Dag 2 Bourges – Cahors. In Bourges, mooi om te zien is de gotische kathedraal Saint Etienne in Bourges (zie vorige bericht). De cathedraal wordt beschouwd als een van de mooiste van Frankrijk. Maar of daar nog tijd voor is om te bezoeken?
Vanuit Bourges gaat het richting zuid. Na Chateau-Neuf-sur Cher gaat het verder over de D940. Voorbij het plaatsje Pontarion duik je het Natuurpark de millevaches en Limousin in, gelegen op het voorgebergte van het Massief Centraal. Eenmaal door dit mooie natuurpark staat het volgende park alweer te wachten. Het regionaal natuurpark Cuases du Quercy: Kliffen, grotten, afgronden en valleien maken dit gebied magnifiek. Uiteindelijk kom je uit in Cahors, waar we de nacht doorbrengen. De oude stad Cahors, gebouwd op een schiereiland langs de oever van de Lot. De Valentrébrug, symbool van de stad en gebouwd in de 14e eeuw, is tegenwoordig ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit wonderlijke bouwwerk met pijlerkoppen is bijzonder omdat het voorzien is van drie torens. Dat maakt deze brug uniek in de wereld!
In de bruisende oude stad, heeft de Saint-Etiennekathedraal twee koepels. Het Olivier-de-Magnyplein, niet ver daarvan, met zijn mooie oude huizen, het Roaldèsherenhuis en ook de vele winkelstraten is gezellig. Cahors ligt in een meander van de rivier de Lot en is bijna volledig omgeven door water.