1. Aanrijroute: Slenaken-Memmingen 14 mei (optioneel hotel Memmingen)
2. Aanrijroute: Memmingen-Prägraten 15 mei (optioneel hotel Prägraten)

Dag 1 Prägraten – Zagreb
We starten de Big Balkan op donderdag 16 mei in Prägraten in Oost -Tirol, dit plaatsje ligt aan de voet van de Grossvenediger, de op vier na hoogste berg van Oostenrijk in het district Lienz. Vanuit Prägraten rijden we richting Oberdrauburg. Daar verlaten we de B100 en rijden naar Passo Pramollo, lekker wat bochtjes draaien. Daarna gaat het langs het Nationaal Park Triglav, wat in de Julische Alpen ligt. Dan volgt een stuk de tanden op elkaar, om aan de kilometers te komen, zo’n 1 ½ uur snelweg (A2). Bij Trebnje Zahod gaan we van de A2 af en rijden we verder over de 448. Het laatste stuk naar Zagreb rijden we langs de rivier de Kupa naar het eerste overnachtingshotel in het centrum van Zagreb.

Grossvenediger

Dag 2 Zagreb – Banja Luka
Vanuit Zagreb: over kronkelende wegen bereiken we al snel de grens van Bosnië en Herzegowina. Mooi zijn de uitzichten op de riviervallei van de Vrbas. In de middag wisselen hoofd en secundaire wegen elkaar af. Nadat we door prachtig heuvellandschap zijn gereden, bereiken we ons hotel in Banja Luka. Als je wilt kan je na aankomst wandelend de prachtige oude stad en het kasteel bekijken. Het hotel staat in het centrum van Banja Luka.

Banja Luka, Othodoxe Kathedraal

Dag 3 Banja Luka – Rudo
Staat in het teken van heerlijk bochtenwerk. Nadat we de M4 gepasseerd zijn, rijden we over prachtige wegen door de heuvels van Zvornik. Ruig, bergachtig en onbedorven. In Olovo geniet je niet alleen van het uitzicht op de stad en de kloof, maar je kan er ook prima lunchen. Ook in de middag is het genieten van heerlijk kronkelende wegen. Na een slingerende weg bereik je in Visegrad de Drina. De huidige grensrivier tussen Servië en Bosnië. Hier moet je even een fotostop inlassen voor een foto van de wereldberoemde brug. Wat later in de middag kom je in Rudo aan waar we overnachten.

Servië

Dag 4 Rudo – Niš
Na het ontbijt zetten we het kompas richting het Oosten, en rijden over bochtige binnendoorwegen naar Ivanica waar je een koffiestop kan maken. Na Ivanica gaat over bochtige wegen naar het natuurpark Kopaonik. In de middag doen we de hoogste pas in Servië, daarna komen we laat in de middag aan bij het hotel in Niš

  Natuurpark Kopaonik in Servië

Dag 5 Niš – Sandanski
Vanuit Niš verlaat je na een aantal kilometer de hoofdweg in Surdulica en rijd je verder over prima wegen met over het algemeen goed asfalt. Het bochtenwerk is smikkelen voor de motorrijder. Al snel bereik je het Vlasina-meer, daarna rijd je naar de grens van Bulgarije. In Kyustendil kan je lunchen als je wilt. Niet lang daarna kom je uit bij het Rila-klooster in het Rilagebergte. In de middag kom je aan in het hotel in Sandanski.

           Rila-klooster in het Rilagebergte in Bulgarije