This tour has expired
 • fe13c637-8c80-4438-b213-35317eeb48ed
 • Rome
 • colosseum, Rome, italie
 • dig
 • dig
 • dig
 • dig
 • dig
 • Sint Pieter
 • 4.
 • 8.
 • 9.
 • 10
 • dav
 • Corsica
 • Corsica1
 • Corsica2
 • Corsica3
 • Kaart route TransItalië

Trans-Italië – Individueel

 1.899,00

Corsica (Fr) –  Sardinië – Rome – Siena – Pisa. 
Het landschap op Corsica is overweldigend, grillig ruig en bergachtig. Sardinië een eiland van grotten, kliffen en prachtig witte stranden. Rome en de streken Lazio, Abruzzo en Toscane. Maar ook de Apennijnen met de Gran Sasso en de Corno Grande (2912 m).

Discount:
Datum:
Categorie:

Toer Info

Datum:
15 dagen, 14 nachten
Toer type:
Individueel
Location:

Deze reis is inclusief:

14x Hotelovernachting 14x Diner en ontbijt 1x overnachting op Ferry Nice – Bastia (2-persoonshut) 1x overtocht Ferry Bonifacio - Santa Teresa di Gallura 1x overnachting op Ferry Olbia -Civitavecchia (2-persoonshut)
Alle routes voor GPS, vertrek vanuit Slenaken

Special offer

Beschrijving

Toeren over de eilanden der Schoonheid

Als je in Bastia van boord gaat kom je in een overweldigend landschap terecht. Eigenlijk is Corsica een enorm rotsblok dat uit de Middellandse Zee omhoog steekt. Grillig, ruig en bergachtig. De natuur op Corsica is puur en ongerept. In de dromerige dorpjes in het bergachtige binnenland, lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Het westen heeft een grillige kust met schitterende baaien en mooie zandstranden en romantische vissersdorpjes. De oostkust is compleet anders, vlak met witte zandstranden. Er zijn delen op Corsica waar wijngaarden het landschap domineren, en er zijn delen vol kastanjebomen. Kastanjemeel is een populair ingrediënt voor koekjes en brood, maar geeft ook smaak aan het bekendste bier van Corsica, Pietra. Vanuit Bonifacio vaar je naar Santa Teresa, en dan rijd je ineens op Sardinië. Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Je vindt er talloze baaitjes witte zandstranden met mooie rotsformaties. Het binnenland wordt gekenmerkt door heuvelachtig grasland. De taal die wordt gesproken op Sardinië is Sardisch. Voor de Italianen op het vasteland onverstaanbaar. Van Sardinië vaar je naar Civitavecchia, op het vasteland, van daaruit rijd je naar Rome waar je twee nachten in een hotel midden in het centrum verblijft. Een dag in Rome zonder motor, zodat je te voet alle bezienswaardigheden kan bezoeken. Rome ligt in de streek Lazio. Deze streek wordt vaak over het hoofd gezien, doordat de hoofdstad Rome alle aandacht opeist. Lazio is een van de mooiste regio’s van Italië. Het is bezaaid met Romeinse overblijfselen. Het landschap is licht glooiend en ongekend mooi. Na Lazio rijd je via Abruzzo het romantische Toscane binnen. Volgens velen de mooiste streek van Italië. De Italiaanse streek bestaat uit mooie heuvelachtige landschappen en pittoreske dorpjes. Door cipressen omzoomde oprijlanen en slingerende wegen lopen door het landschap van Toscane. Golvende heuvels met zonnebloemvelden en eeuwenoude dorpjes wisselen elkaar af. Je overnacht in Siena en Pisa.

De start van de rondreis Italië

De rondreis start in Toulon, de eerste overnachting doe je op de boot naar Bastia. Eenmaal aangekomen op Corsica rijd je naar Porto, daar is de eerste hotelovernachting. Dit kleine dorpje aan de westkust van het eiland is omgeven door sensationele bergpieken. De Golf van Porto staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Van Porto rijd je naar Ajaccio voor de volgende overnachting. Veel van de huisjes in de hoofdstad van Corsica zijn geschilderd in zachte pastelkleuren. De dag erna rijd je naar Porto Vecchio. Dit plaatsje heeft een schitterende kust met prachtige zandstranden. Bijzonder is het fort uit de zestiende eeuw, midden in het centrum. Na de overnachting in Porto Vecchio gaat het naar Alghero op Sardinië. Het eerste dat je tegenkomt als je Alghero binnenrijdt is de Bastione La Maddalena. De stadswal in de avonduren moet je zeker bezoeken. Je hebt een pracht uitzicht op Capo Caccia, de steile rotskust. De volgende dag overnacht je in Villagrande Strisaili. De dag erna rijd je een rondje midden-zuid Sardinië. Na de overnachting in Strisaili rijd je naar Olbia. Dit stadje heeft door de lange historie veel archeologische schatten opgeleverd. Zoals het kasteel van Pedres. En je vindt er monumentale kerken, zoals Basilica Minore uit de 11e eeuw. De dag erna vaar je van Olbia naar Civitavecchia, zo’n acht uur varen. Aangekomen aan wal zet je direct koers naar Rome.  Daar verblijf je twee nachten in een hotel in het centrum zodat je genoeg tijd hebt om het Colosseum, de Sint-Pieter, de Spaanse Trappen en de Trevi-fontein te bezoeken. Een paar wandelschoenen meenemen is aan te raden. Na Rome boender je van west naar oost door de Apennijnen en kom je uit in Teramo. De top van de Gran Sasso de 2912 meter hoge Corno Grande, de hoogste berg van de Apennijnen behoort geheel aan Teramo toe. Vanuit Teramo ga je door het Nationale Park de Gran Sasso naar Sarnano. Een middeleeuws burchtstadje. Na Sarnano zet je het kompas richting Siena. Volgens velen, de meest fotogenieke plaats van Toscane. Het hart van Siena is het Piazza del Campo, het schelpvormige plein, dat is aangelegd op de plek waar de drie heuvels samenkomen waarop Siena is gebouwd. Misschien wel het mooiste plein van de wereld. Na Siena rijd je naar Pisa. Het allerberoemdste monument is de scheve toren ‘Torre Pendente di Pisa’. Het mooie plein, Piazza del Duaomo, de Dom en de doopkapel.

Route indicatief

Programma:

Aanrijroute Slenaken – Saint Dizier (optioneel)
Aanrijroute Saint Dizier – Grenoble Sud (optioneel)
Start: Grenoble Sud – Toulon
Dag 1 Ferry Toulon – Bastia
Dag 2 Bastia – Porto
Dag 3 Porto – Ajaccio
Dag 4 Ajaccio – Porto Vecchio
Dag 5 Porto Vecchio – Alghero
Dag 6 Alghero – Villagrande Strisaili
Dag 7 Villagrande Strisaili – Olbia
Dag 8 Olbia – Rome (Ferry Olbia-Civitavecchia)
Dag 9 Rome sightseeing
Dag 10 Rome – Teramo
Dag 11 Teramo – Sarnano
Dag 12 Sarnano – Siena
Dag 13 Siena – Pisa
Dag 14 Pisa naar huis
Terugrijroute Pisa- Mulhouse (optioneel)
Terugrijroute Mulhouse – Nederland (Optioneel)