This tour has expired
 • Roemenie8
 • Roemeniâ3
 • Roemeniâ5
 • Roemenie8
 • Roemenie11
 • Roemenie12
 • Roemenie7
 • Roemenie6
 • Roemenie4
 • Roemenie2
 • Roemenie15
 • Roemenie13
 • Route Roemenië indicatief

Roemenië – Groepsreis

 799,00

Sturen over Roemeense Bergpassen. Imponerende vergezichten, kloven en diepe dalen. Je bedwingt de Transfagarasan, beklimt de spectaculaire Transalpina in de Transsylvanische Alpen en brengt een bezoek aan het kasteel van Dracula.

Discount:
Datum:
 • 12 juli 2020
Categorie:

Toer Info

Datum:
12 t/m 20 juli 2020
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

8x Hotelovernachting 8x Diner en ontbijt Alle routes vanaf Nederland en terug op GPS Hotels, luxe en bovengemiddeld Reisbegeleider Bert Borger

Special offer

Beschrijving

Sturen over Roemeense Bergpassen

Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa. Het land is bijna zes keer zo groot als Nederland. Tweederde van de 3200 km lange grens bestaat uit water. De Donau vormt de grens met Bulgarije, De Prut met Moldavië, de Tisza met Oekraïne en de Zwarte Zee. In het noordoosten grenst het aan Moldavië, in het zuiden aan Bulgarije en het zuidwesten aan Servië. Centraal-Roemenië, oftwel Transsylvanië barst van de cultuur-historie. Bijzonder zijn de weerkerken, kerken waar drie muren omheen zijn gebouwd, ter verdediging. Maar overal vind je er bezienswaardige gebouwen en kastelen. Een ervan komen we langs: Dracula-castle in de nabijheid van Bran, dit sprookjesachtige slot is gelegen in de zuidelijke Karpaten, het kasteel is hooggelegen met de typerende spitse rode torens. Leuk is dat je het kan bezoeken als je nog tijd hebt.
Roemenië is een gevarieerd land. In het plateau van Transsylvanië, dat aan drie kanten door de Karpaten wordt omsloten, daar bevinden zich veel middeleeuwse stadjes. De strook tussen de Donau en de Zwarte Zee heeft een glooiend landschap met veel wijngaarden.

Transfagarasan 

Hoogtepunten van deze reis zijn de Transfagarasan, een 90 km lange weg door het Fagarasgebergte, onderdeel van de Transsylvanische Alpen (Karpaten). Maar ook doen we de spectaculaire Transalpina, deze weg slingert door de Parang Mountains. En de IJzeren Poort, de Donau vormt hier de grens tussen Roemenië in het noorden en Servië in het zuiden. De Donau scheidt op deze plaats de zuidelijke Karpaten met de uitlopers van het Balkangebergte. Portile de Fier betekent letterlijk IJzeren Poort, waarmee de hele reeks kloven wordt aangeduid. Het wordt ook wel de Donaukloof genoemd.

Vrijdag 10 juli Slenaken – Regensburg (optionele overnachting)
Zaterdag 11 juli Regensburg- Bad Fischau (optionele overnachting)

Programma:
Zondag 12 juli, start Roemeniëreis in Bad-Fischau om ca 09.00 uur. Route naar Pécs (H)
Maandag 13 juli Pécs – Resita
Dinsdag 14 juli Toer IJzeren Poort
Woensdag 15 juli Resita – Sibiu
Donderdag 16 juli Toer Transfagarasan
Vrijdag 17 juli Sibiu – Deva via de Transalpina
Zaterdag 18 juli Deva- Pécs
Zondag 19 juli Pécs- Bad Fischau
Optioneel: op de terugreis, maandag 20 juli, een overnachting in Germersheim in Duitsland

Knoop je de optionele hotels in Regensburg en Bad Fischau eraan vast dan vertrekken we op vrijdag 10 juli in de ochtend vanuit Slenaken naar Regensburg. Voor het grootste gedeelte gaat het via de snelweg naar Regensburg. De dag erna rijden we naar Bad Fischau en dat gaat voor het grootste gedeelte binnendoor. De Roemenië reis start op zondag 12 juli in Bad Fischau. Vanuit Bad Fischau naar Hongarije wordt de route aantrekkelijker en verloopt meer en meer binnendoor. In de middag kom je aan in het Hongaarse Pécs. Vanuit Pécs gaat het de dag erna richting Roemenië. En rijd je naar het eerste overnachtingshotel in Roemenië: Resita. De stad ligt aan de rivier de Bârzavel, een zijrivier van de Timis. Voorheen was Resita een belangrijke industriestad. Nu niet meer. De laatste 15 jaar zijn 30% van de inwoners vertrokken. Dinsdag de 14e juli ga je de IJzeren Poort doen, een kloofdalroute met een lengte van zo’n 134 km langs de Donau. De dag erna, woensdag de 15e rijd je vanuit Resita naar Sibiu. Deze plaats is fantastisch, het is een middeleeuwse stad in het hart van Roemenië. Gezellig om z’n velen terrassen in het centrum, waar je al een biertje drinkt rond de één euro. Leuk om naar toe te wandelen: de Bridge of lies, de oudste gietijzeren brug in Roemenië. Donderdag de 16e juli staat de Transfagarasan op het motormenu. Het is één van de meest spectaculaire wegen ter wereld. Bij helder weer kan je vanaf de noordzijde het 73 kilometer verderop gelegen Sibiu zien liggen.

Transalpina

Vrijdag de 17e juli gaat het van Sibiu naar Deva, via de Transalpina. De weg loopt van Ciocadia via Novaci naar Sebes, en heeft een lengte van 148 km. Een zigzag weg, de hoogste weg in Roemenié. De weg kronkelt door dichte bossen, al op 1400 meter kom je boven de bomengrens en veranderen de flauwe bochten in scherpe en vooral ook in venijnige haarspeldbochten. In een bijzonder maanlandschap klimt de weg 20 km over nieuw asfalt, en bereik je na 35 haarspeldbochten de top op 2145 meter. Zaterdag de 18e rijd je van Deva naar het in Hongarije gelegen Pécs. De dag erna, 19 juli  rijd je naar het laatste hotel van de reis: Bad Fischau in Oostenrijk. De volgende dag, 20 juli, na afscheid te hebben genomen van de groep gaat het richting huis. Maar ook kan je de optionele overnachting boeken in Germersheim.