Dag 1 Vanuit Slenaken duiken we na het drielandenpunt België in. Dwars door de Ardennen verder richting zuid, via bekende plaatsjes als Hamoir en Durbuy. Uiteindelijk komen we aan in Saint-Hubert  waar we twee nachten verblijven. Het Hotel Le Val de Poix  is gelegen in een bosrijke omgeving diep in de Belgische Ardennen. Het hotel ligt aan beide kanten van de Lhomme, verbonden door een loopbrug en in het gehucht Poix .

Dag 2. Vandaag maken we een lus door de Ardennen. We pikken ook nog een stukje Frankrijk mee. We slingeren over de mooiste motorwegen van de Belgische en Franse Ardennen. In Montmédy kan je de Citadel bezoeken en om op smaak te komen kan je in Stenay het biermuseum bezoeken. We doen ook Sedan aan waar je dan weer het gelijknamige chateau kan bezoeken. De route wordt afgewisseld met leuke Belgische stadjes en dorpjes. Waar genoeg mogelijkheden zijn voor een kopje koffie en een lunch.

Dag 3 Het zit er weer op. Vandaag rijden we weer terug naar Slenaken. We zetten het kompas richting Bastogne, gelegen in het land van Bastogne. Dit plaatsje telt vele winkeltjes. Bastogne staat ook bekend om de Slag om de Ardennen die in de winter van 1944-1945 plaatsvond. De Amerikaanse legers wisten hier het Duitse leger tot stoppen te brengen. Vervolgens rijden we langs de Ourthe en via La Roche weer terug naar Slenaken.