Andalusië – Fly & Ride – Groepsreis

 1.349,00

De Spanjaarden hebben het uitgevonden en de Europeanen hebben het betaald: de beste en mooiste stuurwegen van de hele wereld. Zeker in Andalusië betekent dat bochten, bochten en nog een paar bochten.

Discount:
Datum:
  • 1 november 2020
Categorie:

Toer Info

Datum:
1 t/m 7 november 2020
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Mink Bijlsma 6x Hotelovernachting 6x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Weet je wat het is? Zuid Spanje is véél te ver weg! Daarom is het er zo rustig op de weg, zie je zo weinig campers, bussen, caravans en andere rijdende chicanes. En weinig buitenlandse motorrijders. Want van Utrecht naar Malaga is het 2.300 km. Voor jou is het gelukkig maar 3 uur vliegen naar het startpunt van een rondje over het duizeligmakende El Circuito del Andalusía, omdat jou motor naar Malaga getransporteerd wordt.

Bochten, bochten en nog eens bochten
De Spanjaarden hebben het uitgevonden en de Europeanen hebben het betaald: de beste en mooiste stuurwegen van de hele wereld. Zeker in Andalusië betekent dat bochten, bochten en nog een paar bochten. Motorrijden puur, zelfs (of vooral) in het voor- en najaar waar onze motor nog, of alvast in de winterstalling staat. De hoogste tijd om daar als Hollander (’We hebben er toch al voor betaald’J) motorisch eens flink van te gaan profiteren. Geen tol voor bergpassen, geen stiekeme snelheidscontroles, geen klagende bewoners over herriemakende motorrijders die veel te hard rijden, nauwelijks tegenliggers, absoluut géén dwarsliggers en bijna altijd schitterend weer. Dit is Spanje in optima forma en daar hebben ze het ‘leven genieten’ uitgevonden. Deze week is het een slordige 2.000 km en 8.956 bochten ongegeneerd bochten vreten. En wanneer je niet ‘vreet’: tapa’s en café con leche voor een eurootje, een dagmenu voor een tientje en karaktervolle familiaire Hotel Rurals, ver weg van de touristenmeuk aan de costa’s. Dat betekent overigens wel dat er hier en daar wel eens een bed kraakt, een kraan lekt of er geen zwembad aanwezig is, want ook dát is Spanje. De sfeer en ligging maakt echter heel veel (zo niet: alles) goed.

Cultuur barbarisme
Tijdens deze reis dus geen oog voor de steden met Moorse invloeden, Unesco wereld erfgoeden, musea van Spaanse kunstenaars, de Flamengo en ander culturele hoogstandjes. Deze week scheur je ‘rigoureus, ondoordacht en onverwacht maar altijd uit het hart’, hard (met dank aan Thé Lau van de Scène) als volleerd cultuurbarbaar en Marc Marquez in spé door het land. Nieuwe banden voor vertrek is haast een must*: ze slijten twee keer zo hard als in Nederland, vier keer zo snel als je de zijkanten mee rekent. Beginnen met *banden die er nog maar 4.000 km onderliggen, bederft het stuurplezier.
* zitten overigens niet bij de reissom inbegrepen.

Met de tijd mee
Omdat we in het voorjaar deze rondreis tegen de klok in rijden, ga je in het najaar met de tijd mee. Vanaf Malaga Airport rijd je ‘direct’ richting Sierra Nevada. Direct tussen aanhalingstekens omdat de geplande route ongeveer 874 bochten kent. De dag daarop doorklief je deze bergketen en overnacht je in een bizar grothotel. Vervolgens gaat het land in én noordwaarts om op dag drie bij de Spaans oostkust uit te komen. Omdat het in Nederland bijna winter is pakken we bij uitzondering een hotel aan het strand zodat je ‘s avonds nog even met je voeten in zand of zee kunt. Daags daarna zak je verder af, rijdt door NP Gato de Cabo, het meest zuid-oostelijke punt van Hispana en doorkruis je de woestijn van Tabernas. Op de vijfde dag stuur je door de Alpujarras, een Eldorado voor motorrijders (alsof de rest van Andalusië dat niet is!) en slaap je die avond op 1.400 meter hoogte. De laatste twee dagen pak je weer een stukje zuidkust en draai je weer af net binneland in, bezoek je El Torcal (een gebied dat in een paar miljoen jaar van zeebodem gestegen is tot 1.000 meter daarboven: waar gaat dat heen?) en op het eind de kers op de taart: van Ronda naar San Pedro de Alcántara. De weg der wegen, de A 397!S 40 Km aan bochten. En je hebt mazzel, want het is weekend waardoor de regionale matadoren je de ideale lijn wijzen. Tenminste: de eerste drie bochten, daarna zijn ze uit het zicht verdwenen. Na een volle week sturen kom je afgepeigerd weer in Malaga aan en húnker je naar een 1.837 lange rechte weg naar huis.
Het vliegtuig kent geen bochten…

Van dag tot dag.
Dag 1 zondag 1 november 200 km naar Nerja Rural Almazara Los Tablazos
Dag 2 maandag 2 november 335 km naar Guadix Casas Cueva del Tio Tobas
Dag 3 dinsdag 3 november 316 km naar Hotel Calypso in Pulí
Dag 4 woensdag 4 november 330 km naar Sierra Alhamilla Balneario, Sierra Alhamilla Calle los Banos
Dag 5 donderdag 5 november 305 km naar Finca los Llanos Capileira, Sierra Nevada
Dag 6 vrijdag 6 november 320 km naar El Chorro la Posada del Conde, Presa Conde de Guadalhorce, 29550 Ardales
Dag 7 zaterdag 7 november 202 km naar Malaga Airport

Prijs

€ 1.349,- op basis van 2 persoonkamer
€ 1.699,- op basis van 1 persoonkamer
Duo € 849,-

Motortransport
Exclusief vlucht, zelf boeken, prijsidee €100 – €150. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper.
Prijzen gelden voor motoren met een maximale lengte van 2200 mm en maximale breedte van 1000 mm. Zie ook artikel 9 van de reisvoorwaarden. Voor afwijkende afmetingen bel Nico, 06 23892225.

Deze reis is incl motortransport, excl: vlucht. Zelf boeken, prijsidee € 125-175, hoe vroeger je boekt des te goedkoper.