Catalonië – Groepsreis (combireis)

 849,00

Catalonië strekt zich uit tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, van de Costa Brava tot de Costa Daurada. Met zijn superwegen, waanzinnige landschappen, motorsportkampioenen, circuits en motortraditie is Catalonië een motorland bij uitstek.

 

 

 

Discount:
Datum:
  • 15 juni 2020
Categorie:

Toer Info

Datum:
15 t/m 21 juni 2020
Location:

Deze reis is inclusief:

6x Diner en ontbijt 6x Hotelovernachting Reisbegeleider Bert Borger Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Motorparadijs op aarde

Catalonië heeft een gevarieerd landschap met bergen, lange kusten, valleien en rivierdelta’s. Het landschap bestaat uit drie gebieden: de Pyreneeën, het Catalaans kustgebergte en het stroomgebied van de Ebro. De binnenlanden van Catalonië bestaan uit een prachtig afwisselend natuurlijk landschap van bergen, vulkaangebieden, hoogvlaktes en valleien. In al dit moois liggen idyllische dorpjes, romaanse kerken, indrukwekkende kloosters en prachtige oude steden. Er zijn meer dan 200 blauwe, kristalheldere meren die de lucht weerspiegelen, een prachtig hooggebergtelandschap.

Catalaanse Pyreneeën

De Pyreneeën betekenen woestenij, ongerepte natuur, prachtige bergmeren en spectaculaire uitzichten. Het is ruig en wild. Steil, supergroene kloofdalen met watervalbeken en smalle motorweggetjes.

Caldes de Boi

Vlakbij in het hotel in Caldes de Boi kan je een bezoek brengen aan een gloednieuwe loods met tachtig klassieke motorfietsen. Leuk om naar te kijken. Heel veel van Spaanse makelij. Grappig is dat de trotse eigenaar van alles uitlegt over zijn collectie.

Figueres

Eenmaal in Figueres is het Dalí museum een absolute aanrader. De stad Figueres ligt in het noorden van de Costa Brava, circa 16 km van de kust. De plaats dankt haar populariteit vooral aan het Dalí museum, maar in Figueres bevinden zich nog een aantal andere musea en bezienswaardige gebouwen.
Dalí museum: Het Teatre-Museu Dalí bevat een collectie van circa 1500 werken van Dalí, waaronder diverse zelfportretten, hologrammen, foto’s en ook sculpturen. Daarnaast vind je er enkele kunstinstallaties die dankzij de vormgeving van het theater extra goed tot hun recht komen. Zo vindt je op de binnenplaats een Cadillac met op de motorkap een beeld van een gezette vrouw en op de achtergrond de gele boot van Dalí’s muze Gala, omgekeerd op een toren van autobanden. Salvador Dalí werd op 11 mei 1904 geboren in Figueres en de kunstenaar heeft zelf bepaald dat het aan hem gewijde museum in Figueres moest worden ondergebracht en wel in het oude theater van de stad.

Combinatiereis:

We bieden de Noord-Spanje reis dit jaar op basis van een nieuw concept. Het nieuwe is dat de reis als combureis wordt aangeboden waardoor je eventueel vroeger of later kunt aan- en afhaken. De modules zijn Catalonië, Pyreneeën en Picos de Europa. Dit geeft een nieuwe dynamiek aan de Noord-Spanje reis doordat het reisgezelschap gedurende de reis kan veranderen. Het voordeel als je de hele reis boekt is een boekingskorting en er is begeleiding op de heen- en terugreis. Doe je alleen de Pyreneeënreis dan gaat er zowel vanuit Nederland en terug naar Nederland geen begeleider mee. Doe je daarentegen alleen Catalonië, dan heb je alleen op de heenweg begeleiding. Doe je de Picos, dan heb je vanuit Nederland geen begeleiding, terug weer wel. Doe je de hele Noord-Spanje toer dan is er voor de hele toer begeleiding aanwezig.

Slenaken – Decize (optioneel) (14 juni)

Dag 1 Decize – Prullans (15 juni)

Dag 2 Prullans – Caldes de Boi (16 juni)

Dag 3 Caldes de Boi – Cellers (17 juni)

Dag 4 Cellers – Campdevànol (18 juni)

Dag 5 Campdevànol – Andorra (19 juni)

Dag 6 Andorra – Fuqueres (20 juni)

Dag 7 Richting huis of via een optionele overnachting in Decize (21 juni)