Parque Natural Sierra Helada – El Faro de l’Albir,

Extra, motortocht met wandeling vanuit Albir. Een korte dag toeren met de motor, ca 120 km, daarna een pracht wandeling naar de vuurtoren van Albir. De wandeling gaat over een asfaltpad. Je komt door een tunnel. Maar voordat je daar bent is er links een zandpad dat naar beneden loopt. Als je daar naar beneden gaat kom je uit bij een berginham (Caleta del Metge) met iets verderop een prachtig uitzicht op de baai van Althea, met in de verte de Penyal d’Ifach die omringt wordt door schitterende bergen die zo typerend zijn voor dit gebied van de Marina Baixa. 

In de richting van de vuurtoren, na ongeveer 300 m, kom je op een pad dat langzaam afdaalt naar de mijnen. Deze fenistische mijnen zijn later door de romeinen gebruikt. Het oker dat ze uit de mijnen haalden werd voornamelijk gebruikt als kleurstof maar toen aan het einde van de vorige eeuw andere middelen werden gebruikt werden de mijnen gesloten. 

Ongeveer 500 m na de tunnel gaat de weg met een flauwe bocht naar boven. Aan de rechterkant van de weg bevindt zich een natuurlijke opening in de berg die de naam “De mond van de walvis” (Boca de la Ballena) heeft gekregen. 

Aan het einde van de weg kom je uit bij de vuurtoren van Albir waar je omheen kunt lopen en een fantastisch uitzicht hebt. Na een pauze loop je weer terug naar Albir over dezelfde weg.