Andalusië – Fly & Ride – Groepsreis

 1.349,00

Weet je wat het is? Zuid Spanje is véél te ver weg! Daarom is het er zo rustig op de weg, zie je zo weinig campers, bussen, caravans en andere rijdende chicanes. En weinig buitenlandse motorrijders. Voor jou is het gelukkig maar 3 uur vliegen naar Andalusía, omdat jouw motor naar Malaga getransporteerd wordt.

Discount:
Datum:
  • 25 oktober 2020
Categorie:

Toer Info

Datum:
25 t/m 31 oktober 2020
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Nico Vis 6x Hotelovernachting 6x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

De Spanjaarden hebben het uitgevonden en de Europeanen hebben het betaald: de beste en mooiste stuurwegen van de hele wereld. Zeker in Andalusië betekent dat bochten, bochten en nog een paar bochten. Motorrijden puur, zelfs (of vooral) in het voor- en najaar waar onze motor nog, of alvast in de winterstalling staat. De hoogste tijd om daar als Hollander (’We hebben er toch al voor betaald’) motorisch eens flink van te gaan profiteren. Geen tol voor bergpassen, geen stiekeme snelheidscontroles, geen klagende bewoners over herriemakende motorrijders die veel te hard rijden, nauwelijks tegenliggers, absoluut géén dwarsliggers en bijna altijd schitterend weer. Dit is Spanje in optima forma en daar hebben ze het ‘leven genieten’ uitgevonden. Deze week is het een slordige 2.000 km en 8.956 bochten ongegeneerd bochten vreten. En wanneer je niet ‘vreet’: tapa’s en café con leche voor een eurootje, een dagmenu voor een tientje en karaktervolle familiaire Hotel Rurals, ver weg van de touristenmeuk aan de costa’s. Dat betekent overigens wel dat er hier en daar wel eens een bed kraakt, een kraan lekt of er geen zwembad aanwezig is, want ook dát is Spanje. De sfeer en ligging maakt echter heel veel (zo niet: alles) goed.

Cultuur barbarisme
Tijdens deze reis dus geen oog voor de steden met Moorse invloeden, Unesco wereld erfgoeden, musea van Spaanse kunstenaars, de Flamengo en ander culturele hoogstandjes. Deze week scheur je ‘rigoureus, ondoordacht en onverwacht maar altijd uit het hart’, hard (met dank aan Thé Lau van de Scène) als volleerd cultuurbarbaar en Marc Marquez in spé door het land. Nieuwe banden voor vertrek is haast een must*: ze slijten twee keer zo hard als in Nederland, vier keer zo snel als je de zijkanten mee rekent. Beginnen met banden die er nog maar 4.000 km onderliggen, bederft het stuurplezier.
* zitten overigens niet bij de reissom in 

Tegendraads
Grofweg rijden we dwars als wij Nederlanders zijn tegen de klok in. Wie braaf is rijdt deze reis maar in het najaar (van 1 t/m 7 november). Vanaf Malaga Airport rijd je ‘direct’ richting San Pedro de Alcántara om de weg der wegen, de A 397 richting Ronda te rijden. En je hebt mazzel: het is weekend waardoor de regionale matadoren je de idelae lijjn wijzen. Tenminste : de eerste drie bochten, daarna zijn ze uit het zicht verdwenen.
Via een ommezwaai, een soort omtrekkende beweging in achtvorm, kom je de volgende dag weer bij de kust uit ten oosten van Malaga om daarna de Alpugarras te doorkruizen. Via het gortdroge Tabernas (de enige woestijn in Europa) kom je later uit in deGato de Cabo, de meest zuid-oostelijke punt van Hispana. Daarna ga je weer landinwaarts en doorklief je de volgende dagen de Sierra Nevada om na een week afgepeigerd weer in Malaga terug te keren.
Ben jij even blij dat je dan niet helemaal terug naar Nederland hoeft te rijden maar zo het vliegtuig in kunt duiken!
We rijden deze tocht overigens ook in het najaar, maar dan in tegengestelde richting. En dat doen we niet omdat het anders de reisbegeleider verveelt, maar omdat we niet altijd tegendraads willen zijn…

Motortransport:
Exclusief vlucht. Zelfboeken, prijsidee €100 – €150. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper.
Prijzen gelden voor motoren met een maximale lengte van 2200 mm en maximale breedte van 1000 mm. Zie ook artikel 9 van de reisvoorwaarden. Voor afwijkende afmetingen bel Nico, 06 23892225.

Van dag tot dag.
Dag 1 zondag 25 oktober 202 km naar El Chorro la Posada del Conde, Presa Conde de Guadalhorce, 29550 Ardales
Dag 2 maandag 26 oktober 320 km naar Finca los Llanos Capileira, Sierra Nevada
Dag 3 dinsdag 27 oktober 305 km naar Sierra Alhamilla Balneario, Sierra Alhamilla Calle los Banos
Dag 4 woensdag 28 oktober 330 km naar Hotel Rural Velad Al Abyadh Velez Blanco
Dag 5 donderdag 29 oktober 316 km naar Guadix Casas Cueva del Tio Tobas
Dag 6 vrijdag 30 oktober 335 km naar Nerja Rural Almazara Los Tablazos
Dag 7 zaterdag 31 oktober 200 km naar Malaga Airport