This tour has expired
  • 40ca235b-0b5f-44f8-935a-d71d9d7e6591
  • cone-145192
  • riding-a-motorcycle-2486990_1920
  • 23d2f6e7-000f-494e-a69e-1c97bb078517

Sauerland – Berg & Bochten Training – Groepsreis

 269,00

Motorreis en motortraining in een. In het Sauerland, wat ook wel het land van de duizend bergen wordt genoemd, gaan we je alle kneepjes bijbrengen over het beter en veiliger leren motorrijden in de bergen.

Discount:
Datum:
  • 23 april 2021
Categorie:

Toer Info

Datum:
23 t/m 25 april 2021
Location:

Deze reis is inclusief:

Alle routes voor GPS Instructeur Richard Rijsdijk en Nico Vis 2x Hotelovernachting 2x Diner en ontbijt

Special offer

Beschrijving

Berg & Bochten Training

Gediplomeerd en gecertificeerd instructeur bij deze training: Richard Rijsdijk, docent rijopleidingen.

                  

Vrijdag 23 april rijden we in kleine groepjes vanuit Duiven over gezellige binnendoorweggetjes naar Winterberg. Voor deze training is enige rijervaring een pre.

Een groep bestaat uit maximaal vijf motorrijders. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Bochten techniek
– het rijden van goede lijnen-
* Kijken, remmen en sturen
– remmen tot in de bocht –
– het afschuinen van de motor –
 

  Risicovermijdend gedrag
– het herkennen van gevaarlijke situaties –
– het voorkomen van ongevallen –

De groep bestaat uit 5 deelnemers. Zaterdag gaan we aan de gang met: remmen, remmen in de bocht, aanremmen tot in de bocht, bochtenlijnen, schakeltechniek, lichaamshouding, op en terug schakelen en het rijden van bochten in het algemeen.
Tijdens de training rijden de cursisten beurtelings voorop, gevolgd door de instructeur. Er wordt regelmatig gestopt om het een en ander ter evalueren.

Dag 1 Vrijdag 23 april aanrijroute naar Winterberg
Dag 2 Zaterdag 24 april Training
Dag 3 Zondag 25 april terugrijroute naar Duiven

Prachtig wegen en golvende landschappen
Tijdens deze reis logeer je in Hotel Winterberg Resort, een echt motorhotel. Vanuit het hotel heb je uitzicht op de hoogste en bekendste berg van het Sauerland ‘de Kahler Asten’. Verder is er een verwarmd binnen zwembad , sauna en zonnebank en massageruimte.

Bossen en heuvels
Het Sauerland is een bosrijke, heuvelachtige en dunbevolkte streek in het zuidoosten van Noordrijn-Westfalen. Niet zomaar iets, maar een waar mekka voor motorrijders, met prachtige stuurwegen en golvende landschappen. De kronkelende wegen voeren je door het land van de duizend bochten.
Om precies te zijn telt het Sauerland meer dan 2700 bergen van meer dan 400 meter. In het Sauerland zijn 17 stuwdammen, die zorgen voor drink- en irrigatiewater, maar ook voor schone energie. De indrukwekkendste is de Biggesee. In de Atta-Höhle in Attendorn, het grootste met elkaar verbonden grottensysteem in Duitsland, zijn in meer dan vier miljoen jaar prachtige kleurige werelden uit druipstenen ontstaan.

Aardappelschotel
Specialiteit: de aardappelschotel Posthucke past helemaal in de traditionele keuken van Sauerland. Deze schotel bestaat uit aardappelen, room, eieren, spek en worst. Wat je ook veel op de menukaart tegenkomt is Sauerbraten, gemarineerd stoofvlees.
Sauerland staat niet bekend om de wijnen, en is eerder een bierstreek te noemen. Het beroemdste bier uit Sauerland is Warsteiner.

*De eenpersoonskamers zijn volgeboekt. Alleen zijn er nog tweepersoonskamers voor alleengebruik: €339

Afstanden:

Dag 1 Duiven – Winterberg 317 km
Dag 2 Training
Dag 3 Winterberg – Duiven 296 km