This tour has expired
  • Schotland1
  • Schotland4
  • Schotland1
  • Schotland2
  • Schotland3
  • Schotland kaart

Schotland – Groepsreis (niet meer te boeken)

 1.299,00

Op de motor naar Schotland? Dan ben je bij SoFun Motortoers aan het goede adres. Schotland is een droom bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar geschiedenis en ruige natuur: imposante bergen, sprookjesachtige Lochs, steencirkels, kastelen en ruïnes.

Discount:
Datum:
  • 4 september 2020
Categorie:

Toer Info

Datum:
4 t/m 12 september 2020
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleiders Hans & Yvonne 6x hotelovernachting 2x overnachting op Ferry 8x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS 2x overnachting op Ferry IJmuiden- New Castle (2 persoonshut)

Special offer

Beschrijving

Schotland heeft statistisch gezien niet het allerbeste weer van Europa. Volgens sommigen regent het er zelfs altijd! Waarom gaan we er dan toch naar toe? Een simpele vraag met een simpel antwoord: Schotland heeft een schitterende natuur, loopt over van cultuur en een rijke historie, en heeft heerlijke ontspannende weggetjes voor de avontuurlijke motorrijder. Het is er vooral erg rustig, soms zelfs doodstil. Echt een gebied om te genieten van de rust en ruimte. En het weer ……. het weer is onder invloed van de Atlantische golfstroom wisselvallig en onvoorspelbaar, maar wij hebben op onze reizen naar Schotland nog maar weinig echt slecht weer gehad. Je gaat op reis met echte Schotland fanaten Hans en Yvonne die ruim 25 jaar bijna jaarlijks naar hun favoriete Schotland gaan. Voor hen is een motorreis meer dan alleen motorrijden, en zij gaan je tijdens deze reis dan ook alles uitleggen van de rijke Schotse historie en cultuur. Op deze reis verblijven we in mooie comfortabele hotels van waaruit we een aantal mooie rondritten in ‘the Highlands’ maken. Deze reis is niet zomaar een motorreis, het is een motorbelevenis. Die je niet mag missen.

Trossachs National Park

Het eerste deel van de reis verblijven we in en rond het ‘Trossachs National Park’.
Een mooi natuurgebied rond Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. Dit bosrijke gebied staat bekend als het meest romantische gebied van Schotland! In dit gebied komen we o.a door het Queen Elizabeth Forest Park. We rijden over enkele wegen die hun oorsprong hebben uit de tijd van de Romeinse overheersing. We komen bij het familiegraf van Rob Roy, een van Schotlands grote helden. Uiteraard zit ook het ‘Braveheart monument’ van de Schotse vrijheidsstrijder William Wallace in de route. Maar ook hoogtepunten van Schotse Technologie zoals ‘Forth Bridge’ de beroemde spoorbrug. De unieke in werking zijnde scheepslift ‘The Falkirk Wheel’. Ook enkele van de vele Schotse Mythes en Legendes komen aan bod, zoals het immens grote beeld van The Kelpies.

Schotse Hooglanden

Het tweede deel van de reis verblijven we in de Schotse Hooglanden. We rijden over enkele bergpassen in de Skigebieden van de Grampian Mountains tussen de hoogste bergreuzen die Schotland rijk is. Ook de Whisky liefhebbers komen aan hun trekken in dit gebied waar veel beroemde destilleerderijen staan. We rijden langs de adembenemende Glen Coe vallei. Op onze route komen we langs Glen Etive waar een beroemde slotscene opgenomen is van de James Bond film ‘Skyfall’. We rijden langs ‘Scotland’s Secret Bunker’ wat meer dan 50 jaar Schotlands best bewaarde geheim is gebleven uit de tijd van de koude oorlog.

Schotse cultuur

Tijdens de reis ontvang je uitleg over de typische Schotse cultuur, en hoe dit ooit ontstaan is. We hopen met het overbrengen van ons enthousiasme voor dit mooie land, dat dit naar meer gaat smaken, want het land is groot en heeft heel veel te bieden.

Inclusief

Retour ferry IJmuiden – New Castle met DFDS Seaways, tweepersoons binnenhut en 2x ontbijtbuffet en 2x dinerbuffet.

2x overnachting op ferry + ontbijtbuffet en dinerbuffet

6x overnachting in hotel + ontbijt + diner

prijs

2 personen op een 2-pk op 1 motorfiets €1299 p.p.

2 personen op een 2-pk op 2 motorfietsen €1349 p.p.

1 persoon op een 1-pk €1749

Alleen tweepersoons binnenhutten beschikbaar!

Reisbegeleiders: Hans & Yvonne Vrolijk

Programma

4 sept Ferry IJmuiden – New Castle

5 sept New Castle – Drymen

6 sept Drymen Rondrit

7 sept Drymen – Pitlochry

8 sept Pitlochry Rondrit

9 sept Pitlochry Rondrit

10 sept Pitlochry – Dunfermline

11 sept Durnfermline – New Castle

11 sept Ferry New- Castle – IJmuiden

12 september IJmuiden – naar huis