Motorreizen Tsjechië
Aanrijroute 1 Duiven-Zwickau
Vanuit Duiven zetten we het gas erop, we rijden over de autobahn 3 daarna over de 2 om Dortmund heen. Bij Unna nemen we de 44 naar Lohfelden. Daarna een stuk provinciale weg. Waarna we bij Erfurt weer de snelweg 9 op gaan. Als we de 9 verlaten gaat alles over de provinciale weg naar Zwickau. Zwickau is een oude handelsstad die bloeide in de 15e en 16e eeuw. Nu staat de stad bekend als Trabant land, omdat hier jarenlang de Trabi´s werden geproduceerd in de DDR-tijd. In het centrum staat een Trabant monument. En er is natuurlijk een Trabant museum. In het oude centrum is het belangrijkste historisch gebouw de Dom St.Marien.
Motorreizen Tsjechië
Dag 1 Zwickau – Spindleruv Mlyn
We rijden Trabantstad Zwiackau uit en zoeven over de 283, later een stuk snelweg 72 richting Stollberg, verder naar Mariënberg, een stadje in de nabij dicht begroeide bossen in het Ertsgebergte. Bij Deutscheinsiedel steken de grens over naar Tsjechië en poekelen we via Citvinou en Svetecka door naar Liberec. Een prachtige stad aan de voet van het ertsgebergte op het drielandenpunt met Duitsland en Polen. Dan weer verder naar Jicin, stad van de sprookjes in het Boheems paradijs. Als je tijd over hebt, dan zeker het centrum doen van dit plaatsje. Daarna volgt de laatste etappe naar Spindleruv Mlyn gelegen aan de Elbe, in het hart van de hoogste bergen in het reuzengebergte.
Motorreizen Tsjechiè
Dag 2 Rondrit Spindleruv Mlyn.
Vandaag toeren we door Bohemen. Vanuit Spindleruv rijden we zuidwaarts naar Vrchlabi. Dan weer door via plaatsjes als Prklin en Bela naar Osec. Voorbij Velenice wat ligt aan de rivier de Lainsitz kom je aan in Cvikov daar heeft Ton een afslag gemaakt naar Pekelné Doly, een uniek motorrijders café/restaurant. Misschien leuk voor de lunch. De bar bevindt zich in de grotten. We gaan weer enroute bij Straz nad Nisou kan je afslaan naar de plaats Liberec, zit niet in de route. Het centrale plein is het hart van de stad met de prachtige kleurrijke panden. Blikvanger is het stadhuis. Het is als decor gebruikt voor de serie Genius over Albert Einstein. Maar ook in de Marvel Blockbuster Spiderman: far from home is het stadhuis van Liberec te zien. Via de plaatsjes Josefûv en Korenov komen we weer aan bij ons hotel in Spindleruv Mlyn.

Motorreizen Tsjechië

Dag 3 rondtrip Spindleruv Mlyn

Vanuit ons hotel zetten we koers naar Benecko, dit dorp behoort tot de hoogstgelegen dorpen in het Reuzengebergte, schone lucht en een adembenemend uitzicht. Dan door naar Ponikla, in het dorp leeft tot op de dag van vandaag een in de wereld unieke traditie, het bedrijf Rautis maakt daar ornamenten van glaskralen. We meanderen door en na Harrachov steken we de grens over naar Polen, bij Mieroszow weer terug naar Tsjechië. Na Zdorov vind je op ca ¾van de route de rotsen van Adrspach dorpen als Kowary, Mieroszow, Trutno en na het plaatsje , deze rotsenstad is de grootse en grilligste van centraal Europa, dus als je nog tijd hebt voor een wandeling? Via Trutnov, de toegangpoort van het reuzengebergte aan de rivier de Upa rijden we terug naar huis.

Motorreizen Tsjechiè
Dag 4 Spindleruv Mlyn – Praag
Vandaag rijden we naar Praag. Vanuit Spindleruv rijden we natuurlijk weer naar het zuiden, via Belau Pecky en Sobcice komen we uit in de zilverstad van Tsjechiè Kutna Hora. Kutna Hora is een schitterende historische stad met middeleeuwse straatjes en kerkjes. Het symbool van Kutna Hora is de laatgotische kathedraal St.Barbara. Deze werd uitgeroepen tot nationaal cultureel monument op de werelderfgoedlijst van Unesco. Verder rijden we via Kosice en Jevany, langs het meer van Jevany naar Mukarov, daar nemen we de snelweg 2 naar Praag.