This tour has expired
  • Tatra

Polen – Groepsreis (niet meer te boeken)

 799,00

Kriskras door Polen, Tsjechië en Slowakije. Deze landen hebben veel te bieden, van historische steden tot ruige bergen en ongerepte bossen. Krakau, zoutmijnen van Wieliczka en hoge Tatra. Maar ook prachtige motorwegen.

Discount:
Datum:
  • 3 juni 2023
Categorie:

Toer Info

Datum:
4 t/m 11 juni 2023
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Cock van der Velden 7x Hotelovernachtingen 7x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Acht dagen toeren door Polen, Slowakije en Tsjechië. De reis voert je terug in de tijd, maar laat ook de ontwikkelingen zien van deze landen na de omwenteling eind jaren tachtig van de vorige eeuw.

Karpacz

Karpacz is een charmant stadje gelegen in de Karkonosze (Reuzengebergte) aan de voet van de berg Sniezka (1602 meter). Het hooggebergte karakter van deze bergen  zorgt ervoor dat de hele regio schilderachtig mooi is.

Jesenik mountains

De grootste aantrekkingskracht van Jeseník mountains (Jeseník) en omgeving is het natuurschoon. Het Jeseník-gebergte bestaat uit een idyllisch landschap dat volop bestaat uit uitdagende motorwegen. Het is een gebergte in Tsjechisch Silezië en Moravië. Het gebergte is het meest oostelijke deel van de bergketen Sudeten. De hoogste berg is de Praděd, met een hoogte van 1.492 meter. De grootste stad in het gebergte is Jeseník, waar we overnachten.

Krakau en omgeving

Zoutmijnen Wieliczka, liggen zo’n 15 km van Krakau: reusachtige en indrukwekkende zoutmijn met de wonderlijkste zoutsculpturen die je ooit hebt gezien. Een bezoek kan, maar heb je een hekel aan traplopen? Dan niet aan beginnen. Deze voormalige zoutmijnen herbergen 300 km aan tunnels, en een diepte van 327 meter. Heel bijzonder is de onderaardse kapel. Auschwitz-Birkenau  dit voormalig nazi-concentratiekamp bestond ooit uit drie complexen: Auschwitz I (met de bekende ‘Arbeit macht frei’-poort), het uitgestrekte Auschwitz II-Birkenau en Auschwitz III-Monowitz, een werkkamp dat inmiddels niet meer bestaat. Alleen de eerste twee zijn nog te bezoeken. Je kunt Auschwitz op de motor bezoeken: Parkeren kan je bij het complex. De toegang is gratis.Tussen Auschwitz I en II ligt 3.5 kilometer. Er gaat een shuttlebus tussen de twee kampen, die niets kost. De Rynek Glowny of Grote Markt is het hart van Krakau. Aan dit middeleeuwse plein van twee voetbalvelden groot vind je een prachtige Mariakerk. In Kazimierz, de Joodse wijk, tref je natuurlijk vele synagogen aan, waaronder de veelbezochte Oude Synagoge inclusief museum. Welbekende andere synagogen zijn de Remah Synagoge en de Izaak Synagoge. Gelukkig kun je ook goed terecht in Kazimierz als je gewoon even wilt rondlopen en wat wilt eten of drinken.
De Wavel, een burcht en een kathedraal gelegen op een heuvel. Hier zijn koningen gekroond en naar deze plek maakt elke ‘echte’ pool minimaal éénmaal in zijn leven een bedevaart. Doe zeker het oudste stukje stad op de Wawelheuvel, al is het maar vanwege het uitzicht op de Wisła-rivier.
De wijk Podgórze ligt op de zuidoever van de Wisla. Hier bevindt zich de fabriek waar Oskar Schindler het leven van veel van zijn Joodse arbeiders wist te redden.

Hoge Tatra

Het Tsjechische landschap is mooi, maar we steken ook de grens over naar Slowakije. De pieken in dit Slowaaks-Poolse gebergte zijn hoger, steiler en ruiger
De Hoge Tatra is een hooggebergte in het grensgebied van Slowakije en Polen. Het is onderdeel van de Karpaten, een bergketen die zich uitstrekt over meerdere landen in Centraal Europa. In 1993 werd het gebied aan beide kanten van de Pools-Slowaakse grens door UNESCO erkend als biosfeerreservaat en sindsdien ook als zodanig beschermd. De Hoge Tatra heeft een oppervlakte van ongeveer 740 km2 en telt meer dan 20 bergen met een piek hoger dan 2400m, waarvan de hoogste piek (de berg Gerlach) 2655 meter hoog is. Het gebergte bestaat uit rotsen, alpenweiden en uitgestrekte bossen.

Olomouc

Is één van de belangrijkste steden in het Koninkrijk Bohemen. Tot 1640 was Olomouc de hoofdstad van Moravië, totdat Brno deze positie innam. Als je door het centrum loopt, kan je nog steeds de rijkdom ervaren. Het historische hart van Olomouc staat op de Werelderfgoedlijst en is na Praag de tweede belangrijkste monumentenzone van Tsjechië. Naast prachtige barokke en gotische monumenten zijn er in de stad gezellige brouwerijen, wijnbars en restaurants. Wat je absoluut moet proeven is de stinkkaas tvarůžky, een lokale specialiteit.

3 juni vertrek vanuit Duiven naar starthotel in Sangerhausen of Leipzig (optioneel) 450 km

4 juni Leipzig/Sangerhausen – Karpacz, 442 km

5 juni Karpacz – Nysa, 254 km

6 juni Nysa – Krakau, 255 km

7 juni Krakau (zoutmijnen-voormalig concentratiekamp) 209 km

8 juni Krakau – Trstená, 253 km

9 juni Trstená – Olomouc, 216 km

10 juni Olomouc – Jelenia Góra, 239 km

11 juni van Jelenia Góra in een keer naar huis of via optionele overnachting in  Sangerhausen Duitsland