• eifel
  • Eifel3
  • Eifel1

Eifel – Individueel

 249,00

Toeren door motorparadijs Eifel, waar vroeger de vulkanen actief waren. Dat de Eifel een geliefd gebied is voor motorrijders is niet voor niets. De Eifel biedt veel ruige natuur, bergen, heuvels, haarspeldbochten en mooie panoramische uitzichten.

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
3 dagen, 2 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

2x Hotelovernachting 2x Ontbijt Parkeerplaats op eigen terrein Alle routes op GPS vanuit Slenaken

Special offer

Beschrijving

Motorparadijs Eifel

Toeren door motorparadijs Eifel. Dat de Eifel een geliefd gebied is voor motorrijders is niet voor niets.De Eifel biedt veel ruige natuur, bergen, heuvels, haarspeldbochten en mooie panorama uitzichten De motorwegen kronkelen om al dat natuurschoon heen. SoFun Motortoers heeft mooie routes uitgezet door het gebied waar vroeger de vulkanen actief waren.

Sturen door de vulkaaneifel

De reis start in Slenaken en je rijdt over mooie toeristische weggetjes door de Belgische Ardennen naar het vriendelijke hotelletje in Winterspelt. Vanaf Slenaken rijd je via het drielandenpunt in Vaals richt Moresnet. Daar ga je de grens over en rijd je bovenlangs het natuurpark de Hoge Venen. De Hoge Venen liggen op een hoogvlakte, het grootste deel in de Ardennen en het kleinste deel in de Eifel. De Eifel mag dan dichtbij zijn, het is zeker niet het minste gebergte. Het landschap is heel divers. Soms waan je je in Frankrijk, dan weer in Schotland. Het barst er van de verborgen weggetjes en witte Eifeldorpjes. Over het algemeen is de asfaltkwaliteit redelijk. De tweede dag staat een rondrit door de Eifel op het motormenu. Vroeger was de Eifel een van de armste streken van Duitsland. Dat is niet meer. Het is nog wel het dunst bevolkte gebied van Duitsland. En daardoor heerlijk om rond te toeren. De terugweg gaat vanuit Winterspelt door de Belgische Ardennen weer terug naar Slenaken.

Programma in het kort:

Dag 1: Heenreis, vanuit Slenaken via de Hoge Venen naar Winterspelt
Dag 2: Een mooie toertocht door de Eifel
Dag 3: De terugrijroute, gaat binnendoor via de Hoge Venen weer terug naar Slenaken