This tour has expired
  • Dolomieten.jpg
  • Dolomieten.jpg
  • Gardameer
  • Grossglockner
  • IMG_2149

AlpenTour – Groepsreis

 949,00

De Alpen zijn het hoogste en grootste gebergte van Europa. Deze AlpenTour barst van de passen. De toer start in het Zuid- Duitse Allgäu en voert door het Oostenrijkse Tirol naar de Dolomieten. Via het Gardameer rijd je terug naar het Zwarte Woud. Uit en thuis zo’n 3300 km.

Discount:
Datum:
  • 20 juni 2022
Categorie:

Toer Info

Datum:
24 t/m 30 augustus 2022
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Nico Vis 6x Hotelovernachting 6x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

We starten de AlpenTour 2022 in Memmingen, gelegen in de Allgau. Allgau betekent een bergachtig en waterrijk landschap met veel weides. Het gebied ligt tussen de Bodensee in het westen, de rivier Lech in het oosten en de Oostenrijkse grens. Bergen, grazende koeien op groene weides, barokke kerktorens, sprookjeskastelen en…heerlijke motorwegen. Na Allgau rijd je naar Zuid-Tirol, via de Sylvensteinsee,  Achensee en de Zeller See naar Zell am See, waar we de nacht doorbrengen. De dag erna rijden we door de Dolomieten naar het hotel in Tremosine, dat ligt aan de westelijke kant van het Gardameer.

     

Daarvoor doen we nog de imposante Brasakloof aan, een sprookjesachtige mooie rit, met veel stijgingen en tunneltjes. De volgende dag rijden we via de Gaviapas naar Röthenbach. Van daaruit rijden we naar Fischerbach in het Zwarte Woud. Einde toer. Het Zwarte Woud, met uitgestrekte dennenwouden, prachtige meren, romantische watervallen en glooiende heuvels. Maar ook prachtige stuurwegen, Voor veel motorrijders staat dit gebied in de top tien van motorbestemmingen. Passen die we aan doen: Achenpass, Pustertaler Höhenstrasse, Gerlosalpenstrasse, Grossglockner, Passo Tre Croci, Passo Giau, Pordoi, Passo Sella, Karerpass, Passo Bondone, Gaviapass, Reschenpass, Passo di Crocedomini, Umbrailpass, Oberjochpass, Silvretta Hochalpstrasse.

  

Slenaken – Memmingen 575 km (optioneel) – 23 aug

Dag 1 Memmingen – Zell Am See/Kaprun 332 km – 24 aug

Dag 2 Zell Am See/Kaprun – Selva Val Gardena 286 km – 25 aug

Dag 3 Selva Val Gardena – Tremosine 253 km – 26 aug

Dag 4 Tremosine – Pfunds 300 km – 27 aug

Dag 5 Pfunds – Röthenbach 340 km – 28 aug

Dag 6 Röthenbach – Fischerbach 273 km – 29 aug

Dag 7 Fischerbach naar huis, of via een optionele overnachting in Vianden.- 30 aug