This tour has expired
  • Witte kliffen
  • Canterbury
  • Witte kliffen
  • kliffen
  • Kasteel Arundel

Zuid-Engeland – Groepsreis

 499,00

De leukste manier om Zuid-Engeland te verkennen is op de motor. Ruige kliffen, lieflijke dorpjes en middeleeuwse kastelen: je vindt het allemaal aan de Engelse zuidkust. Een toer niet ver van Nederland.

 

Discount:
Datum:
  • 4 september 2021
Categorie:

Toer Info

Datum:
11 t/m 14 september 2021
Location:

Deze reis is inclusief:

incl. ferry Duinkerke - Dover Reisbegeleiders n.n.b. 3x Hotelovernachting 3x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

We nemen in Duinkerken de ferry naar Dover. De bootreis duurt nog geen twee uur. De eerste dag rijd je over de hoge krijtrotsen langs oude badplaatsen als Hastings, Bexhill en Eastbourne. Het is genieten van de schitterende natuur, knusse dorpjes en het prachtige landschap

Smokkelaarsnest Rye

Na aankomt rijden we gelijk het binnenland in. We maken een rondje door het oude smokkelaarsnest Rye en in Battle kun je de abdij bewonderen. Het vroegere smokkelaarsnest Rye lag ooit aan zee. De verzanding van de baai isoleerde het stadje en ook de modernisering vertraagde er. Veel middeleeuwse vakwerkhuizen hebben de tand des tijds goed doorstaan. Beslist bezienswaardig is de Mermaid Street met heel aparte namen van de huizen. Het pittoreske stadje Battle heeft zijn naam te danken aan de beroemde slag om Hastings.et vroegere smokkelaarsnest Rye lag ooit aan zee. De verzanding van de baai isoleerde het stadje en ook de modernisering vertraagde er. Veel middeleeuwse vakwerkhuizen hebben de tand des tijds goed doorstaan. Beslist bezienswaardig is de Mermaid Street met heel aparte namen van de huizen. Vrouwen kunnen hier hun hoge hakken beter op de camping laten want je loopt er op kinderkopjes.

Zij hebben de charme van middeleeuwse Engelse stadjes bewaard. Bewonder in de hoofdstraat van Battle de gebouwen met de typische georgiaanse architectuur. In de buurt van de abdij vindt je ook historische hutjes en huisjes die rond 1700 werden gebouwd. Tijd om verder te gaan, via prachtige glooiende en slingerende wegen rijden we door de South Downs naar het hotel in Arundel.

Historische stad Winchester en Goodwood

De volgende dag rijden we naar het westen door het heerlijke landschap van Zuid-Engeland. Winchester Cathedral, The round Table en Goodwood House, Arundel Castel zijn maar een paar voorbeelden van bezienswaardigheden deze dag. De ronde tafel is een tafel die gestaan zou hebben in het kasteel van Koning Arthur. Hier vergaderde hij met zijn ridders. Goodwood House is een landgoed met landhuis uit 1600 in Westhampnett bij Chichester in het graafschap West Sussex. Het landgoed werd in 1697 aangekocht door Charles Lennox, de eerste hertog van Richmond. Zijn nazaten wonen er nog altijd. Goodwood kreeg bekendheid vanwege een groot aantal sportieve evenementen.

Krijtrotsen van Beach Head

Dag drie doen we een rondje Brighton, mooie stukjes als Devil’s Dyke en de krijtrotsen van Beachy Head. natuurlijk slaan we mooie motorweggetjes niet over. Dichtbij de badplaats Eastbourne liggen de meer dan 160 meter hoge krijtrotsen van Beachy Head. Deze krijtrotsen zijn de hoogste krijtrotsen van Engeland.

Canterbury in Kent

De laatste dag is een mooie route uitgezet door The English countryside, Onderweg nemen we nog even Canterbury mee, een van de oudste steden van Engeland. Canterbury is een mooie middeleeuwse stad in het zuidoosten van Engeland. De stad ligt op slechts een half uurtje rijden van Dover. De Kathedraal is al sinds de 16e eeuw een bedevaartsoord en nog steeds komen veel bezoekers op deze prachtige kathedraal af. De charme van Canterbury is goed bewaard gebleven. Nog steeds loop je hier door mooie middeleeuwse straatjes en vind je aan weerszijde de leuke oude vakwerkhuizen.

Start: Breda, bij de grensovergang Hazeldonk (zaterdag 11 sept)

Dag 1 Duinkerken – Dover – Arundel (11 sept)

Dag 2 Rondrit Winchester en Goodwood (12 sept)

Dag 3 Rondrit Brighton (13 sept)

Dag 4 Arundel – Dover – Duinkerken (14 sept)