Zuid-Spanje – Fly and Ride GROEPSREIS

 1.250,00

Motorrijden en vakantie in één. Genieten van spectaculaire dagtochten met bochten en nog eens bochten door het binnenland van Spanje, terwijl het in Nederland misschien al begint te sneeuwen. Je bent toch gek als je niet meegaat.

Discount:
Datum:
  • 2 november 2019
Categorie:

Toer Info

Datum:
2 t/m 9 november
Toer type:
Groepsreis
Location:

Special offer

Beschrijving

Zuid-Spanje is een motorparadijs, gemaakt voor motorrijders. Om te beginnen schijnt de zon er meer dan 320 dagen per jaar. In het binnenland vind je aantrekkelijke dorpjes en berggebieden, van de Sierra d’Aitana (1580 m) en de Sierra de Mariola.

Je verblijft in Albir, een kleine rustige badplaats.  Het strand wordt overspoeld door turkoois en kristalhelder water. Het is gelegen aan de voet van het natuurpark Sierra Helada waar je vanaf de Faro de Albir, de vuurtoren kan genieten van een spectaculair uitzicht op de Peñon de Ifach in Calpe. De Penon de Ifach is een massieve kalkstenen rots, die uit de zee omhoog komt. De top is via een wandelpad te bereiken.

Langs het strand van Albir vind je een veelheid aan gezellige restaurantjes die het gehele jaar open zijn. s Avonds kan je gezellig wandelen over de boulevard naar het dorpje Altea,. Sinds de 18e eeuw is Altea een toevluchtsoord voor kunstenaars en schrijvers, waardoor het stadje een Boheemse uitstraling heeft.

Motormuseum Valle de Guadalest

We bezoeken het motormuseum Vehiculos Historicus Valle de Guadalest., waar je opvallend veel Spaanse motorfietsen vindt, zoals Bultaco, Ossa en Montessa en nog veel meer. Naast het museum zit een restaurantje, gezellig voor een lunch of een kopje koffie.

Stuwmeer Guadalest

Guadalest, een van de mooiste dorpjes van Spanje, doen we natuurlijk ook aan. Het ligt als een soort kraaienest in de bergen en is slechts te bereiken via een tunnel in de rotsen. Rijdend vanuit Guadalest word je getrakteerd op een imposant uitzicht op de bergen en het iets lager gelegen stuwmeer. Als je wilt kan je op het meer een boottocht maken.

Jalonvallei 

Niet ver van de kust ligt Vall de Pop, ook wel de Jalon-vallei genoemd. Met een lengte van zo’n 30 km kan je tijdens het rijden genieten van wijngaarden, olijf, citrus – en amandelbomen. De rivier Rio Jalón slingert langs de dorpen.  De vallei staat bekend om de wijn. De beroemde Moscatel en Mistella.

De Jalonvallei mag je zeker niet overslaan.

 

Toren van Alcalà

Peñon de La Alcala is een bijzondere rotsachtige plek. De originele toren was een strategisch punt om over de vallei uit te kijken en eenvoudig te verdedigen

 

 

Via haarspeldbochten rijd je van het ene adembenemende dorpje door prachtige bergketens naar het andere witte dorpje..

Zeven nachten in viersterren hotel in Albir met ontbijt, diner met wijn en water.

Met motortransport: Bagage, helm, motorpak en laarzen kunnen met de motor mee.

Vliegreis niet inbegrepen. Prijsidee retour Alicante, tussen €100 en €190. Vluchten mogelijk vanaf: Rotterdam/Den Haag, Eindhoven, Schiphol.

Programma:

Dag 1 (2 november) aankomst op luchthaven Alicante

Dag 2 (3 november) dagtoer: Elcastelli ca 175 km

Dag 3 (4 november) dagtoer: Castello de Rugat ca 209 km

Dag 4 (5 november) dagtoer:  Castalla ca 203 km

Dag 5 (6 november) dagtoer: Margarido/Denia ca 170 km

Dag 6 (7 november) dagtoer: Muro de Alcoy ca 165 km

Dag 7 (8 november) dagtoer: Benilloba ca 130 km

Dag 8 (9 november) vertrek vanaf luchthaven Alicante