Spanje – Alicante is een motorparadijs, gemaakt voor motorrijders. Om te beginnen schijnt de zon er meer dan 320 dagen per jaar. In het binnenland vind je aantrekkelijke dorpjes en berggebieden, van de Sierra d’Aitana (1580 m) en de Sierra de Mariola.

Je verblijft in Albir, een kleine rustige badplaats. Het strand wordt overspoeld door turkoois en kristalhelder water. Het is gelegen aan de voet van het natuurpark Sierra Helada waar je vanaf de Faro de Albir, de vuurtoren kan genieten van een spectaculair uitzicht op de Peñon de Ifach in Calpe.
De Penon de Ifach is een massieve kalkstenen rots, die uit de zee omhoog komt. De top is via een wandelpad te bereiken.
Langs het strand van Albir vind je een veelheid aan gezellige restaurantjes die het gehele jaar open zijn. ‘s Avonds kan je gezellig wandelen over de boulevard naar het dorpje Altea,. Sinds de 18e eeuw is Altea een toevluchtsoord voor kunstenaars en schrijvers, waardoor het stadje een Boheemse uitstraling heeft.
Motormuseum Valle de Guadalest
We bezoeken het motormuseum Vehiculos Historicus Valle de Guadalest., waar je opvallend veel Spaanse motorfietsen vindt, zoals Bultaco, Ossa en Montessa en nog veel meer. Naast het museum zit een restaurantje, gezellig voor een lunch of een kopje koffie.
Stuwmeer Guadalest Guadalest, één van de mooiste dorpjes van Spanje, doen we natuurlijk ook aan. Het ligt als een soort kraaienest in de bergen en is slechts te bereiken via een tunnel in de rotsen. Rijdend vanuit Guadalest word je getrakteerd op een imposant uitzicht op de bergen en het iets lager gelegen stuwmeer. Als je wilt kan je op het meer een boottocht maken.

Jalonvallei
Niet ver van de kust ligt Vall de Pop, ook wel de Jalon-vallei genoemd. Met een lengte van zo’n 30 km kan je tijdens het rijden genieten van wijngaarden, olijf, citrus – en amandelbomen. De rivier Rio Jalón slingert langs de dorpen. De vallei staat bekend om de wijn. De beroemde Moscatel en Mistella.
De Jalonvallei mag je zeker niet overslaan.
Toren van Alcalà
Peñon de La Alcala is een bijzondere rotsachtige plek. De originele toren was een strategisch punt om over de vallei uit te kijken en eenvoudig te verdedigen. Via haarspeldbochten rijd je van het ene adembenemende dorpje door prachtige bergketens naar het andere witte dorpje..
Zeven nachten in een viersterren (stand)hotel in Albir met ontbijt, diner, wijn en water.

Motortransport:
Exclusief vlucht. Zelfboeken, prijsidee €100 – €150. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper.
Prijzen gelden voor motoren met een maximale lengte van 2200 mm en maximale breedte van 1000 mm. Zie ook artikel 9 van de reisvoorwaarden. Voor afwijkende afmetingen bel Nico, 06 23892225.
Bagage, helm, motorpak en laarzen kunnen met de motor mee.
In het kort: 22 februari kunnen de motorfietsen afgeleverd worden in Tiel. Ophalen motorfiets thuis kan ook, Afhankelijk waar je woont €75-€150.
De motorfietsen worden afgeleverd op Alicante airport. Daar pikken we de motorfiets(en) op en maken een mooie toer naar het hotel in Albir. Terug: motorfiets met alle bagage afleveren in Alicante, vandaar nemen we het vliegtuig naar Nederland.

2-pk, 1 motorfiets: bestuurder €1250, duo €350
2-pk, 2 motorfietsen: €1249 p.p.
1-pk €1550

Programma:
Dag 1 (Za 29 februari) aankomst op luchthaven Alicante
Dag 2 (Zo 1 maart) dagtoer: Elcastelli ca 175 km
Dag 3 (Ma 2 maart ) dagtoer: Castello de Rugat ca 209 km
Dag 4 (Di 3 maart) dagtoer: Castalla ca 203 km
Dag 5 (Wo 4 maart) dagtoer: Margarido/Denia ca 170 km
Dag 6 (Do 5 maart) dagtoer: Muro de Alcoy ca 165 km
Dag 7 (Vr 6 maart) dagtoer: Benilloba ca 130 km
Dag 8 (Za 7 maart) vertrek vanaf luchthaven Alicante
Minimum aantal deelnemers: 10