This tour has expired
  • IMG_5175
  • IMG_1689
  • sauerland-1763797_1920
  • sauerland
  • Sauerland
  • Sauerland 1

Sauerland – Midweek – Groepsreis – laatste reis in augustus

 329,00

Sauerland wordt ook wel het land van de duizend bergen genoemd. Niet zo gek, want de hoogste berg schiet over de 1400 meter. En waar bergen liggen schakelt het motorhart in een hogere versnelling. Bochtende wegen, haarspeldbochten en mooie vergezichten, wat wil je nog meer?

Discount:
Datum:
  • 30 augustus 2021
Categorie:

Toer Info

Datum:
30 augustus t/m 3 september 2021
Toer type:
Groepsreis
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Nico Vis 4x Hotelovernachting 4x Diner en ontbijt Alle routes vanaf Nederland en terug op GPS

Special offer

Beschrijving

Prachtig wegen en golvende landschappen

Tijdens deze reis logeer je in Hotel Winterberg Resort, een echt motorhotel. Vanuit het hotel heb je uitzicht op de hoogste en bekendste berg van het Sauerland ‘de Kahler Asten’. Verder is er een verwarmd binnen zwembad , sauna en zonnebank en massageruimte.

Bossen en heuvels

Het Sauerland is een bosrijke, heuvelachtige en dunbevolkte streek in het zuidoosten van Noordrijn-Westfalen. Niet zomaar iets, maar een waar mekka voor motorrijders, met prachtige stuurwegen en golvende landschappen. De kronkelende wegen voeren je door het land van de duizend bochten.
Om precies te zijn telt het Sauerland meer dan 2700 bergen van meer dan 400 meter. In het Sauerland zijn 17 stuwdammen, die zorgen voor drink- en irrigatiewater, maar ook voor schone energie. De indrukwekkendste is de Biggesee. In de Atta-Höhle in Attendorn, het grootste met elkaar verbonden grottensysteem in Duitsland, zijn in meer dan vier miljoen jaar prachtige kleurige werelden uit druipstenen ontstaan.

Aardappelschotel

Specialiteit: de aardappelschotel Posthucke past helemaal in de traditionele keuken van Sauerland. Deze schotel bestaat uit aardappelen, room, eieren, spek en worst. Wat je ook veel op de menukaart tegenkomt is Sauerbraten, gemarineerd stoofvlees.
Sauerland staat niet bekend om de wijnen, en is eerder een bierstreek te noemen. Het beroemdste bier uit Sauerland is Warsteiner.

Dag 1 Duiven – Winterberg 317 km

Dag 2 Route Sauerland 266 km

Dag 3 Route Sauerland 255

Dag 4 Route Sauerland 245 km

Dag 5 Winterberg – Duiven 296 km