motorfiets met alle bagage afleveren bij Malaga airport, bij Holiday Inn, vandaar uit kan je de taxi nemen naar de airport, lopen kan ook, dat is ruim 10 minuten.

Overnachting de avond ervoor (13 okt) bij Holiday Inn kan ook: op dit moment is de prijs van een 2-pk met ontbijt €65.

Adres Holiday Inn: Avenida de Velazquez 294, Autovia Ma, 21, Salida 3B, 29004 Málaga