This tour has expired
  • architecture-3794997_1280
  • Thringerwald 1
  • Thringerwald 2
  • Thringerwald 3
  • Thringerwald 4

Thüringerwald – Groepsreis

 269,00

Het Thuringerwoud is een bosrijk middelgebergte in het midden van Duitsland. De hoogste top is de Grosser Beerberg. Het landschap bestaat uit sparrenbossen, berghellingen en dromerige dorpjes. Kortom: een lang weekend eindeloos stuurplezier.

Discount:
Datum:
  • 12 augustus 2021
Categorie:

Toer Info

Datum:
12 t/m 15 augustus 2021
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

3x Hotelovernachting 3x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Zwieren in het Thuringerwald

Het Thuringerwoud is een bosrijk middelgebergte in het midden van Duitsland. De hoogste top is de Grosser Beerberg, 1000 meter. Het landschap bestaat uit sparrenbossen, berghellingen en dromerige dorpjes. De Rennsteig doorkruist het natuurpark van het noordwesten tot aan het zuidoosten. Kortom: een weekend eindeloos stuurplezier.

Sturen door asfalt walhalla Thüringen

We starten donderdag 12 augustus in de morgen in Sevenum. Na de koffie of thee zetten we het kompas richting Thüringer Wald. Het gaat zo’n 200 km over de snelweg, benzinestations kom je genoeg tegen. Daarna volgt nog zo’n 20 km provinciale weg en het restant rijd je helemaal binnendoor. Als je zonder stops naar Arnstadt rijdt duurt de reis zo’n 6,5 uur. Met een koffie en lunchstop loopt dat al gauw op tot 8 uur. Let wel, onderweg zijn niet veel koffiestops, dus als je een leuk tentje ziet, gelijk toeslaan. Dag 2: Noord-Thüringen route, met als je wilt een bezoek aan voormalig concentratiekamp Buchenwald. De entree is gratis. In het voormalig kamp vind je een restaurant voor koffie, thee of lunch. Dag 3: Thüringen Zuid-West. Als je wat tijd over hebt kan je een bezoek brengen aan het voertuigmuseum in Suhl. Daar vind je veel oude Duitse motorfietsen en klassieke voertuigen. Dag 4: Terugrijroute naar Sevenum, deels snelweg, en een groot deel binnendoor.

Dag 1 Sevenum – Arnstadt

Dag 2 Toer Noord-Thüringen

Dag 3 Toer Zuid-West Thüringen

Dag 4 Arnstadt – Sevenum (Huiswaarts)