Motorreizen Eifel-Luxemburg-Eifel

Dag 1 Slenaken – Fleringen
Vanuit Slenaken rijden we via het Drielandepunt bij Vaals via Aubel en Stoumont naar Vielsalm, Daar kan je bij Contes de Salm de lunch doen. Het restaurant ligt tegenover de kerk waar je de motor kunt parkeren. Na de lunch gaan we weer enroute en komen we uit in Houffalize, gelegen in het hart van de Ardennen. Na Houffalize snellen we al snel Luxemburg binnen. Een litertje E10 kost daar €1,68. Net voorbij Untereisenbach rijden we Duitsland binnen, via kleine plaatsjes rijden we naar het hotel in Fleringen.
Dag 2 rondrit Fleringen
Vanuit Fleringen zetten we koers naar Luxemburg, door Weiswampach verder naar het bekende Houffazize je komt dan uit in La Roche en Ardenne, een stadje aan de oever van de Ourthe. Het kasteel van La Roche en Ardennen is niet te missen. Het plaatsje ligt globaal op de helft van de route, je zou daar de lunch kunnen doen. Dan boenderen Luxemburg binnen en vordat we er weer uit rijden kom je in Vianden. Een klein pittoresk stadje in het noorden van Luxemburg. Een eyecatcher is het kasteel van Vianden dat hoog boven de stad uit torent. Verder rijden we via kleine plaatsjes in de Eifel weer terug naar Fleringen.
Dag 3 Fleringen – Slenaken
Het zit er weer op. Vandaag zetten we koers naar Slenaken, of direct naar huis als je dat wilt. Vanuit Fleringen rijden we naar de Rurstausee een van de grootste stuwmeren van Duitsland weer verder rijden we langs Monschau, een van de bekendste plaatsen van de Eifel. Het stadje heeft mooie vakwerkhuizen en een gezellig centrum. Maar met de motor kan je het centrum niet in. Dus of je daar tijd voor hebt? Beter is het om door te rijden naar Slenaken. Maar vlabij Monschau ligt het plaatsje Mutzenach daar is een Gasthof waar je lunch zou kunnen doen, of doorrijden naar Slenaken waar je in De Slenakervallei kunt lunchen.

Motorreizen – motorvakantie – Motorfiets – reizen