• Rondje Spanje
  • Sinaasappels
  • Pyreneeen3
  • Pyreneeen2
  • Pyreneeen1
  • Rondje Spanje

Rondrit Spanje/Portugal – individueel

 1.799,00

We zwieren door de pieken van de Picos, via Santiago de Compostella naar Serra da Estrela in Portugal. Verder via Sierra Morena naar Gibraltar. Dwars door de Sierra Nevada langs de Costa del Azahar naar het eindpunt in de Pyreneeën.

Discount:
Datum:
  • 1 oktober 2025
Categorie:

Toer Info

Datum:
17 dagen / 16 nachten
Location:

Deze reis is inclusief:

Alle routes voor GPS, vertrek vanuit Breda 16x ontbijt. 16x Hotelovernachting

Special offer

Beschrijving

Rondrit Spanje/Portugal. Alleen te boeken vanaf 4 deelnemers.

Een motorvakantie in Spanje en Portugal is in één woord genieten. Heerlijk weer en prachtige wegen.

Picos de Europa

We starten in Bera en na een kleine dag rijden kom je aan in de Picos de Europa. Deze bergketen en tevens Nationaal Park Picos de Europa ligt verscholen in het nog best onbekende Noord-Spanje. In vergelijking tot de Pyreneeën en de Sierra Nevada in het zuiden lijkt de Picos de Europa maar een bescheiden parkje. Maar dit ‘kleine parkje’ is bijzonder. Zowel Cantabrië, Asturië als Castilië en León beschikken over een deel van dit wonderlijke bergmassief. De stoere zilvergrijze pieken in combinatie met de authentieke bergcultuur hebben de Picos de Europa op de kaart gezet.

Santiago de Compostella

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (ook wel Sint Jacobsroute of ‘el camino’ genoemd) is de route naar het graf van de apostel Jakobus in Spanje. Steeds meer mensen ondernemen deze tocht, wandelend, fietsend of zoals wij het doen op de motor. Santiago telt 46 kerken en honderden kerktorens, een ongekende rijkdom aan religieuze bouwkunst. Het is geen wonder dat de stad door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Met blokken van lokaal graniet bouwde men in de loop der eeuwen kloosters en pelgrimsherbergen voor de groeiende schare aan bedevaartgangers. De pelgrims brachten de stad en haar inwoners grote welvaart, wat terug te zien is aan de vele kerken, monumentale huizen en pleinen.

Sierra da Estrela

Sierra da Estrela is de grootste bergketen van Portugal. De streek staat bekend om haar met rotsblokken bezaaide hellingen in de meest bizarre formaties. Hier klim je tot maximaal 2000 meter hoogte, langs slingerende bergwegen en steile afgronden.

Andalusie – Sierra Morena

De Sierra Morena is het uitgestrekte heuvelland ten noorden van de steden Sevilla en Cordoba en vormt de natuurlijke grens tussen Andalusië en de hooglanden van Castilië. Dit gebied wordt ondanks de ligging vlakbij deze beroemde steden maar weinig door toeristen bezocht. Hier tref je nog rust en ruimte en het authentieke Andalusië. Het heuvellandschap, dat is bedekt door uitgestrekte halfopen steeneikbossen, is met zijn rustige wegen perfect voor de motor.

Sierra Nevada

Het Nationaal Park Sierra Nevada ligt in de regio Andalusië in Spanje in de provincies Granada en Almeria, het is het grootste nationale park van Spanje. Het Nationaal Park Sierra Nevada is een schitterend ruig en uitgestrekt natuurgebied met hoge bergen, steile kloven, puinhellingen, rivieren, meren en bossen. De hoogste berg in de Sierra Nevada is de Mulhacen met een hoogte van 3.482 meter, dit is tevens de hoogste berg van het Iberisch Schiereiland en de hoogste berg op het vasteland van Spanje.

De costa del Azahar (sinaasappelbloesem-kust)

De hoofdstad van de costa del Azahar wordt wel Castellon genoemd. Deze Spaanse kust vind je aan de kant waar Mallorca en Ibiza liggen. De kust is meer dan 120 kilometer lang. Maar waar komt Azahar dan vandaan? Dit heeft te maken met de sinaasappelkwekerijen. In de bloeitijd ruik je overal een lekkere sinaasappelgeur. Je vindt aan deze kust van alles, van prachtige zandstranden tot rotsachtige streken. Maar voor het grootste gedeelte rijden we do

De Pyreneeën

Een afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien. Als motorrijder mag deze bergketen niet op je lijstje ontbreken. Van oost naar west zo’n 1200 kilometer bochten, bochten en nog eens bochten. De Pyreneeën liggen op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Je kan er genieten van steile bergtoppen, glooiende groene hellingen, bossen, watervallen en valleien. Kortom een zeer boeiend landschap. Even iets over het weer. De Pyreneeën geven een grens aan, de meeste regen blijft aan de Franse kant hangen. In het westen van de Pyreneeën kan het ook vaak regenen, terwijl in het zuiden bijna altijd de zon schijnt.

 

Hazeldonk – Bourges (optioneel)

Bourges – Cahors (optioneel)

Dag 1 Cahors – Bera

Dag 2 Bera – Cosgaya

Dag 3 Cosgaya – Cangas del Narcea

Dag 4 Cangas del Narcea – Santiago de Compostella

Dag 5 Santiago de Compostella – Guimares

Dag 6 Guimares – Viseu

Dag 7 Viseu – Badajoz

Dag 8 Badajoz – Sevilla

Dag 9 Sevilla – Cordoba

Dag 10 Cordoba – Marbella

Dag 11 Marbella – Granada

Dag 12 Granada – Almeria

Dag 13 Almeria – Cazorla

Dag 14 Cazorla – Albacete

Dag 15 Albacete – Peniscola

Dag 16 Peniscola – Prullans

Dag 17 naar huis, eventueel optionele overnachting in Orleans