Dag 3 Vianden – Slenaken (173 km, 3.20 uur). De driedaagse Luxemburg zit er bijna op. Vandaag rijden we van Vianden naar Slenaken. Via Preischeid, Arzfeld naar Prum, een levendig stadje aan het gelijknamige riviertje, met ruim 5.000 inwoners. Als je een drankje of de lunch doet op een van de terrasjes op het plein in het centrum heb je een prachtig uitzicht op de abdij van Prum. Van Prum draven we naar Malmedy. In dit stadje in de Ardennen vind je in het centrum de kathedraal Saint Pierre en kloostergebouwen. Het centrum is gezellig, leuk voor een drankje in een van de vele cafés en restaurants. Dan door naar Slenaken, het eindpunt van deze driedaagse. Daar kan je iets eten en na afscheid te hebben genomen van de medereizigers door naar huis.

 

 

 

Tijdens de tweede wereld oorlog werd het stadje voor 80% verwoest, maar ook een exploderend munitiedepot op de Kalvarieberg deed er in 1949 nog een flinke schep bovenop. De explosiekater is vandaag de dag nog steeds te zien en zeker een bezoekje waard tijdens uw ​vakantie Prüm​.
Een van de gebouwen die erg te lijden hebben gehad, is de ‘nieuwe’ 18e eeuwse Salvator Basilika, behorend bij de oorspronkelijke 8e eeuwse abdij. Dit was ooit de belangrijkste van het land, waarvan de oudere kerk door Karel de Grote zou zijn ingewijd. De kerk heeft een gebeeldhouwde stenen preekstoel met afbeeldingen